(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Alweer een week uit het kweekdagboek van Jack. Week vijf van de zichtbare bloei om precies te zijn. Vanaf nu is het een kwestie van geduldig afwachten, af en toe het water verversen en hier en daar een geel blaadje plukken. Gelukkig had Jack ook nog wat gras te maaien, én viel er wat te vieren deze week…

24 april: Zó, vrijdag. Het is hier nog steeds schitterend weer, en ik ben druk met stroom in de binnentuin. Ik heb voor het gemak 6 stopcontacten gemaakt, en dan zegt mijn vrouw, “wat moet je ermee!?”. Haha, dan denk ik oké, dat hoor je over een tijdje wel.

Over naar de plantjes. In de binnentuin heb ik niet veel te doen. De dames doen wat ze moeten doen, en dat is dikker worden. De temperatuur is ook onder controle te houden. Gelukkig zijn de nachten nog lekker koel.

25 april: Niks bijzonders, gewoon weer een dagje als altijd in het weekend. Lekker chillen, jointje, spelletje Trik Trac, en de kids een beetje verwennen. Bij de plantjes niks hoeven doen dus snel klaar.

26 april: Vandaag nog steeds niks te doen. Ze drinken en groeien lekker door; vooral plant 2 word een mooie dame, met mooie bloemetjes. De EC-waarde staat op 1,7. Na aftrek van 0,6 van het kraanwater hou ik een EC over van 1,1. De pH-waarde ligt tussen de 6,0 en 6,3.

27 april: Laatste mooie dag voor aankomende weken, als het klopt wat ze zeggen. Snel vandaag mijn grasmat onderhanden nemen. Begonnen met maaien. Na het maaien zijn we begonnen met verticuteren en opnieuw inzaaien van speelgras.

Terug naar de plantjes. Heb al een paar dagen 4 lampen aan. Ik heb de temperatuur ingesteld op 24,5 graden.
Als ik het zo zie, houdt de afzuiging de temperatuur met gemak op de ingesteld waarde. Wat verder opvalt is dat elke keer als mijn Bluelab monitor aan gaat, dat de EC 4,20 aangeeft. We weten allemaal wat 420 betekent in kruidenland. Vandaag ook Sugar Royal toegevoegd. Dat betekent dat morgen het water vervangen gaat worden, want Sugar Royal mag niet langer dan één dag in het systeem.

28 april: Vandaag het water vervangen. 80 liter nieuw en vers water met verse voeding erin. Deze week doe ik weer 60 ml hydro A en B hydro voeding van Plagron er bij ook 60 ml Green Sensation. Watertemperatuur hou ik op 20 graden. Morgen de pH bijstellen naar 6,0. Vandaag laat ik de pH voor wat hij is, zodat er ook CalMag opgenomen wordt door de plantjes.

Probeert die EC meter wat te zeggen?

29 april: Weer feest in huize Jack. Eigenlijk dubbel feest. De plantjes gaan week 5 in van de zichtbare bloei en vandaag is mijn oudste dochter jarig. Helaas voor de jarige geen groot feest dit keer maar dat halen we in zodra het weer kan. Dan de plantjes: ik heb alleen de pH bijgesteld, en verder niets gedaan. Ik kan ook niets doen en dat zal de aankomende weken ook zo blijven. Dan alleen het water verzorgen, af en toe een geel blaadje weghalen, en een hoop geduld hebben.

30 april: Vandaag een beetje pH bijgesteld; gelukkig heb ik de ph-plus al een tijdje niet meer nodig. Dat lijkt mij ook wel een goed teken. Blij dat ik dat in huis had voor geval van nood. Heb liever alles in huis dan dat ik op dingen moet wachten en achter de feiten aan loop en problemen alleen maar erger worden.

Ik wens jullie weer een fijn weekend en tot volgende week 🖐

Jack

(advertentie)