(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Alkaline trapte het buitenwietseizoen een maand geleden af met zijn super autoflowers Copacabana Haze. Die zijn hun zaailingfase inmiddels ver voorbij en enkele staan zelfs al te bloeien. Ze hebben gezelschap gekregen van enkele Erdbeien, Alki’s eigen kruising én Papaver en Peyotes…

Hey, ho, let’s grow met deel deux, oftewel het tweede deel van mijn buitenwiet-avontuur deze zomer. Het is al weer een maand geleden sinds de eerste update, waarin ik het vooral heb gehad over de zaailingfase van de Super-auto Copacabana Haze. Deze fase zijn ze nu ruimschoots gepasseerd en enkele planten laten zelfs al de eerste bloeiverschijnselen zien. Zometeen meer over de Copacobana’s want ik heb goed nieuws; de buitenfamilie is uitgebreid, en wel met de volgende wietsoorten.

 • Eirdbei
 • Breeder: La Buena Hierba seeds
 • Genetica: (Jack Herer x Citral x Black Domina x Swiss Miss) x (Erdbeer x Purpurea Ticinensis)
 • Bloeitijd: 8 à 9 weken
 • Zaad tot buitenoogst: eind september, begin oktober
 • Leeftijd zaden: verkregen 2020

 

 • S.K.A x Fin-314 (lopend project van eigen hand)
 • Genetica: (Lemon Haze x Juanita la Lagrimosa x onbekende ruderalis) x Fin-314
 • Zaad tot oogst: 14 weken
 • Leeftijd zaden: 2 jaar

 

 • Automatic Duckfoot (normaal gezien, het label is wat vervaagd…)
 • breeder: anoniem verkregen via forum
 • Genetica: onbekend
 • Zaad tot oogst: 12-13 weken
 • leeftijd zaden: verkregen in 2016

Zo dan heb ik jullie weer bijgepraat tot waar het verslag van vandaag begint. Nadat de Copa’s, drie nachtjes buiten hadden geslapen was de eerste vraatschade een feit. Ach ja, het hoort een beetje bij het buiten tuinieren…

Verpotten

Op dag 11 hebben de jonge Super-auto Copacabana Haze plantjes pas voor de tweede maal water gekregen, dit maal via de onderkant met het waterniveau op een derde deel van de hoogte van de pot. Na 15 dagen groei heb ik de Copa’s naar hun eindpot van 14 liter verpot. Het verpotten van buitenplanten, plan ik meestal in op een bewolkte dag waarop geen regen is voorspeld, zo kunnen ze rustig recupereren zonder dat de zon vol op hun bek schijnt.

Papaver & Peyotes

Jammer genoeg heb ik niet alleen goed nieuws; het merendeel van de Papaver Somniferums zaailingen gaan dood en verdrogen. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende schimmels. Om verdere uitzaaiing te voorkomen heb ik de aarde en de zaailingen behandeld met kaneelpoeder. Dit bevat kaneelaldehyde, een natuurlijke fungicide.

Als een geluk bij een ongeluk komen de Peyotes uit hun winterslaap om de gedachten wat te verzetten… Deze hebben enkele weken eerder nieuwe aarde gekregen. Een mengeling van 50% DCM Ecoterra® Cactussen, Vet- & Rotsplanten en 50% perliet. Ook worden ze bijgevoed met DCM Vloeibare Meststof Cactussen & Vetplanten (3ml/1liter).

Eirdbei & S.K.A. x Fin-314

Terug naar de wietplanten, want op 25 april is de volgende lading zaden gekiemd: Eirdbei en S.K.A. x Fin-314. Deze kwamen op 1 mei bovengronds. Helaas ben ik wel op enkele problemen gestuit met het hergebruiken van de aarde van een indoor project. De aarde was nog net iets te ‘pittig gekruid’ voor de zaailingen. Twee hebben het daardoor jammer genoeg niet gehaald.

Links en rechtsonder: Eirdbei. De andere zaailingen komen uit de S.K.A. x Fin-314 zaadjes.

Door de vele regenval heb ik de Copacabana’s nog niet veel moeten bijgieten, tussen de waterbeurten zat zo’n 12 dagen. Hieronder zie je een close up en een groepsfoto van de eerste lichting Copacabana’s op dag 25. De paarse verkleuring wordt veroorzaakt door de temperatuur die nog wat aan de lage kant was.

Op 13 mei (dag 34 groei) merkte ik de eerste voorbloei op bij enkele van de Copa’s. Het is nog niet heel duidelijk om het geslacht met 100% zekerheid te bevestigen. Zodra ik de eerste bloeitekens zie, krijgen de dames hun eerste voeding. Ik gebruik hiervoor Easy boost, 25 gram pellets/korrels op 10 liter aarde. De mannelijke Copa’s krijgen geen extra voeding. Hiervan zal één uitverkorene, zijn genetisch materiaal mogen verspreiden over de Copacabana dames.

17 mei, voorlopige tussenstand: twee vrouwelijke en één mannelijke Super-auto Copacabana Haze. In al mijn enthousiasme ben ik vergeten om voor en na foto’s te nemen van het ontbladeren voor een meer struikachtige groei te verkrijgen (er komt door het ontbladeren meer licht op nodes die normaal in de schaduw groeien). Laten we eindigen met een groepsfoto van de S.K.A. x Fin314’s en de Eirdbeien op dag 16 van de groei. Slechts enkele ogenblikken voor het verpotten. Daaronder de Super-Auto Copacabana Haze op dag 38.

Bij leven en welzijn, tot volgende maand!

Greetz, Alki!

PS: Mocht je zin hebben om achter de schermen te kijken, naar welke projecten ik nog heb lopen? Je kunt me ook volgen op Instagram.

(advertenties)