(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De zevende bloeiweek is inmiddels ingegaan voor de hydro Strawberry Haze planten. Om ze nog even lekker te verwennen, organiseert Jack een heuse schuimparty voor de wortels. Het wachten is nu op amberkleurige trichomen. En aangezien ook moederdag in het water viel, wordt de aankomende oogst maar vast voorbereid. 

8 mei: Weekend en nog ff een paar dagen mooi weer. De plantjes trekken mooi bij, ik heb niets te klagen. Niet veel hoeven doen ook vandaag.

9 mei: Morgen moederdag. Een bijzondere moederdag want we kunnen niet op bezoek. In de kweekruimte heb ik vandaag de pH naar 5,8 gebracht. De EC-meter laat zien dat ze voeding gebruikt hebben. Verder niets gedaan, hoeft ook niet
Oh ja, ik heb tóch wel wat gedaan! Bij plantje 3 heb ik een extra ventilator onder de lamp geplaatst. Waarom heb ik dat gedaan? De blaadjes van plant 3 zijn naar binnen gekruld omdat ze het wat te warm heeft door de lamp. Ik kon de lamp niet hoger hangen, omdat daar de warme lucht naar buiten gaat via een flinke buis.

10 mei: Fijne moederdag ma!
Vandaag niets gedaan.
Alles was goed.

11 mei: Vandaag een gedeelte van het water vervangen. Het wordt deze week wat kouder en dan verdienen ze ook wat nieuw water vind ik. De kano-vormige blaadjes van plantje 3 gaan langzaam weer open, dus de ventilator heeft geholpen.

12 mei: Alleen de pH wat bij gesteld, verder blijven we van ze af. Alleen maar kijken.
Morgen maar wat Sugar Royal aan het water toevoegen. Dan hebben de wortels weer een lekkere 24 uur durende schuimparty. Met Sugar Royal in het water gaat het boven de bruiststeen namelijk schuimen.

13 mei: Schuimparty! 60 milliliter Sugar Royal van Plagron erbij. Dansmuziek aan, en gaan met die banaan.
De pH-waarde was goed stabiel op 5,8 al was het met 18,5 graden wel wat fris.
Vandaag gaan we ook bloeiweek 7 in; plantje 3 gaat als eerste om. Die heeft nu al milky trichomen maar ik wacht nog even tot er wat meer amberkleurig zijn.

Morgen alvast de voorbereiding treffen voor het drogen en knippen. Tent opzetten, nieuwe touwtjes erin spannen, filter aansluiten, schaartjes slijpen, handschoenen klaarzetten en het dienblad om boven te knippen. En wat lekkers te snoepen en te drinken en te roken niet te vergeten. We moeten tenslotte blijven door stomen. Morgen weer het water verversen.

14 mei: Zo, water vervangen. Weer 80 litertjes met daarin 80 milliliter hydro a en b van Plagron. De watertemperatuur is 20 graden, de EC is 2.,0 en de pH-waarde laat ik tot morgenochtend op 6,2. Daarna zuur ik het water aan tot 5,8.

15 mei: Gefeliciteerd ma! Helaas komen we dit jaar niet…

(advertentie)