(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In dit kweekdagboek zul je de drie Strawberry Haze planten van Jack waarschijnlijk voor het laatst in leven zien, dus mis het niet. Nu de planten nagenoeg afgebloeid zijn, houdt Jack ze in leven met schoon kraanwater zonder plantenvoeding. Volgende week komt D-Day, want aan één van de dames groeien al… …banaantjes?

29 mei: Pinksterweekend. Normaal gesproken zat ik nu gezellig op de camping maar dat hebben we maar verzet naar volgend jaar. Oké, de plantjes leven nog steeds. Helaas nog geen amberkleurige trichomen te zien behalve hier en daar een enkel sprietje. Maar goed, Jack wil meer amber zien, dus moet Jack nog even geduldig zijn.

30 mei: Het was een vermoeiende dag, de dag kids lagen ook nog eens laat in bed dus ik heb niets met de plantjes gedaan vandaag.

31 mei: Ja, het is dan bijna zover dat de horeca weer open mag, dus laten we er met ze allen er op uit gaan. De plantjes hebben ook nog geen last van het virus maar ik heb wel een virus TI, en daar maken we hier muziek mee 😎 Niet veel te doen bij de plantjes. Of zoals dokter groen ook al zei, zijn deze weken het saaiste van de kweek. Bijna niets te doen, en dan hebben we ook niet veel te lullen. Het blijft mij nog altijd een raadsel waarom sommige blaadjes dichtkrullen en er verschillende toppen op 1 plant groeien. Maar goed, daar gaan we niet wakker van liggen. Als ze straks maar lekker smaken na het drogen en curen.

1 juni: Pff lekker naar het terras in de achtertuin. Wij doen er niet aan mee, sorry voor de mensen die geen tuin hebben. De plantjes geef ik maar eens gewoon water, aangezien ze meer water verbruiken dan voeding. Ze moeten nog 9 dagen dan zitten de 10 weken bloei erop. Nog even volhouden. Misschien dat ik morgen nog een beetje voeding geef zodat ze niet te snel vergelen.

2 juni: Ben een beetje klaar met die mensen die maar lekker doen waar ze zin in hebben. Lekker naar de dam in Amsterdam 🤔 en dan ook nog met de burgemeester in de menigte 😭 Waarschijnlijk staan er niet veel blowers tussen die malloten… Ik in ieder geval niet.

De plantjes hebben het warm met deze dagen, en ik ook 🌞 Vandaag dus maar weer eens 80 liter schoon water in de ton gekieperd. Morgen alles er weer uit en het schone water erin.

3 juni: Zo! Vandaag gaan we bloeiweek 10 in. De laatste week voordat ik ze kan omleggen. Het water eruit en schoon water met een pH-waarde van 5,8 in het systeem. Met deze warme dagen geef ik ze liever schoon water van 18 graden dan dat ik het oude water van 23 graden laat zitten. Wortelrot willen we niet!

4 juni: Vandaag weer het water vervangen. Dat wordt makkelijker omdat ik nu ook geen voeding meer geef. Elke dag nieuwe voeding geven vind ik beetje zonde. Ze doen het er maar mee tot ze om gaan. Ik hoop snel op amber maar het wil nog niet echt doorzetten. Komt wel als ik geduldig wacht. Ik heb verder ook geen haast want ik heb nog genoeg voorraad.

Mijn oog zag nog iets wat ik nooit eerder gehad heb. Plantje 1 is bezig met wat banaantjes te maken om toch nog bevrucht te worden en nog voor nageslacht te zorgen. Dus probeert deze plant zich zelf te bevruchten. Ik heb daar geen zin in, dus vrijdagavond gaat ze om! Ook plantje 3 haal ik dan meteen om, en dan heb ik alleen nog plantje 2. Wel jammer dat ik daar geen zin in heb, want je krijgt van die zaadjes 99% vrouwelijke planten, heb ik eens in de wandelgangen vernomen.

Watertemperatuur is 18 graden, de EC-waarde is 0,7 en de pH-waarde 5,7. Iedereen een fijn weekend gewenst en tot volgende week. Dan zullen de plantjes verhuisd zijn naar hun andere onderkomen, voordat ze verhuizen naar de weckpotten.

Jack

(advertenties)