(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De kop boven dit nieuwsbericht komt rechtsreeks van de politie en klinkt spectaculair, al is het maar omdat wij helemaal niet wisten dat er onbewoonde eilanden in Nederlandse plassen bestaan. Toch is dat zo in bijvoorbeeld het Limburgse Heel en juist daar probeerde een guerrillakweker zijn geluk deze zomer. Maar helaas…

Op een onbewoond eiland…

Over dus – per boot dan maar, haha – naar dat onbewoonde eiland van nog geen 50 bij 50 meter in de plas Polderveld in het Limburgse Heel. Voor we aan de wiet toekomen, willen we toch graag eerst eens dat eiland zien nietwaar? Welnu, met dank aan Google Maps – standje satelliet – is dit het stukje grond waar het allemaal om gaat:

Crea-bea op de plas

Bij eiland denk je wellicht aan wuivende palmbomen en hangmatten, maar daarvan is in Limburg geen sprake. Het is meer een berg zand met een hoogspanningsmast erop. Maar je weet het; wietkwekers zijn mensen van de creatieve soort en dus blijft geen plekje onbenut. Kijk maar:

We citeren de politie verder even, want die verwoorden het eigenlijk prima:

“Je kunt ze overal tegenkomen. Maar op een onbewoond eiland van van hooguit 50 bij 50 meter in de plas Polderveld in het Limburgse Heel was het voor de medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid toch een verrassing. Onder de hoogspanningsmast op het eiland vonden de agenten dertien potten met hennepstekken. Iemand ging er blijkbaar van uit dat ze daar veilig waren. Alle stekken werden in beslag genomen en met de politieboot naar de wal gebracht.”

Unlucky thirteen

Blijkt dat dertien toch bepaald geen geluk te brengen! Jammer van de dappere poging van de guerrillakweker in kwestie, op naar nog een beter plekkie voor zijn stekkie(s).

Sluiten we maar af met een allerlaatste foto van de 13 ongelukkige dames in de politieboot…

(advertentie)