(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook altijd al gedacht dat die Jezus van Nazareth gewoon een vette stoner was met een bovengemiddeld levendige fantasie? Het zou zomaar kunnen, aangezien er nu bewijs is gevonden in een stokoude tempel in Israël dat ze duizenden jaren geleden al cannabis verbrandden als onderdeel van een religieus ritueel!

Pinkster-verrassing

Het was natuurlijk briljant getimed van de archeologen van de universiteit van Tel Aviv, zo nét voor de Pinksteren. Het feit dat is vastgesteld dat er wiet (nou ja, de restanten daarvan dan toch) is gevonden in een 2.700 jaar oude tempel in Tel Arad. Dat is aangetoond doordat er na al die jaren nog steeds THC in de prehistorische en zeer goed bewaard gebleven cannabis zit!

De bevindingen van de onderzoekers zijn nu gepubliceerd in het vakblad the Journal of the Institute of Tel Aviv University, onder de titel ‘Cannabis and Frankincense at the Judahite Shrine of Arad‘.

LEES OOK:   Historicus beweert dat Jezus wel wist wat wiet was

Oudste bewijs van religieus cannabisgebruik

Volgens de Israëlische onderzoekers is de cannabis toentertijd gebruikt om een ‘high’ op te wekken onder de gelovigen. Volgens de Israëlische media is dit het eerste bewijs van het gebruik van psychotrope middelen in de vroege Joodse religie.

De tempel waar de oerwiet gevonden is werd voor het eerst ontdekt – of beter gezegd natuurlijk herontdekt – in de jaren zestig. Hij ligt in de Negev-woestijn, ongeveer 95 kilometer ten zuiden van Tel Aviv. In de nieuwste studie onthullen de researchers dat er ooit twee kalkstenen altaars binnen het heiligdom zijn begraven. Dankzij het droge klimaat en dat begraven zijn de restanten van verbrande offers beaard gebleven bovenop deze altaars.

De begraven altaars in de Israëlische bleken een mooi geheim te dragen: wiet (te zien op de inzet)

Drie cannabinoïden ontdekt in heilige oerwiet

Op één van de twee altaars werd ook wierook aangetroffen. Maar dat is een stuk minder verrassend dan de wiet, omdat wierook al prominent voorkomt in heilige Joodse teksten, zo verklaarden de auteurs van de studie aan de krant Haaretz.

Veel spectaculairder en daarmee verrassender is de ontdekking van tetrahydrocannabinol (THC), cannabidiol (CBD) én cannabinol (CBN) in de cannabis die werd aangetroffen op het tweede altaar. Drie cannabinoïden in één keer, oftewel ze wisten toen ook al heel goed wat goeie wiet was!

Volgens de studie wijzen de ontdekkingen in Tel Arad er ook op dat cannabis een rol speelde in de religieuze aanbidding in de beroemde Tempel van Jeruzalem. ‘Dit omdat toentertijd het heiligdom in Arad onderdeel was van een fort op een heuveltop aan de zuidgrens van het Koninkrijk Juda (922 v.Chr. tot 586 v.Chr). Het is naar verluidt zelfs een kleinere versie van de bijbelse omschrijving van de Eerste Tempel van Jeruzalem.’

Dus als die Jezus Christus géén über-stoner was dan weten wij het ook niet meer..

LEES OOK:   9 Redenen om aan te nemen dat Jezus wiet gebruikte

(advertentie)