(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Net als de 24k Gold planten van Dokter Groen, zijn ook de Strawberry Haze planten van Jack bijna aan oogsten toe. Deze week gaat namelijk de negende week van de bloeifase in. Opvallend is dat de Haze haar bladeren als een taco dichtvouwt. Normaal gesproken is dat een teken dat het te warm is maar 25 graden moet een Haze toch wel kunnen hebben? Enfin: een heel nieuw hoofdstuk uit het kweekdagboek van Jack.

22 mei: Weekend. Dan doen we niet veel. De pH-waarde zoals gezegd naar 5,8 gebracht; daar laat ik ze lekker van genieten. De EC-waarde is 1,6 met aftrek van de EC van het kraanwater. Ze nemen nog steeds voeding op.
Temperatuur is maximaal 24,5 graden, en de watertemperatuur is 20 graden, perfect! Plantje 3 heeft het zwaar maar ik laat haar zo lang mogelijk staan. Plantjes 1 en 2 gaan nog wel goed.

23 mei: Brrr, wat is het weer veranderlijk, maar lekker voor de groene vrouwtjes. Verder niet veel meer te doen, kan alleen maar de dagen aftellen tot ik kan knippen. Ik knip ze zo van het net, en hang ze zo op zoals ik ze van het scrognet haal. Daar doe ik verder niets aan, maar zover is het nog niet. Het wachten is nog steeds op amberkleurige trichomen.

24 mei: Maandag. Lekker weertje vandaag, niet te warm en niet te koud. Mijn vrouw gaat vandaag na 12 weken weer aan het werk. Ik zal vanavond wel afgepeigerd zijn door de kids.
Pff wat een dag! Morgen weer…

25 mei: Was gisterenavond te moe om nog wat te doen maar dat was gelukkig ook niet nodig. Ja, de laatste weekjes zijn saai…

26 mei: Vandaag zelfde verhaal als gisteren; niks hoeven te doen. De pH is 5,8 nog steeds maar de EC-waarde gaat op en neer. Dan gebruiken ze wel voeding, dan weer water. Wat mij opvalt is dat bij plantje 1, drie verschillende blaadjes heeft; bij plantje 2 zijn de blaadjes niet echt groen meer en hebben ze verschillende toppen. Plantje 3 heeft zijn blaadjes nog steeds als een taco dichtgevouwen en als je eraan komt breken ze af.
Echt vreemd maar zijn wel alle drie Aardbeien Haze (strawberry Haze) en Haze zou heel goed tegen warmte moeten kunnen. Bij mij is het niet warmer dan 24,6 graden dus ik snap die taco-bladeren eigenlijk niet zo goed.

27 mei: Vandaag gaan we bloeiweek 9 in. Na deze week nog één week. Ben blij als het erop zit, dan kunnen we gaan schoonmaken en wat dingen aanpassen. Volgende kweek zet ik één plantje neer aan de lange kant. Die plant scroggen we weer, maar daarover zal ik na mijn welverdiende zomerstop meer vertellen.

28 mei: Niet veel bijzonders te melden. Wachten en wachten tot we een ons wegen. Water nog steeds goed en 20 graden Celsius. De pH-waarde is ook hetzelfde en stabiel op 5,8.
Heb ook alvast nieuwe touwtjes in de droogtent gehangen. Ik gebruik 3 verschillende kleuren zodat we ze uit elkaar kunnen houden. Heb het water nog niet vervangen; dat doe ik als het nog een paar graden warmer is. De temperatuur gaat buiten namelijk flink omhoog, als ik de vooruitzichten mag geloven. Maar dat zien we dan wel, misschien dat ik ze elke dag wel verwen met vers zuurstofrijk water van 19 graden of zo. Maar niet vooruit lopen op de zaken, er kan nog veel gebeuren in deze dagen.

Geniet van het mooie weekend iedereen, en tot volgende week 😎🖐

Jack

(advertentie)