(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met meer dan 50 films op zijn naam is Dwi Sasono zo’n beetje de Brad Pitt van Indonesië. En net als de ex van Angelina Jolie houdt onze Dwi wel van een lekker jointje op zijn tijd. Jammer (en dat is een enorm eufemisme) dat ie in een ontzettend k*tland woont als het gaat om cannabis. Er hangt hem namelijk minimaal 5 jaar cel boven het hoofd nu hij betrapt is met 16 gram wiet!

Het is nog behelpen in Azië met cannabis

In Azië is het vaak nog behelpen met wiet. Alleen in Thailand doen ze er een beetje normaal over en dat ook nog maar sinds kort. In veel landen hanteert men echter nog ouderwets de retoriek van de war on drugs, inclusief middeleeuwse strafmaatregelen. Zo kan je in sommige landen nog steeds de doodstraf krijgen voor bijvoorbeeld de handel in wiet.

Bij de onderste tien landen van de wietvriendlijkste bestemmingen op aarde (ofwel de meest onvriendelijke oorden voor cannabis) staan niet voor niks 7 Aziatische landen. Indonesië staat op plek 75 qua vriendelijkheid tegenover cannabis.

LEES OOK:  Hitlijst wietvriendelijkste landen – staan we nog in de Top 5?

Minimaal 5 jaar cel voor wietbezit

Dit alles kan onmogelijk niét bekend zijn bij de 40-jarige acteur Dwi Sasono, een absolute beroemdheid in eigen land. En toch werd de ster in tientallen speelfilms en enkele Indonesische tv-series afgelopen week gearresteerd vanwege het bezit van 16 gram wiet. ’s Avonds in zijn eigen huis nog wel, dat woont in Pondok Labu in zuid-Jakarta.

Politie-woordvoerder commissaris Yusri Yunus leidt het onderzoek naar het drugsmisdrijf. Misdrijf  ja, want op het bezit van deze toch niet al te grote hoeveelheid wiet staat in Indonesië een minimum (!) gevangenisstraf van 5 jaar volgens de drugswet uit 2009.

Acteur werkt goed samen met politie

De ster in films als ‘Mendadak Dangdut’ (zijn doorbraak in 2006), ‘Pocong 2’, ‘Mengejar Mas-Mas’ en ‘Otomatis Romantis’ werkt volgens de politie goed samen met de autoriteiten. Dat kan je vertalen als in het laten zien waar hij zijn stash(je) bewaart en vooral het erbij lappen van zijn dealer.

Die dealer wordt C. genoemd door zowel de acteur als de politie, die nu uiteraard naarstig op zoek is naar deze man. “Wij proberen nu ook uit te zoeken of er nog andere verdachten zijn dan C”, aldus politiebobo Yusri.

Tja, dan ben je dus zo’n beetje de populairste acteur van het land, getrouwd met de eveneens bekende zangeres Widi Mulia en daar drie kinderen mee hebben gemaakt… het is en blijft een k*tland waarin je woont.

(advertenties)