(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In talloze Amerikaanse steden is het al een week lang onrustig, omdat boze burgers protesteren tegen de zinloze en racistische dood van George Floyd. Helaas menen sommige figuren dat dit ook een startsein is voor rellen en plunderen. In Boston werd zondag de eerste recreatieve wietwinkel van de stad leeggeroofd. En weet je wat nu extra wrang is? Dat juist deze marijuana dispensary eigendom is van zwarte mensen!

Hersenloos

Het is ontzettend jammer dat de goede zaak waarvoor de demonstranten in eerste instantie de straat op gingen in de VS wordt overschaduwd door geweldpleging, plunderen en brandstichten. En als je het tragische relaas van Pure Oasis leest – nota bene de eerste recreatieve wietwinkel in Boston en de eerste door minderheden gerunde coffeeshop in heel de staat Massachussetts – word je helemaal pissed op al die hersenloze plunderaars!

En dat terwijl het er slechts twee maanden geleden allemaal nog zo mooi uit zag:

Rellen in Boston

Zondagnacht werd deze bijzondere wietwinkel dus flink geplunderd tijdens de rellen in de stad. Volgens mede-eigenaar Kobie Evans sloeg iemand de ruit kapot en werd er vervolgens voor ongeveer 100.000 dollar aan cannabis gejat uit Pure Oasis. ‘It felt like a gut punch you know because our place was pretty trashed’, zegt de teneergeslagen Evans dan ook tegen de lokale nieuwszender WBZ-TV.

Demonstranten die protesteren tegen het systematische racisme tegen de zwarte bevolking in de VS, maar die zelf doodgemoedereerd de eerste door zwarten gerunde cannabistoko finaal leeg roven… Het is van een stuitende domheid waar alleen president Donald Trump wellicht nog overheen kan komen, al dan niet met een bijbel in de hand!

‘Mix van allerlei soorten mensen’

De protesten tegen de zinloze dood van George Floyd waren zondag nochtans rustig begonnen in Boston. Tot een deel van de massa ineens besloot destructief te worden. ‘Tientallen bedrijven werden vernield en geplunderd. De politie arresteerde 53 mensen’, zo meldt tv-zender CBSN Boston.

“Wij steunen vreedzaam protest en dat was dit overduidelijk niet. Dit was iets waarvan sommige mensen profiteerden”, zegt wietondernemer Evans. Volgens hem bestond de plunderende meute uit ‘een mix van allerlei soorten mensen’ en was er sprake van ‘een gecoördineerde poging om op bepaalde zaken te jagen en voordeel te halen uit een smash and grab operation‘.

Klanten betuigen steun aan hun geplunderde wietwinkel

Gelukkig kwamen de klanten van Pure Oasis dinsdag hun steun betuigen aan de zwarte eigenaren van de wietwinkel in Boston. Er stond zelfs een lange rij voor de deur van de zaak. “Erg triest voor hem als minderheid om slachtoffer te worden van deze omstandigheden”, zegt bijvoorbeeld Presley Obasohan.

De massale support doet Kobie Evans natuurlijk goed. Hij voegt er aan toe dat het tijd is dat de gemeenschap zich verenigt om te genezen en te vechten voor sociale gelijkheid. Maar ook:

“A young man lost his life in Minneapolis and I don’t know if we can address people who have a need to destroy property for selfish material gain. I think that that’s always going to happen”

En daarin kon deze zwarte cannabisondernemer helaas wel eens gelijk hebben. Idioten zullen er altijd tussen zitten…

(advertenties)