(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De bloeifase is bij 420 Dutch Highlife nog niet aangebroken, maar zijn wietplanten zijn wel enorm gegroeid sinds zijn laatste verslag een maand geleden. Ze zien er prachtig uit maar staan door het slechte weer van de afgelopen dagen nog wel binnen, achter het raam. Hopelijk kunnen ze snel naar buiten want dan komen ze in grote potten van wel 100 liter!

Hé hallo allemaal! Zoals jullie aan de foto’s kunnen zien, zijn mijn wietplanten een aardig stuk de lucht in gegaan, sinds het laatste verslag. Trouwens, over de foto’s gesproken, die zijn gemaakt door de liefste zus uit de hele cannabiswereld 😉 Vorige keer schreef de redactie van CNNBS een ‘bevriende fotograaf’ maar dat werd me niet in dank afgenomen. Door het slechte weer van de laatste anderhalve week moest ik helaas besluiten om ze nog even een tijdje binnen te houden, achter het raam. Zodra het weer een beetje bijtrekt gaan ze eindelijk naar buiten.

Sinds het vorige verslag heb de ‘dames’ meerdere malen getopt zodat ze wat lager blijven en wat breder worden. Het was natuurlijk het mooiste geweest als ik ze al in de 100-literpotten buiten had staan. Dan waren ze nu al een stukje groter geweest, maar helaas laat het weer het dit jaar niet echt toe. Die hagelbui van deze week was niet mis!

Ik geef tot nu toe ook nog steeds alleen water met wat Alga Grow van Plagron als voeding. Ik wissel dit af met schoon kraanwater. Dit houdt in dat ik één keer water gemixed met Alga Grow geef, en daarna alleen afgezuurd water (pH-waarde 6,0) geef tot ik zie dat de plantjes weer honger krijgen. Je kan dit zien aan het blad. Voornamelijk wanneer de bladeren lichter worden, dan geef ik weer voeding mee met het water. Dit proces herhaal ik zo een aantal keer totdat ze de bloeifase ingaan.

Het zijn in mijn optiek de kleine dingetjes die een wietplant gezond houden. Aangezien de planten voor het raam staan en de bladeren dan naar de zon toe draaien, draai ik mijn potten bijvoorbeeld elke dag een klein beetje, zodat de stammen recht omhoog blijven groeien. Voor de rest laat ik ze zo veel mogelijk met rust, zodat ze zo hard mogelijk kunnen werken. En dan maar hopen dat de zomer een beetje mee zit, en er geen andere problemen ontstaan. Hopelijk kunnen we dan een mooi oogstje binnenharken dit jaar!

We blijven vooralsnog een aantal weken in de groeiperiode buiten, waardoor de plant alleen groeivoeding nodig heeft om te groeien. Vanaf de bloeiperiode heeft de plant ook behoefte aan bloeivoeding. Het verschil tussen de twee soorten plantenvoeding zit ‘m hierbij in de verhouding aan stikstof, fosfor en kalium (de NPK-verhouding). Tijdens de groeiperiode zit er namelijk wat meer stikstof in de voeding (N), en in de bloeivoeding zit verhoudingsgewijs juist wat meer fosfor en kalium (P en K). Ik kijk nu al uit naar het volgende verslag!

Met vriendelijke groet, 420 Dutch Highlife

[Foto’s: de liefste zus uit de cannabiswereld]
(advertenties)