(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Acteur en presentator William Shatner (pas 89 jaar jong) werd in de jaren zestig wereldberoemd door zijn rol als Captain James T. Kirk in de originele Star Trek-serie. Binnenkort zien we hem weer op tv als presentator van The UnXplained en bij een promotie-event daarvoor liet de Canadees weten dat THC en CBD ‘magisch’ zijn!

The UnXplained

Binnenkort dus weer op de kijkbuis te zien die krasse knar William Shatner, die nog nooit van het woord pensioen gehoord heeft. Hij is voor het tweede seizoen de host van The UnXplained, een serie die je kunt zien op History Channel. Waar het programma over gaat, vertelt de levende legende je zelf:

Maar verreweg de meeste mensen zullen Shatner kennen als de man die Star Trek – de originele serie in de jaren zestig – groot maakte, doordat hij in liefst 80 afleveringen de baas speelde.

Maar onze kapitein Kirk is ook een vriend van de cannabis show zogezegd, wat ie deze week weer eens liet blijken op een persmomentje voor zijn nieuwste televisie-avontuur. WILLIAM SHATNER SAYS HE USES ‘MAGICAL’ CANNABINOIDS TO TREAT ACHES AND PAINS‘, kopt de Britse krant The Independent dan ook met verve (en in hoofdletters).

Chronische pijn

Shatner heeft namelijk last van chronische pijn en wel in zijn gewrichten (niet heel raar als je bijna de negentig aantikt natuurlijk) en van hardnekkige stijfheid. Maar gelukkig weet onze ruimteheld wel wat daar goed tegen helpt, uit eigen ervaring nog wel.

“Ik heb wat klachten en pijn die ik een paar jaar geleden nog niet had”, vertelt Shatner tegen de media. “Maar ik ontdek dat er veel dingen zijn die helpen tegen klachten en pijn waarvan we tot voor slechts enkele jaren niets afwisten.”

Haha, genoeg eromheen geluld, vanzelfsprekend heeft de acteur/producer het over cannabis! Met een duur woord noemen de Britten dat ‘cannabinoid-based products’, maar hoe je het beestje ook noemt het is en blijft gewoon wiet!

‘Het is magisch’

Shatner was snel van zijn (ouderdom)kwalen af door de gouden combinatie THC en CBD, net zoals vele miljoenen anderen in het uitgestrekte universum. Met een kwinkslag naar zijn iconische rol als Captain Kirk in Star Trek, zegt hij: “er zijn dingen rondom ons die we nog niet hebben ontdekt die mysterieus lijken, maar dan vinden we de verklaring”. Met andere woorden, ook Shatner ontdekt de kracht van wiet waar conventionele medicijnen falen.

Uiteraard geven we hem hier ook het laatste woord, zoals dat hoort bij levende legendes:

“Well, THC and CBD, and that kind of thing—it’s magical. I’ve had swollen joints where it hurts, you rub some on and while you’re rubbing it on, the pain disappears. It’s magical”

(advertentie)