(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tradities zijn er om in ere te houden en komend Pinksterweekend kun je weer luisteren naar een heel fraaie: De Stoned 420. Voor de derde keer een psychedelische muzieklijst om je joint bij af te likken en onder meer te beluisteren via BigB21. 

420 muzieksongs in De Stoned 420

Zaterdagnacht om 00.00 uur – het officiële begin van de Pinksteren dus – trappen de DJ’s af met het eerste van de uiteraard 420 nummers in De Stoned 420. En dat is niemand minder dan onze ‘aartsvijand’ The Rolling Stones.

[geintje natuurlijk, maar het waren wel mooi de bloedhond-advocaten van de Stones die ons dwongen om onze naam in 2017 te veranderen van RollingStoned in CNNBS, waarvoor nogmaals dank]

Check de lijst nu al, met videoclips

Drugs – cannabis inbegrepen – hebben natuurlijk een belangrijke rol gespeeld in de muziekgeschiedenis, tot op de dag van vandaag. Je vindt dan ook tracks uit de laatste zes decennia terug in de psychedelische hitlijst. Van rock tot reggae, van hiphop tot dance… het is met recht een zeer kleurrijke lijst geworden. Die je overigens nu al HIER kunt navlooien op de website van het streaming radiostation BigB21.

Extra leuk is dat de makers bij elke van de 420 nummers ook een linkje naar de bijbehorende videoclip hebben gezet, dus je kunt niet alleen luisteren maar ook (mee)kijken met De Stoned 420! Er werken ook enkele bekende radiopresentatoren uit Nederland en België mee. Zo zijn bijvoorbeeld Erik de Zwart en Henk Temming te horen.

Twee etmalen in intelligente psychedelische lockdown

‘De meest wause lijst van Nederland duurt bijna twee etmalen, want maandag (tweede Pinksterdag) wordt vlak voor 18.00 u de nummer 1 gedraaid’, aldus de host van het programma HadieDave (Dave Donkervoort). Dat belooft dus één langgerekte Pinkster-trip van jewelste te worden, helemaal nu we toch nog allemaal min of meer gedwongen intelligent in lockdown zitten 😉

En ja, je hebt het goed geraden wat er op nummer 1 staat in De Stoned 420, want dat is inderdaad:

[openingsbeeld: svekloid/Shutterstock]
(advertentie)