(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een kleine anderhalve maand geleden hebben we kennis gemaakt met Delaco en zijn twee autoflowers. Vandaag gaat zijn buitenkweekavontuur verder en komt er een derde dame bij in het kleine hof van Eden. Verder maken we onder meer kennis met de Mohammed die bij Delaco binnen in bloei staat. 

Troubles in paradise

Ik heb een klassiek probleempje, mijn Northern Lights Autoflower heeft een helm. De zaadhuls wil niet loslaten en daardoor krijgen de blaadjes praktisch geen zonlicht. Eerst heb ik er water over gesproeid, maar met weinig effect. Dus heb ik voorzichtig de huls verwijderd met een pincet. Dat is goed gelukt, maar de schade valt niet mee. Toch ga ik het plantje verzorgen als iedere andere plant.

Uiteindelijk heeft de NLA er een permanente achterstand aan overgehouden. Maar een klein plantje kan ook lekkere wiet opleveren. Kijk deze video als je ook een zaailing met een helm hebt, of het probleem wil voorkomen.
Omdat ik toch twee wietplanten van formaat wil hebben, heb ik voor de zekerheid nog een zaadje ontkiemd. Een Gorilla Glue Auto van Seedstockers, wat een indica-dominante wietsoort is, met een hoog THC-percentage en een redelijk korte bloeifase.

 

Mohammed: ‘it’s getting hot in here’

Ondertussen staat er ook een Momo, oftewel Mohammed in volle bloei in mijn G-tools kweekkast. Mohammed is de winnaar van de indica kweektest van CNNBS. De plant ziet er goed uit en de geur is zeer fruitig. Ik ben zeker dat dit een parel gaat worden.

Momenteel is de temperatuur in de kast echter wel wat te hoog, omdat het in mijn appartement vrij warm is door het warme weer. Dat is een typisch probleem met HPS kweeklampen, daarom raad ik beginners eerder LED kweeklampen aan. Een truc is wel om de HPS lampen tijdens de nacht aan te zetten (in plaats van overdag) omdat het dan koeler is. Omwille van de te hoge temperatuur gebruik ik mijn kweekkast dus het liefst in de winter.
Ik heb gebruik gemaakt van Batmix en Alga Bloom. Deze keer aangevuld met Green Sensation na vier weken bloei. Gemiddeld geef ik 2 liter voedingswater per dag. De plant is dorstig door 3 factoren: de grootte, de hoge temperatuur en door de stoffen pot (smartpot van het merk Gronest).

Garden of Eden

Terug naar buiten: ik heb de twee gezonde planten verpot naar 11-literpotten met Batmix. De planten hebben een groeiachterstand door het koude weer van eind april en begin mei. Daarom zullen het zeker geen hele grote autoflowers worden.
Ik heb besloten om LST toe te passen, maar dat is voor in mijn volgende verslag. Verder blijf ik de kleinere Northern Lights Auto verzorgen, deze heb ik niet verpot omdat ze (nog) geen grotere pot nodig heeft.

Naast wietplanten kweek ik trouwens ook groenten en kruiden. Ik heb verschillende soorten tomaten, pepers, bieslook en basilicum… Ik heb ook een kleine citrusboom met maar één eenzame, maar dappere citroen.

CNNBS autoflower kweektest

Tevens doe ik ook mee aan de autoflower kweektest van CNNBS, in samenwerking met Seedstockers. Dit zijn de eerste twee wietsoorten die we moeten kweken. Ze zijn nu in zaai- en stekgrond aan het voorgroeien. Beide planten zullen voor de veiligheid niet bij mij opgroeien. Ze zullen in Batmix groeien en bemest worden met Alga Bloom. Benieuwd wat er van zal komen… Thanks Seedstockers and thanks CNNBS!

Volgende keer zullen we het hebben over ongedierte (bestrijding) en LST (Low Stress Training). Tegen die tijd zullen de dames denk ik in volle bloei zijn 😀 Tot over vijf weken!

Delaco

(advertenties)