(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De kinderen zijn weer naar school, en dat betekent dat er in huize Jack weer een kweeklamp gaat branden. En voor het eerst in Jacks kweekcarrière is dat een LED kweeklamp in plaats van HPS. In dit eerste kweekdagboek lees je welke LED en maken we kennis met de Mohammed die eronder kom te staan…

24 augustus: Vandaag is de eerste schooldag van de kids. De zomer is voorbij en jack gaat weer aan de kweek. Waar waren we ook alweer gebleven? Oh ja!
Jack, je hebt alles van de vorige kweek schoon gemaakt, maar er hing niks van lampen. Waar zijn je HPS-lampen gebleven? Nou, die hebben we aan het begin van de zomerstop opgeruimd. Maar geen nood, ik heb vandaag in een mail gezien dat er een pakket naar me onderweg is… 🤔 Als al alles meezit komt dat pakket dinsdag, als kids naar school zijn.

En welke wietsoort ga je deze keer kweken, Jack? Nou, deze keer ga ik ook de Mohammed eens testen. Ben er erg benieuwd naar en je komt ze niet tegen in de shop. Nou, ik ben nu net weer een klein kind die op zijn cadeautje zit te wachten haha. Maar geduld is een schone zaak, en dus wacht ik rustig af. De zaadjes heb ik gelukkig wel al in huis.

25 augustus: Yes! Het pakket is geleverd. Helaas is de verpakking beschadigd; het is ook altijd wat met die postbedrijven. Er zitten nota bene drie enorme oranje stickers met de tekst ‘voorzichtig!’ en ‘breekbaar!’ op de doos. Gelukkig doen ze het nog wel, pfff.

Maar Jack, wát doet het het nog wel? Nou beste mensen, ik zal jullie niet langer in spanning houden 🤔😁😁 Ik ga de 400 Watt G-Bars van G-Tools testen. Bedankt daarvoor G-Tools 👌 En wat komt daar een bak licht vanaf, die 5 balken!

Ik heb nog even flink moeten zoeken naar een goede schakelklok, om de lamp aan en uit te schakelen. Niet alle tijdschakelaars halen de stroom er namelijk volledig af. Bij twee exemplaren bleven de LED diodes zwakjes branden, en ook na 5 uur branden ze nog steeds. Tijdschakelaar nummer drie doet gelukkig wel wat die moet doen: aan is aan en uit is ook echt uit. Probleem weer opgelost.

Ja beste mensen, testen doe ik altijd voordat ik start. En nu alles werkt zoal het moet heb ik dus één zaadje in een glas water gedaan. Deze keer gooi ik het zaadje rechtstreeks in een easy plug. Die plugjes zijn erg fijn moet ik zeggen; overbewateren kan niet dus daar hoef ik niet bang voor te zijn. Na 8 uur in Spa blauw met wat Seedbooster Plus van Plagron heb ik het zaadje in het plugje gestopt, en die vervolgens in een gripzak onder de lamp gezet.

Maar Jack, maar één zaadje maar dus één plantje? Yep, ik gebruik deze keer maar één lamp en heb dus ook maar één plant nodig. Ik wil ook wel eens kijken wat één plant met één LED oplevert. Ik heb het altijd met HPS gedaan, dus ik ben benieuwd.

26 augustus: Nog niks te zien. Nog maar eens stofzuigen, ik weet anders ook niet wat ik kan gaan doen behalve wachten. Heb nog wel wat te doen maar ik ben ook beetje aan het bijkomen van de kids. Nu ze weer op school zijn kan ik ook even lekker lui zijn.

27 augustus: Mijn goede ogen zien een klein wit puntje. Ik heb geprobeerd om het te fotograferen maar op de foto is het kleine puntje niet goed te zien. Ik hoop dat ik vrijdag een betere foto kan maken. De bakken zijn nog niet gevuld maar zolang er niks boven de grond is dan ga ik ook niet met water sjouwen. Het luchtpompje hoeft ook nog niet aan, dat scheelt weer stroom.

Ik heb op het moment ook nog maar één LED-balk van 80 Watt (van de vijf) branden. De andere vier staan uit. Dat scheelt 220 Watt met opstarten, in vergelijking met mijn HPS, want daar begon ik een nieuwe ronde altijd met 300 Watt. Er gaat deze ronde een hoop stroom bespaard worden. Ik ga van 4 kWh naar nog geen 1 kWh en daarvan gebruik ik nu nog maar 80 Watt!

Ik moet zeggen, het zijn mooie LED bars. Ze zijn met het stroomnet verbonden middels speciale stekkers waardoor je de balken afzonderlijk aan of uit kunt zetten. Wellicht was het handig geweest om er schakelaars op aan te sluiten, maar das maar een idee.

Ik ben echt erg benieuwd hoe de lamp het gaat doen. Hij is 400 Watt, en met mijn HPS-lampen heb ik altijd 1 gram per Watt gedraaid. Ik wil dus ook kijken of dat met deze lamp ook gaat lukken. Ben ook benieuwd of de Mohammed het ook voor elkaar krijgt want ik heb nog nergens gelezen wat ze maximaal opleveren per plant binnen. We gaan het zien en meemaken.

28 augustus: Nog even snel wezen kijken en ja hoor, er is iets op komst! Verder is mijn stroomklok terug gedraaid door de zon, en wat ik afgelopen dagen verbruikt heb met maar 80 Watt. Dit gaat nog wel leuk worden als ik strakjes geld terug krijg van mijn stroomrekening. Nou mensen, vrijdag moet ze wel boven water zijn, en  dan ben ik er ook weer. Alvast een fijn weekend en tot volgende week 🖐🖐

Jack

(advertenties)