(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De hemel bestaat dan toch, althans op donderdagmiddag 3 september 2020 in Tel Aviv. Daar renden mensen als dolle zombies de straat op, kijkend naar boven. Want uit de lucht kwamen zomaar tientallen zakjes wiet gevallen! Voor dit wonder tekenen echter niet de goden, maar vrijgevige Israëlische wietactivisten die acteif zijn onder de naam ‘Green Drone’.

Telegram met blijde boodschap

Drone drops hundreds of bags of cannabis in Tel Aviv‘, kopt de krant The Jerusalem Post. Meestal zijn het raketten of ander wapentuig dat in Israël en omstreken uit de lucht komt vallen, dus dit is weer eens iets anders. Watskeburt?

Op het sociale netwerk Telegram zijn Israëlische cannabis activisten actief onder de naam ‘Green Drone’. En als je zo’n gedurfde naam voert moet je ‘m ook waarmaken zo nu en dan, nietwaar? Zo gezegd zo gedaan; donderdagmiddag stuurt de groep een drone de lucht in boven de hipste stad van het land: Tel Aviv.

Is it a bird, is it a plane?

Voorafgaand aan het spektakel gaf Green Drone op Telegram al iets van de bedoelingen prijs:

“It’s time my dear brothers. Is it a bird? Is it a plane? No, it’s the green drone, handing out free cannabis from the sky… Enjoy my beloved brothers, this is your pilot brother, making sure we all get some free love” — Green Drone

Gratis wiet, wie wil dat niet?

Geweldig toch, dat zien we het VOC in Nederland nog niet zo snel doen. Vanzelfsprekend leidt de vrijgevigheid in de hemel boven Tel Aviv tot chaos op de grond eronder. Mensen rennen pardoes en kriskras over de stoep en zelfs de drukke straten op rondom het Rabin-plein, om maar zo’n gratis zakje wiet te scoren.

Op de sociale media bereikt Green Drone wat zij wil: aandacht voor de goede zaak. Enkele van die tweets plaatsen we hieronder, ook al kunnen we van de tekst geen hapklare shoarma maken:

Een week lang ‘regent het cannabis’ in Israël

De bijzonder sympathieke activisten van Green Drone beloven nog meer fijne dingen voor de mensen. Op Telegram schrijft de groep: “Wij lanceren ‘Het Regent Cannabis-project’, wat inhoudt dat er een week lang in verschillende delen van het land 1 kilo cannabis wordt verdeeld in gratis zakjes van 2 gram.”

Natuurlijk kunnen de autoriteiten hier weer eens niet om lachen. Integendeel; er zijn twee verdachten opgepakt die de drone zouden hebben bestuurd, meldt The Jerusalem Post. Zij kunnen ‘wettelijke sancties’ tegemoet zien. Hetgeen maar weer aantoont dat de strijd inderdaad nog steeds niet gestreden is…

(advertenties)