(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar de lawaaierigste plek in Nederland ofwel het allerminst pittoreske Hoofddorp, pal onder de vliegtuigstrepen en kerosinegeur van Schiphol. God mag weten waarom, maar ook daar staan vakantiehuisjes (misschien om vliegtuigspotters te faciliteren, wie zal het zeggen). Maar in minimaal één van die huisjes van plezier gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen velen…

Heel Holland kweekt wiet

Je voelt ‘m zeker al aankomen als een oubollige grap van André van Duin tijdens Heel Holland Kakt Bakt, ook in vakantiehuisjes wordt wiet gekweekt. En waarom ook niet; het zijn planten of Polen, nietwaar?

Hoe dan ook, de Politie Haarlemmermeer rukte dinsdagmiddag om half vier uit. Natuurlijk niet zomaar omdat ze zelf iets op het spoor komen, ben je mal? Nee, er is uiteraard weer sprake van een melding.

Aannemer belt politie, politie belt brandweer

Dit keer zowaar eens niet zo’n bijzonder laffe bij Meld Misdaad Anoniem, maar een belletje van een aannemer. Die ‘constateerde gerommel in de meterkast en belde de politie’, aldus de politie zelf.

Die durfde zelf niet als eerste naar binnen te gaan in het vakantiehuisje. De brandweer werd voor dat klusje opgetrommeld, want dat zijn echte helden nietwaar? Kortom, er toog een kleurrijk gezelschap ambtenaren in uniform naar de Bennebroekerweg in Hoofddorp, waar het betreffende vakantiehuisje woont.

200 wietplanten, 20 kweeklampen

Het gerommel in de meterkast blijkt vervolgens inderdaad een voorbode van het onvermijdelijke: een wietplantage. En best nog wel een aardige ook, want het gaat om ‘bijna 200 planten en 20 lampen, meldt de politie.

En hoe verrassend toch ook weer: ‘De kwekers bleken zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van stroom.’ Planten en lampen zijn inmiddels onherkenbaar verminkt in opdracht van de overheid en tot op heden is er nog niemand gearresteerd voor het verboden vakantieplezier in Hoofddorp…

(advertenties)