(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De zomer is officieel over maar Gweedo houdt de moed erin. Hoe kan het ook anders als je de hele zomer door al prachtige wiettoppen hebt geoogst? Een groot deel van die toppen kwamen van de veerkrachtige en sterke autoflowers van Spliff Seeds. Wietplanten die er eigenhandig voor zorgen dat het heerlijk nazomeren is in de tuin van onze buitenkweker.

De zomer is nu langzaam ten einde gekomen. Wellicht krijgen we nog een paar mooie nazomerdagen en wordt het niet ál te regenachtig. Maar de ochtenden brengen al veel dauw die neerslaat op de bloeiende toppen. Dus elke dag even een momentje tijd maken om de planten te inspecteren op schimmel en bud-rot.

Om de ellende van schimmel in de plant tot een minimum te beperken, zo kon je in mijn vorige verslag lezen, had ik er enkele verduisterd. Een andere manier om je planten eerder te laten bloeien is het kweken van autoflowers. Ook dit seizoen had ik weer een paar hele mooie waarover ik verslag wil doen.

In mijn eerste verslag van dit jaar was ik al begonnen met het ontkiemen van enkele automatic zaden. Omdat ik deze al vroeg kon oogsten, was er nog genoeg tijd om nog een ronde te doen, met de automatic zaden van Spliff Seeds.

Girl Scout Cookies Automatic

Origineel bestaat GSC uit een kruising tussen OG Kush en Durban Poison. Spliff Seeds had een originele GSC stek uit de VS en kruiste deze vervolgens met de meest potente Dutch Automatic; de Girl Scout Cookies Automatic was geboren. Een makkelijke autoflower om te groeien. Zelfs aan het begin van het seizoen toen het nog koud was deed de GSC Automatic het heel goed.

De laatste die ik oogstte was eind juli. Deze kwam het best tot haar recht door het mooie weer van de maanden juni en juli. Niet alleen vollere toppen en een diepere kleur, maar ook meer trichomen en geur. Hoewel de GSC Automatic veel hars aanmaakt en een hoog THC gehalte heeft, vind ik het een uitstekend wietje om overdag te roken. Wat mij ook opviel was dat de plantjes allemaal leken op zowel de foto als de beschrijving van de zaden. Iets wat niet vaak voorkomt. Voor mij een teken dat de Girl Scout Cookies Automatic van Spliff Seeds een stabiele autoflower is, zonder verrassingen.

Zkittlez Automatic

Volgens de beschrijving van Spliff Seeds is Zkittlez Automatic een kruising van drie strains. Gelato, Zkittlez en Dutch Auto. Gelato en Zkittlez (of Zkittles) zijn de bekende strains uit Amerika. Een andere kruising van deze twee leverde nog een andere bekende wietsoort op, Runtz. Als je de originele strains hiervan al eens geproefd hebt, is het niet echt te vergelijken met de smaak van deze autoflower.

Zuurstokken…

Hoe ze het bij Spliff Seeds gedaan hebben weet in niet, maar ik weet wel dat ze met de Zkittlez Automatic een interessante autoflower hebben. Aan het begin van het seizoen merkte ik al op dat deze een ongelooflijk zoete geur had, die mij laat denken aan de zuurstokken op de kermis.

Ook de andere Zkittlez Automatics hadden vrijwel dezelfde zoete geur tijdens de bloei. De autoflowers waren middelgroot, ongeveer een meter hoog en gaven een goede opbrengst. Nu de toppen gedroogd en gecured zijn, is het zoete ook goed waar te nemen in de smaak. De structuur en het crèmige bij het roken doet mij echter meer denken aan een Gelato Automatic. Hoe dan ook een echte lekkere zoete wiet. Een speciale autoflower en een aanrader voor in de tuin.

Door met de zaden van Spliff!

Zkittlez Automatic en Girl Scout Cookies van Spliff Seeds zijn zeker de moeite waard om nog eens te kweken in mijn tuin. Net als de Gold Rush Outdoor van vorig jaar. Deze heb ik samen met de Fast Bud Outdoor en de Purple Berry Kush nog in de tuin staan. Allemaal fotoperiode-gevoelige wietplanten die ik niet heb verduisterd en lekker hun gang heb laten gaan. Dit bewaar ik voor de volgende keer. Ondertussen kan je hiervoor alvast een kijkje nemen op mijn instagram pagina. Zoals gezegd hoop ik nog op een paar mooie nazomerdagen, zodat ik daarmee in mijn volgende verslag goed kan eindigen.

Hou het groen!
Gweedo

(advertentie)