(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Buitenkweker Gweedo beleeft een topjaar. Zijn eerste ronde was al vroeg in het seizoen klaar, en maakte een hele tweede kweekronde mogelijk. Het eerste deel daarvan konden we vorige week al bewonderen, en vandaag is het tijd voor de volgende lichting met White Widow en AK Female van Spliff Seeds. 

Je kan gerust zeggen dat we geluk hebben zo aan het einde van de zomer. De eerste week van croptober zit erop, en ik zit hier nog buiten in de zon met 23 graden. Het is de nazomer waar iedere buitenkweker van droomt. Maar de nachten zijn al koud en de luchtvochtigheid is hoog. Toprot ligt nog steeds op de loer, dus iedere dag voer ik een grondige inspectie uit. Voor de plant is elke dag met zulke mooie weersomstandigheden heel mooi meegenomen.

Het einde van het seizoen nadert en ik heb weer een jaar kunnen boeren met de zaden van Spliff Seeds.

De eerste ronde

Mijn eerste oogst kwam van de Spliff Seeds Cheese Auto, die ik al vroeg in het seizoen heb kunnen oogsten. Daarna was het tijd om de Mega Power Plant Auto te oogsten. Dat deed ik met veel plezier, want er zaten alleen maar grote dikke ‘mega’ toppen aan deze plant. Samen brachten deze autoflowers een mooie opbrengst die rond het midden van de zomer al gedroogd, gecured en klaar voor consumptie was. Je hoeft dus niet tot het einde van het seizoen te wachten om te kunnen oogsten. Voor mij bracht het tevens de mogelijkheid om een tweede ronde autoflowers te kweken.

De magie van het kruid laat onze zintuigen anders werken en de tijd verdwijnen. Ons lichaam en brein maken gebruik van capaciteiten waar we als mens geen weet van hebben. Ik geloof in die connectie met de cannabisplant en dat wij, als mens, cannabinoïden nodig hebben. De enzymen om onze lichaamseigen cannabinoïden (die een cruciale rol spelen in ons endocannabinoïden-systeem) aan te maken, krijgen baby’s via hun moedermelk al binnen.

White Widow

White Widow momentje

Ik had laatst ook zo’n magisch momentje, toen ik een dikke White Widow joint, in bijzijn van de plant zelf rookte. Ik hoor je denken, hoe kan dat? Daar kom ik zo op terug maar eerst neem ik je graag even mee naar dat moment.

Al genietend van de stick bewonder ik de White Widow. Eén bepaalde top trekt steeds mijn aandacht en als ik hem inspecteer zie ik een beetje toprot in het binnenste gedeelte van de top. Het is soms net alsof de plant tegen je spreekt. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat ik haar ga oogsten.

De toppen zijn zo goed als klaar en de meeste bolletjes op de trichomen zijn melkkleurig. Door de koude nachten komt er zelfs een paarse gloed over de toppen van de White Widow. Tijdens de groei heb ik haar meerdere malen getopt en low stress training toegepast om de plant breder te laten worden. De afgeknipte scheuten heb ik laten wortelen en vervolgens verduisterd afgebloeid. Vandaar dat ik haar kan bewonderen en tegelijkertijd van haar effecten kan genieten. Een trip down memory lane met dit wietje dat mij laat denken aan de White Widow van vroeger. Magisch!

White Widow stekken voor een magisch momentje…

White Widow luchtwortels

Eau de AK Female

AK Female is de meest geurige van het stel. Op het moment dat je de tuin in stapt, komt je een zware zoete geur tegemoet. Deze indica-dominante strain heeft een bossige bouw en de typische brede bladvingers. Ook bij haar heb ik de trainingstechnieken toegepast om haar breder te maken. Ze is een stuk voller gebleven ondanks dat ik haar van binnenuit flink heb uitgedund.

Beide planten heb ik op kokos gekweekt en ik heb de coco-voeding van Dutch Pro gebruikt. Vanaf het begin van september heb ik geen voeding meer gegeven, maar alleen schoon water. Dit vind ik zeer belangrijk bij het kweken met minerale voeding. Ik proef het aan de wiet wanneer de plant niet is gespoeld aan het einde van de kweek. Aan de kleur van de bladeren is te zien dat haar voedingsreserve ruimschoots op is. Ook AK Female geniet van de mooie nazomer, en vertoont geen enkel rot plekje. Maar zodra er regen komt gaat zij geoogst worden.

AK Female geniet van de laatste zonnestralen.

Ik zal de droogruimte dan ook vast klaar maken voor als het zover is. White Widow en AK Female zijn twee old-school soortjes van Spliff Seeds. Ik heb ze met genoegen gekweekt en kijk uit naar de overvloedige opbrengst.

Hou het groen! Gweedo

(advertentie)