(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Uiteraard hebben we ook aan buitenkweker Gweedo gevraagd om dit jaar met mee te doen aan onze buitenwiet test, en dat deed hij met veel plezier en een ongelooflijk mooi resultaat! De planten zijn inmiddels geoogst, en dus is het tijd voor een evaluatie van de kweek. Al moet de echte test nog komen want dat is natuurlijk het proeven… 

Onze oudste vierde dit jaar haar 18e zomer, en kwam met de vraag of ze niet een paar zaden mocht kiezen om haar eigen plantje te kweken. Ze koos voor de Apollo Black Cherry Auto en Rucu Cucu OG Auto van SeedStockers. De derde generatie kweker in de familie is geboren! Met trots wil ik dan ook beginnen met deze supermooie biologisch gekweekte autoflowers!

Buitenwietsoorten testen

De zomer is voorbij gevlogen! In de laatste update had ik de zaailingen van de buitenwiet test nét verpot. Alle autoflowers van SeedStockers zijn nu inmiddels met succes geoogst, en ondanks de mooie nazomer is het de hoogste tijd om de planten van de CNNBS en SeedStockers buitenwiet test te oogsten.

Na het verpotten in de 100 liter zakken met kokos, ging het heel snel met de groei van de planten. Een teken dat ze zich hier goed voelen. Met voeding heb ik het simpel gehouden, dus gebruikte ik de coco-voeding van Dutch Pro. Ik had twee starterspakketten; een voor aarde en een voor kokos.

#25 Dynamite

Ik had hoge verwachtingen van #25 Dynamite, een kruising tussen Gelato #25 en Danish Dynamite. Een van mijn favoriete gelato-soorten, ook bekend als Guava Gelato. En dat gecombineerd met de kracht van dynamiet! Dat klinkt als een geweldige combo, alleen heb ik haar helaas iets vroeger moeten oogsten vanwege meeldauw. Dat was een geval van redden wat er te redden valt.

#25 Dynamite

Dynamite Kiks Strawnana Gum

Dynamite Kiks was een van de vijf die het niet haalde. Girl Scout Cookies x Danish Dynamite klinkt lekker, maar helaas.
Strawnana Gum (Strawberry Banana x Blackberry Gum) had ik bij vrienden ondergebracht. Daar werd ze gekweekt op aarde met de voeding van Dutch Pro. Op een ochtend ontdekten ze dat de plant vanaf het midden was afgebroken. Waarschijnlijk door de kat. Daarna hebben ze het gebroken gedeelte eruit geknipt en de rest laten staan.

Eigenlijk hadden ze de hoop opgegeven, maar het overgebleven deel bleek geweldig uit te pakken! Ik kreeg dan ook een heel blij telefoontje met het hele verhaal en wat foto’s via de app. Ongelooflijk, wat een plant! Hij zit vol met THC! Een halve plant, zoveel opbrengst? Komt door die voeding zeker!? Er was iemand duidelijk heel blij. Hoe ruikt ie? vroeg ik. Waarop ze antwoorde: naar hele goeie wiet! De plant is inmiddels geoogst en ik ga binnenkort eens koffie drinken.

Double Bubble & Jack Hulkberry

Gelukkig hadden de andere twee geen last van katten. Op een enkel rot topje na ging alles perfect. Overdag is het nog zeer warm hier. Op 1 oktober was het zelfs 27 graden! Maar de nachten zijn koud en de dauw zorgt voor een vochtige lucht die als druppels neerslaat op de plant. Ze worden dan kletsnat zonder dat het geregend heeft, en toprot ligt op de loer.

Ze verklaren me voor gek, maar 5 minuutjes met de bladblazer doet wonderen hiertegen. Een top waar rot in zit, knip ik helemaal uit de plant. Omdat toprot vanuit de stengel ontstaat, doe ik een beetje baking soda (zuiveringszout) op het stengeltje om verdere rot te voorkomen.

Double Bubble is de Blackberry Gum van SeedStockers gekruist met een uit de San Fernando Valley afkomstige Double OG. Een goede Kush-variant mag ik wel zeggen. Ranke en compacte Kush-achtige toppen met veel hars. Ze ruikt fruitig met een tikje Bubblegum. Een strain waarnaar ik zeer benieuwd ben als ze gedroogd en gecured is.

 

Double Bubble

Double Bubble

Waar ik ook zeer benieuwd naar ben is de smaak van Jack Hulkberry. Deze viel mij al meteen op. Een kruising tussen de twee krachtpatsers Jack Herer en Hulkberry. Twee strains die bekend staan om hun hoge potentie in opbrengst en effect. Ook Jack Hulkberry bezit deze eigenschappen zo te zien. Enorme dikke en compacte toppen vol met glinsterende trichomen. Een gassy Jack Herer met veel pineen is de beste manier om de geur van deze plant te beschrijven.

Deze volgorde is ook de uitslag van mijn beoordeling in de CNNBS & SeedStockers buitenwiet test. Met als winnaar de Jack Hulkberry als beste wietplant om buiten te kweken. Hoewel de op de tweede- en derde plaats geëindigde Double Bubble en Strawnana Gum er niet veel voor onder doen. De opbrengst van deze twee was minder groot, maar wat mij betreft gaat kwaliteit nog altijd boven kwantiteit.

Jack Hulkberry

Hou het groen! Gweedo

(advertentie)