(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als het aan hem zelf lag dan zou er het hele jaar door wiet in zijn tuin groeien. Maar aangezien dat niet gaat in ons koude kikkerlandje maakt hij steevast het beste van de zomermaanden. Door verschillende autoflowers te kweken en fotoperiode-gevoelige wietsoorten te verduisteren kweekte hij dit jaar weer een hele mooie wintervoorraad eersteklas cannabis. Kijk zelf maar!

Het buitenkweek seizoen is ten einde. Helaas zeg ik erbij want ik zou het hele jaar wel willen doorkweken. Maar ja, de herfst heeft zijn intrede gedaan en alles is inmiddels geoogst. Het was dit jaar een goede zomer voor de buitenwiet. Na alle regen en de slakken van vorig jaar hadden we dit ook wel verdiend, moet ik zeggen.

Buitenwiet op een verhoogd bed

Het buitenwietseizoen begon door het goede weer al vroeg en ik had rond IJsheiligen in mei al een paar mooie plantjes uit de fotoperiode-gevoelige gefeminiseerde zaden van Spliff Seeds: Gold Rush Outdoor, Fast Bud Outdoor en Purple Berry Kush.
Eind mei had ik deze van een 2-literpot in een 18-literpot gezet. Hier hebben ze nog lekker een maandje in kunnen wortelen, en eind mei zijn ze verhuisd naar een 65-literkuip. Bij elke keer verpotten heb ik ze iets hoger in de nieuwe pot gezet om zo een verhoogd bed te maken.

Terwijl ik met dank aan mijn autoflowers en het verduisteren inmiddels al dikke buitentoppen aan het kweken was, groeiden de foto-soortjes verder.

Voorbereiden op de bloei

Eind juli, begin augustus heb ik de fotoperiode-gevoelige soorten voorbereid voordat hun bloeifase zou beginnen. De onderste takken heb ik er allemaal afgehaald, net als alle kleine scheuten in de plant. Niet allemaal tegelijk, maar ik dagelijks een beetje over een periode van een week of drie. De takken en scheuten die weinig licht krijgen zouden alleen maar kleine popcorn topjes krijgen. Ze zijn een ballast voor de grote planten en het wegknippen geeft een betere ventilatie in de plant. Dus weg ermee!

Om de planten tegen eventuele windvlagen te beschermen, stak ik bamboestokken in de potten om de takken te verstevigen.

Halverwege augustus kwamen de eerste bloeiharen in de planten van Spliff Seeds. De Gold Rush Outdoor als eerste, gevolgd door de Fast Bud Outdoor en de Purple Berry Kush. De hele maand september was het nog prachtig weer. Weinig regen en geen storm. Wel werden de nachten al koud en ontstond er veel dauw in de ochtend. De hoge luchtvochtigheid hield nog lang aan in de ochtend, dus extra opletten op toprot!

De eerste oogst: Gold Rush Outdoor

Het weer was goed en de bloemen genoten met volle teugen. Wel heb ik elke dag de weer-app goed in de gaten gehouden, want het kan zomaar omslaan. Net zoals vorig jaar was de Gold Rush Outdoor de eerste van de Spliff Seeds die klaar was om te oogsten. Toen ze de eerste schimmeltjes begon te vertonen, heb ik haar geoogst. Dat was op 16 oktober. Als vanouds heb ik weer dikke toppen geoogst met de Gold Rush outdoor. Het is een goede, stabiele buitensoort. Maar ook heeft deze een lekker aroma. De geuren citrus en limoen zijn duidelijk aan de toppen te ruiken. En bij een kleine pre-smoke was de dieselsmaak al duidelijk aanwezig. Nog even curen dus.

Gold Rush Outdoor is een heerlijke vroegbloeier!

Met Fast Bud en Purple Berry Kush tot het gaatje

Eind oktober was er zóveel vocht in de lucht dat de dauw als water op de planten bleef staan. Ik besloot om de Fast Bud Outdoor en de Purple Berry Kush ook te oogsten.

De Fast Bud Outdoor als eerste. Eerlijk gezegd niet echt snel, maar wel veel buds! Een enorme opbrenger is deze plant. Als ik de takken niet had ondersteund, dan waren ze zeker bezweken onder hun eigen gewicht. Ook op het droogrek was dit duidelijk merkbaar. De Fast Bud Outdoor was goed bestand tegen de schimmels en dat maakt hem een goede buitenwietsoort. Op dit moment is het net nog niet droog genoeg om er wat van te roken maar ik ben zeer benieuwd. De toppen ruiken zeer sterk met tangie-achtige invloeden.

Ook de Purple Berry Kush van Spliff Seeds deed het goed in de tuin. Een mooie plant om te zien. Naarmate de bloei vorderde, kwamen de mooie paarse tinten naar voren. Ook deze had een goede opbrengst, maar zal nog even moeten drogen en curen.

Dus weer een een paar goede oogsten gedaan dit jaar met de cannabiszaden van Spliff Seeds. Niet alleen van deze fotoperiode-gevoelige soorten, maar ook van de autoflowers.

Flashback naar de Franse wiet

Toen ik bijna 30 jaar geleden mijn eerste wietplant kweekte was dat paarse wiet. Het werd Purple Power genoemd. Gekweekt uit zaad en een uitstekende soort om bij ons buiten te kweken. Rond die tijd kwamen in de coffeeshops de soorten op die binnen gekweekt werden. Voornamelijk Skunk, White Widow, K2 en Top 44 en dergelijke. De paarse buitenwiet vond men wat voor oude hippies en verdween dus van het toneel door de opkomende binnenkweek.

Van onze lokale growshop Organic Earth in Maastricht, kreeg ik dit jaar een zakje zaden. Het was de Purpurea Stella van onze Franse vriend La Charvière. Het verbaasde mij al dat één van de twee pheno’s al zeer snel in bloei kwam. Op 18 september heb ik de eerste geoogst, een week later haar zus. De kruidige geur deed al iets vermoeden, maar na de eerste joint wist ik het zeker. It’s the good old Purple Power! La Charvière zelf kon mij bevestigen dat dit een inderdaad een hele oude strain is die al vele jaren in de lage landen buiten gecultiveerd wordt.

Purpurea Stella, een prachtige plant en klassieke Hollandse genetica!

Dankbaar

Zó, nu alles weer binnen is kan ik met deze voorraad de winter wel door, en heb ik weer medicijn tegen mijn migraine. Ondanks dat ik medicinale cannabis van de huisarts op recept krijg, is het duur om het alleen bij de apotheek te moeten kopen. Daarom ben ik blij en gezegend met de buitenwiet. Ik dank iedereen, en vooral mijn buren, dat ik dit jaar weer mijn kruid voor welzijn heb mogen kweken. Mochten jullie meer willen weten over mij en mijn cannabis, volg mij dan op Instagram of kijk op bureau420.nl

Hou het groen!
Gweedo

(advertentie)