(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ga er maar even lekker voor zitten want dat deed Gweedo zelf ook. Onder het genot van een heerlijke joint van zijn eerste oogst van het seizoen, beschrijft hij hoe hij alweer halverwege de zomer een heleboel mooie toppen in zijn tuin wist te toveren. Tipje van de sluier? Zaai cannabis, geen haat 😉

Hier in het zuiden hebben we niks te klagen over de zon. Tot nu toe gaat het zonnetje lekker en de plantjes genieten ervan. Ik ga er zelf ook weer eens van genieten, en zal een dikke joint draaien met de eerste cannabis van dit seizoen. En terwijl ik die rustig oprook, zal ik je bijpraten over het hoe en wat in mijn tuin.

De fotoperiode-gevoelige cannabisplanten van Spliff Seeds zijn op hun plaats van bestemming gekomen. Ze staan nu in een 65 liter speciekuip. Ik gebruik witte kuipen want deze weerkaatsen meer zonlicht dan zwarte kuipen, waardoor de wortels bij felle zon minder heet worden.

Als een speer!

Gold Rush Outdoor gaat als vanouds weer als een speer. Bij het verpotten was dit goed te zien. Het wortelstelsel was in volle ontwikkeling en had de kweekpot goed gevuld. Bij het verpotten plant ik ze altijd iets hoger, de ‘verhoogd bed‘ methode. Op deze manier breng je meer zuurstof in het wortelstelsel. Eens kijken of de Gold Rush Outdoor weer net zulke grote luchtwortels gaat maken als vorig jaar.

Wie ook als een speer gaat, is de Fast Bud Outdoor. Deze is in korte tijd enorm gegroeid! Als dat zo doorgaat worden het fast veel buds. Deze heb ik meerdere malen getopt en het kopje gediefd. De zijtakken heb ik met een touw naar beneden gebonden, zodat ze breder kunnen uitgroeien. Een beetje LST, Low Stress Training dus. Voor nu is het nog oké, maar later in het seizoen zal ik deze twee met bamboestokken moeten gaan verstevigen om ze te beschermen tegen wind en hun eigen gewicht.

Cannabis zaaien (geen haat)

De Fast Bud gaat niet alleen bij mij goed, want ook dit jaar zijn er weer enkele pleeggezinnen. Gewoon, personen die het leuk vinden, help ik aan een cannabisplantje. Naast het advocatenkantoor van vorig jaar, gaat er dit jaar ook een plantje naar het architectenkantoor. Hij is iemand die graag een blowtje rookt en heeft onze plaatselijke coffeeshop ontworpen. Mooi om te zien hoeveel plezier ze hebben met hun plantje, en te zien hoe elke plant het doet op een andere plek. Ik breng ze dan ook in contact met elkaar, zodat ze hun ervaringen kunnen delen. In plaats van haat kan je beter cannabis zaaien, denk ik dan.

De beschrijving van de Purple Berry Kush geeft al aan dat de zijtakken waarschijnlijk ondersteund dienen te worden vanwege hun gewicht. Dus heb ik maar alvast gaas om de pot gezet voor een betere ondersteuning. Tijdens de groei leid ik de takken door het gaas. Op die manier spreidt de plant zich meer open, waardoor er meer licht komt in het centrale deel van de plant en de takken een betere houvast hebben. Als Kush-liefhebber kijk ik zeer uit naar deze paarse variant.

Over paarse wiet gesproken, één van de Purpurea Stella’s van La Charvière is een dame. Hoera! Er is er nog een, maar daar is het geslacht nog niet van bekend. In tegenstelling tot de andere planten zijn deze uit reguliere zaden gekweekt. Als de groei eenmaal op gang is, neem ik er een stekje van. Eenmaal goed doorworteld zet ik die 12 uur per dag in het duister om ze in bloei te laten komen en ik het geslacht kan bepalen.

Eigen naamloze zaden

Wat ook een vrouwelijke plant is, is een creatie van vorig jaar. Toen bestoof ik een vrouwelijke Sour Rainbow (OG-Naj) met een mannelijke Tha Melon (Karma Genetics). Dit deed ik ook met pollen van een mannelijke Northern Light Automatic (Royal Queen Seeds), hiervan is het geslacht nog niet bekend. Let’s see…

Bestuiven deed ik ook bij één van de Eggnog’s. Van een mannelijke Sweets (Karma Genetics) had ik pollen waarmee ik, ongeveer in de vierde week van de bloei, de toppen van één plant bestoof. Mocht er iemand leuke namen weten voor deze kruisingen, laat dan een bericht achter op mijn Instagram. De Eggnog’s zijn inmiddels geoogst. De eerste buitenwiet van 2022 is geoogst, gecured en gerookt. Heerlijk! Ook de zaden zijn mooi afgerijpt. Een nieuw project voor volgend jaar.

Regenboog zuurstokken en koekies

Een tijdje geleden was ik bezig in de tuin met het verzorgen van de planten. Hey, wat ruik ik daar? Het rook naar die regenboog zuurstokken van de kermis. Wie is dat? Het was een van de autoflowers van Spliff Seeds, de Zkittlez Automatic. Een zeer sterke zoete geur heeft deze auto, die vergelijkbaar is met de geur van die zuurstokken. De verpakking met regenboogkleuren is bij deze dan ook goed gekozen.

Het zaadje had ik op 20-4 laten ontkiemen, en zo te zien gaat ze er iets meer dan drie maanden over doen, van zaad tot de oogst. Eind april, begin mei was het vrij slecht weer. Dit zal er ook wel mee te maken hebben. Maar ik denk dat dit wachten wel beloond wordt.

Een beloning van trichomen heb ik met de Girl Scout Cookies Automatic van Spliff Seeds. Ondanks dat ik haar vroeg heb laten ontkiemen, heeft ze de vocht en kou goed weten te doorstaan. De paarse bladeren vertellen dat ze het soms koud gehad heeft. Dit heeft waarschijnlijk wel een goede invloed gehad op de aanmaak van trichomen. Kan mij namelijk niet herinneren dat ik ooit zo’n trichomen uitbarsting bij een autoflower heb gezien. Ze is inmiddels geoogst maar moet nog even curen om op smaak te komen. Maar uit een kleine rooktest blijkt dat deze wel blijft plakken, zowel bij het draaien als het roken.

Zoals ik al zei, het zonnetje schijnt lekker hier in het zuiden, en van mij mag dat ook zo blijven. Laten we het hopen. Mijn joint is op en ik sluit dit verslag.

Hou het Groen!
Gweedo

(advertentie)