(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je verwacht het toch niet met dit weer maar bij Gweedo in de tuin staan de eerste autoflowers al vrolijk te bloeien. Dat niet alleen want er zijn sinds zijn vorige verslag ook weer een heleboel buitenplantjes bijgekomen. Onder meer van Spliff Seeds en CNNBS maar ook drie Auto Kong 4 planten die een strijd met elkaar aangaan: aarde vs. kokos vs. compost. 

Sinds mijn laatste schrijven heb ik weer van alles meegemaakt in en om de tuin. 20 april (aka 420) was dit jaar weer een mooie feestdag voor mij als cannabisliefhebber. Er stond een bezoek aan het hoofdkantoor van Sirius.nl op het programma, en ik vind het altijd leuk om de mensen daar te ontmoeten en wat te brainstormen. Over wat er allemaal gaande is in de wereld van cannabis bijvoorbeeld, en de nieuwe producten in hun seed- en growshop uit te checken.
De uitnodiging die ik van The Stoned Society kreeg om mee te jureren voor de Highlife Cup door was voor mij ook een grote eer. We hebben inmiddels al een deel van de Bio Haze en de Outdoor categorie aan een kritische beoordeling onderworpen. Hier zaten enkele juweeltjes tussen kan ik je zeggen!

Geduld…

Geduld is een schone zaak zegt men, maar ik vind het eigenlijk maar een vies woord. Als er echter iets is dat ik in mijn leven heb moeten leren, is het wel om geduld op te brengen. Het is iets dat bij het groeien van mijn plantjes ook wel goed uitkomt eerlijk gezegd. Ik krijg vaak vragen van beginnende kwekers die enthousiast aan de slag zijn gegaan, en meteen al van alles met het plantje willen doen. Mijn antwoord is dan meestal toch, ‘heb geduld’.

Het ziet ernaar uit dat we ook wat geduld voor de zon zullen moeten opbrengen. IJsheiligen is voorbij en de plantjes kunnen naar buiten omdat de kans op nachtvorst voorbij is. Het is echter de zon die achterblijft op dit moment. Grijze wolken houden de zonnestralen tegen, waardoor het vaak regenachtig is, en koud blijft. Wederom is dit natuurlijk het lot van de buitenkweker, maar ondanks de trage start mag ik toch niet klagen.

Zaaien op four twenty

Zoals ik in mijn vorige schrijven vertelde, is 20 april een goed moment om te beginnen met zaaien. En zo heb ik op de 18e enkele zaden laten ontkiemen, waaronder een paar mooie wietzaden van Spliff Seeds.
De Goldrush Outdoor en Bubblegun ontkiemen goed met de koffiefilter methode en zien er veelbelovend uit. Net zoals de Auto Amnesiac die ik een week later ontkiemde.

Op Instagram zijn veel mooie plaatjes te vinden van Spliff Seeds wietsoorten, maar meestal zijn die foto’s dan wel van binnen gekweekte wiet. Ik kijk er daarom erg naar uit om de bovengenoemde wietsoorten buiten te kweken, want het zijn een paar van de mooiste buitenwietsoorten die het zadenbedrijf maakt.

De Sneeze en Mohammed van CNNBS en Seed Stockers gingen ook in een koffiefilter. Interessant om deze twee testwinnaars ook eens buiten te laten groeien. Omdat we in Nederland echter met een idiote wet zitten waardoor wietplanten verboden zijn, zullen deze twee later naar een andere tuin verhuizen.

Aarde vs. kokos

Door Sirius werd me gevraagd om ook wat zaden uit hun assortiment uit te proberen voor een review. Mijn ‘choice’ was om iets van Growers Choice te proberen. Met deze zaden ben ik nog niet bekend, dus dat is het proberen waard. Ik kreeg na afloop van mijn bezoekje aan Sirius ook een flinke pot Basaltmeel, Spongepots en BioTabs mee.

Zo ontstond het idee om één kweek te doen op aarde met biologische voeding, en één kweek op kokos met minerale voedingsmiddelen. Dit om het verschil in groei en bloei te zien, maar vooral ook om het verschil in zuiverheid en smaak aan te tonen.
Zelf heb ik er daarnaast nog een plant bijgezet die ik geheel kweek met behulp van het Basaltmeel en compost, compostthee en brandnetelgier etc. uit eigen tuin. De wietplanten zijn natuurlijk van dezelfde soort: Auto Kong 4 van Paradise Seeds.

Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat maar vanwege het gemak heeft de plant met de BioTabs al een grote voorsprong. Bij het aanmaken van de aarde met Startrex viel me op hoe lekker de aarde ging ruiken. Dat is een goed teken! Het klinkt misschien een beetje maf maar als het lekker ruikt is het meestal goed. Je moet wel van boslucht houden. De Spongepot is een manier van ontkiemen maar toch geef ik de voorkeur aan de koffiefiltermethode. Het is wat je gewend bent.

Bloei!?

Jazeker, want de eerste autoflowers zijn al aan hun bloeifase begonnen. Dit zijn de vroege zaailingen die ik op 22 maart heb laten ontkiemen: Runtz Auto van Barney’s Farm, Auto Gelato #41 van Seed Stockers, Auto Hindu Kush en Auto Super Skunk van Sensi Seeds. Bij de Gelato heb ik low stress training (LST) toegepast. Hierdoor blijft de plant laag en minder opvallend. De onderste toppen krijgen meer licht en zullen zich beter ontwikkelen. Zo blijf ik bezig, en als je daar meer van wil zien dan kun je terecht op mijn Instagram.

Hou het groen, Gweedo

(advertentie)