(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De tuin en groene vingers van buitenkweker Gweedo zorgen altijd voor spektakel. Zo is hij net als vorig jaar weer een van de eersten die wat te oogsten heeft, en dit jaar was dat Cheese. Mega Power Plant is verder ook al hard op weg, en White Widow en AK groeien mooi de breedte in. Ze zien er weer geweldig uit met hun luchtwortels. 

Na de lang aanhoudende kou zitten we nu met hoge temperaturen van rond de 30 graden. Het had lang niet geregend en dat was goed aan de tuin te zien. Dorre planten, geel gras, kleine aardbeien, noem het maar op.

In de tuin heb ik wel twee vaten van elk tweehonderd liter waarin ik regenwater opvang. Hiermee kan ik mijn planten normaal gesproken goed voorzien van water, maar op een gegeven moment waren ze toch leeg. Gelukkig heeft het vorige week een paar keer goed geregend en is de watervoorraad weer op peil.

Vanwege de droogte is de grond helaas wel hard geworden waardoor het minder vocht opneemt. Door de warmte zal er veel regenwater verdampen en wordt er weinig opgenomen door de aarde. Met elke bui zie je de tuin gelukkig wel beetje bij beetje opfleuren.

Spliff Cheese is een echte ‘jong belegen’, want nu al klaar!

Jong belegen?

Wat er ook lekker fleurt (en geurt) is de Spliff Cheese Automatic van Spliff Seeds (duh..). Het is ook de eerste Spliff Seeds autoflower in de tuin die klaar is, en dus überhaupt de eerste plant die ik kan oogsten dit jaar! Dat heb ik vorige week, 11 weken en 4 dagen na het ontkiemen, geoogst. Omdat het in het begin nog vrij koud was, vind ik het nog best snel, het lijkt wel een jong belegen Cheese!

De beschrijving van de plant vermeldt 11 tot 12 weken, van zaadje tot oogst. Waarbij ik ook hier weer moet zeggen dat de informatie die ze geven over de kenmerken van hun genetica ook echt overeenkomen met de planten. Net zoals de GSC Automatic die ik vorig jaar groeide, die overladen was met een dikke laag trichomen en de karakteristieke koekjessmaak had. En de Zkittlez Automatic met haar extreem zoete geur.

Een tijdje geleden was ik op bezoek bij Karma Genetics, waar naast allemaal lekkernijen ook een topje Cheese de revu passeerde. Later herkende ik deze befaamde Cheese-geur duidelijk tijdens het oogsten van de Spliff Cheese Automatic, dus dat belooft wat. Maar voor een rooktest moet ik nog even wachten.

Makkelijke kaas

Spliff Cheese Automatic is makkelijk te kweken. En gezien de koude omstandigheden bij de start kan je wel zeggen dat het een robuuste plant is die wel tegen een stootje kan. Ze heeft slanke, glinsterende toppen die overeenkomen met de UK Cheese-soorten.

Met ongeveer een meter hoog had ze een sterke bouw met grote zijtakken die mooie dichte buds droegen. In vergelijking met de andere autoflowers bleef ze wel wat achter in kleur. Vooral rond de vierde week werd ze wat bleekjes en heb ik haar een beetje geholpen met wat extra voeding. Je kunt dus gerust zeggen dat deze dame de voorkeur geeft aan een rijk dieet. Op naar de volgende ronde, dan is de Mega Power Plant van Spliff Seeds aan de beurt.

Als een speer!

Maar voor nu heb ik nog de fotoperiode-gevoelige wietsoorten met je te bespreken. Na het verpotten op 10 juni in de 65 liter potten groeiden White Widow en AK als een speer. Beide planten had ik al eens eerder verpot en als ik dat deed zorgde ik dat de wortels steeds een beetje hoger geplant werden. Hierdoor groeit een gedeelte van de wortels boven de aarde en kunnen ze extra zuurstof opnemen. Deze ‘verhoogd bed’ methode leerde ik van Soma.

AK

AK

White Widow

De luchtwortels van White Widow.

Beide planten heb ik regelmatig getopt en kleine scheutjes aan de onderzijde zijn meteen verwijderd. Ze zijn daardoor al lekker breed uitgelopen. De White Widow staat in de kuip met het gaas, hierdoor is het makkelijk de takken te spreiden. De takken van AK heb ik met binddraad zover mogelijk uit elkaar en naar beneden getrokken om haar breder te maken. In het begin zag ze er gehavend uit, maar nu staat ze er mooi bij.

Hou het groen!

Gweedo

(advertentie)