(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabisgoeroe Soma is een grote fan van Nederland én organisch in de buitenlucht gekweekte cannabis. Het Hollandse klimaat kan echter behoorlijk koud en nat zijn en vraagt om wat extra aandacht bij het kweken. Met name in de bloeifase, die nu volop in gang is bij wietplanten in Nederland. 

I ❤ Holland

Laat me beginnen te vertellen hoeveel in van Nederland hou. Na 22 jaar geniet ik nog elke dag wanneer ik de mensen voorbij zie gaan op hun fietsen. Moeders met twee kinderen in hun kielzog als het moet, de prachtige muziek, de goede medische zorg, fantastische vegetarische restaurants en zeer intelligente inwoners. Het zijn slechts een paar redenen waarom ik zo verliefd ben op Nederland.

Nederland heeft echter helaas geen tropisch klimaat, en is dus ook niet geschikt om buiten, tropische wietsoorten te kweken. Indica’s, of in ieder geval indica dominante wietsoorten doen het gelukkig wel goed in de lage landen.

Verhoogd bed methode

In Nederland kweek ik buiten altijd op een verhoogd bed. Op die manier zijn de wortels beter bestand tegen het natte najaarsweer en minder gevoelig voor problemen door de schimmel meeldauw. Wanneer je eenmaal de juiste wietsoort voor het Hollandse klimaat hebt gevonden, begint het kweken en de verzorging van je wietplanten. De zomers hebben hier lange dagen en avonden met veel zon, er is geen droogte zodat cannabisplanten in Nederland snel en krachtig groeien en je grote wietplanten kunt kweken.

Ook Soma’s kat geeft de voorkeur aan een verhoogd bed…

Meeldauw

Wietplanten gaan in Nederland rond het einde van augustus in bloei en bloeien door tot het einde van oktober. Ik raad je aan om wietplanten al vóór de bloeifase begint, met regelmaat te controleren op meeldauw. Inspuiten tegen meeldauw kan namelijk een stuk beter wanneer wietplanten nog geen toppen hebben. Er zijn giftige middelen tegen meeldauw te koop van bedrijven als Bayer, maar die kun je beter achterwege laten. Er zijn veel gezondere, natuurlijke middelen tegen meeldauw.

Een nieuw product waar ik zelf erg tevreden mee ben is van Canna. Het heet Canna Cure en is gemaakt van stikstof en ijzer chelaat en is zeer veilig voor mensen en de natuur. Je stopt het in een benevelaar en besproeit er de boven- en onderkanten van de bladeren mee, en herhaalt het een week later nog eens.

Plantenvoeding

Wanneer mijn wietplanten bloeien, voed ik ze het liefst met Guano (vleermuizenmest). Ik heb vele andere plantenvoeding voor mijn wietplanten geprobeerd maar Guano blijft mijn favoriet. Ik gebruik ook graag calcium en magnesium supplementen om mijn wietplanten van micro-meststoffen te voorzien. Advanced Nutrients maakt een goede calcium/magnesium aanvulling voor wietplanten.

Bescherming

Het najaar gaat in Nederland vaak met veel wind gepaard. Juist wanneer de takken zwaar zijn door hun bloeiende toppen is het belangrijk om ze tegen de wind te beschermen. Als je wietplanten in potten staan, moeten die groot genoeg zijn voor een goed ontwikkeld wortelstelsel en om te zorgen dat de planten niet kunnen omwaaien tijdens een storm.

Het is ook belangrijk om de takken te verstevigen met bamboestokken en je planten zoveel mogelijk te ondersteunen. Ik supercrop mijn wietplanten enorm veel, waardoor er veel meer hoofdtoppen aan mijn wietplanten groeien en de planten dikwijls er dicht begroeid zijn. Door de toppen uit elkaar te spreiden met behulp van de bamboestokken, wordt de structuur geopend, kan er veel lucht doorheen en krijgen de takken ook meer zonlicht.

Afbloeien en drogen

In de laatste dagen van augustus begin ik meestal met het geven van de Guano mest. Ik blijf mijn planten hiermee voeden tot en met september. Daarna krijgen ze alleen nog water, en ook niet al teveel. Voor het oogsttijd is, bedenk ik me waar ik de toppen te drogen zal hangen. Ik overweeg de beste plekken waar mijn wiet geen geuroverlast zal veroorzaken en ongestoord in het donker kan drogen voor het beste resultaat.

Je zelfgekweekte cannabis roken en delen met vrienden is leuk en geeft voldoening. Buiten wiet kweken geeft je ook de ervaring en inzicht om andere groenten, fruit en mooie bloemen zelf te kweken. Alle planten hebben namelijk vergelijkbare levens en behoeften. Naast wietplanten kweek ik bijvoorbeeld ook tomatenplanten, rucola en andere slasoorten, lavendel, salvia en aardbeien. We hebben zoveel geluk dat we hier in Nederland leven, een van de weinige plekken op aarde waar de magie van cannabis in ieder geval een klein beetje begrepen wordt.

Hou je goed en hou het groen.

Soma – Soma’s Sacred Seeds

(advertentie)