(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals iedereen is ook cannabisgoeroe Soma niet immuun voor veroudering en diens lichamelijke gevolgen. Om een operatie aan zijn hart goed te doorstaan, gebruikte hij cannabis in de vorm van zelfgemaakte edibles. Iets dat hij iedereen aanraadt want mede daarom maakt hij het wonderwel uitstekend!

Een week geleden onderging ik een TAVI hartoperatie. Dat is een operatie waarbij de aorta-hartklep vervangen wordt. Het hele verblijf in het ziekenhuis duurde ongeveer 50 uur, maar 26 uur na de operatie werd ik al ontslagen. Alle vitale functies waren gecheckt en goed bevonden en mijn ziekenhuisbed was nodig voor een andere patiënt.

Een week voor de operatie heb ik een testament op laten stellen

Voor de operatie

Ik wist al sinds december vorig jaar, dat ik op 28 mei onder het mes zou gaan. Hierdoor had ik veel tijd om me mentaal, fysiek, emotioneel, spiritueel en psychologisch voor te bereiden. Een week voor de operatie heb ik zelfs een testament op laten stellen!

Ook op wietgebied heb ik natuurlijk ook de nodige voorbereidingen getroffen. Als sinds 1996 heb ik een recept voor medicinale cannabis maar in het ziekenhuis mag je natuurlijk niet roken. Maar wiet is toevallig wel een van mijn legale geneesmiddelen. En dus bracht ik verschillende cannabis edibles mee naar het ziekenhuis.

Edibles

Ik maak mijn eigen wietboter en gebruik daarvoor biologische kokosolie, organische roomboter en biologisch gekweekte cannabis. Deze kun je op ettelijke verschillende manieren gebruiken om edibles van te maken. Ik mengde het met pure chocola en kokospasta en bracht daar een pot van mee naar het ziekenhuis. Ook had ik een flesje THC siroop, die een vriend voor mij gemaakt had. En ik zou sowieso niet onder het mes gaan zonder mijn organische pistache hasj-snoep, dus dat had ik ook bij me.

Ik zou sowieso niet onder het mes gaan zonder mijn organische pistache hasj-snoep

Toen de moeder van mijn zoon het ziekenhuis binnenkwam, merkte ze – scherp als ze is – de rookruimte van het ziekenhuis op. We gingen meteen naar buiten om daar twee dikke joints te roken die ik had voorgedraaid. Niemand die er ook maar iets van zei. Nog ontspannen van de smakelijke joints ging ik terug naar het ziekenhuis om mijn bloed te laten checken.

Eenmaal officieel in het ziekenhuis ingecheckt, kon ik niet langer naar de rookruimte op de binnenplaats. Gelukkig had ik mijn edibles nog; ik startte met een beetje van de THC siroop in mijn koffie. Dat kalmeerde mijn zenuwen meteen. Uiteindelijk stond me de volgende ochtend een zware operatie te wachten. Op de avond voor de operatie at ik wat van mijn wietboter en chocola, wat me hielp om rustig te kunnen slapen. Om half acht ’s ochtends kwamen ze me halen en werd ik naar de operatiekamer gebracht. De ruimte was koel door de air conditioner maar ik was nog warm van binnen door mijn cannabis. Het maakte de pijnlijke prikken wat dragelijker voor me.

De operatie duurde inclusief alle voorbereidingen, in totaal ongeveer drie uur.

Na de operatie

…werd ik naar een observatieruimte gebracht, waar de artsen vitale zaken als mijn hartslag continue in de gaten hielden. Mijn benen waren nog totaal gevoelloos van de verdoving. Gelukkig maar want ze waren behoorlijk beurs van de operatie, wat normaal schijnt te zijn. Het beste wat ik voor mezelf kon bedenken was om wat van mijn hasj snoep te eten, en dat deed ik. Het ontspande me.

Via social media riep ik vrienden op om voor me te bidden. Zowel voor als na de hele operatie voelde ik krachtige golven. Ik weet dat gebeden en positieve gedachten iemand echt kunnen helpen.

Erkenning

De eersten die me na de operatie kwamen opzoeken waren mijn zoon en zijn mama. Ze deden me beseffen waarom ik dit vergaande avontuur in heling, goed en wel moest doorstaan. Ik wil de dag meemaken waarop cannabis een officieel medicijn in ziekenhuizen wordt, en het eindelijk erkenning krijgt voor de waardevolle geneeskracht.

Keep It Green, Soma

 

 

(advertentie)