(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Buitenwiet is veel meer meer dan een wietplant die onder de zon gegroeid is. Voor cannabisgoeroe Soma is buitenwiet heilig en geeft ze alle energie die ze een zomer lang opnam, via haar toppen terug. Energie uit zonlicht, water, organische mest, maar ook liefde, eerbied, goede moed en positieve vibes.

Oh heilige cannabis, mijn spirituele gids. Ik werk nu al bijna 50 jaar met de heilige plant. En terwijl de tijd verstrijkt blijf ik bijleren over deze magische plant, ze blijft me altijd meer over mezelf leren en over het plantenrijk.

Cannabis is groen, een van de kleuren van de shakra van het hart. En net zoals alle groene planten is ze een grote zuurstofproducent. Door de onderdrukking is ze verbannen naar kweekruimtes binnen, en moet ze gedwongen groeien onder een kunstmatige zon in kelders, loodsen en slaapkamers. Begrijp me niet verkeerd, ik dank god hiervoor, want anders was er helemaal geen cannabis. Mijn punt is alleen dat wanneer de cannabisplant eindelijk de kans krijgt om haar ding te doen, buiten in de natuur, dan krijgen wij mensen eindelijk het werkelijke potentieel van de cannabisplant te zien.

image2

De natuur geeft buitenwiet zulke mooie bladeren, soms met wel elf bladvingers en prachtige paars- en blauwtinten.

Cannabis is veel meer voor mij dan een plant die in één zomer tot een kleine boom uitgroeit. Wanneer ze de juiste organische meststoffen krijgt en de juiste hoeveelheid water, warmte en zonlicht, dan zeg ik je dat de natuur buiten elke kweekruimte binnen laat verbleken. Qua formaat en kwaliteit, er gaat niets boven de natuur. Eén gigantische buitenplant produceert evenveel als een kweekruimte vol planten. De zon maakt de wiet speciaal, kunstlicht kan daar niet tegenop.

Eén gigantische buitenplant produceert evenveel als een kweekruimte vol planten. De zon maakt de wiet speciaal, kunstlicht kan daar niet tegenop

Ik heb buiten wietplanten gehad die niet genoeg water kregen en doodgingen of slecht groeiden. Dit jaar heb ik een druppelsysteem kunnen gebruiken met puur bronwater uit de bergen en vleermuizenmest. Het druppelsysteem bleek van vitaal belang aangezien er lange tijd geen regen viel. De planten werden in maart opgekweekt uit gefeminiseerde wietzaden. Ik had het geluk te kweken op een zonnige plaats met vele mooie dagen, wat een ware zegening is voor de cannabisplant. Het drupelsysyteem zorgde ervoor dat ik niet veel meer te doen had dan wat onkruid wieden hier en daar, en ervoor te zorgen dat mijn planten goed verborgen bleven. Het lijft altijd oppassen voor wietdieven die op de loer liggen.

image4

Dit jaar experimenteerde Soma met zijn gefeminiseerde zaden, in plaats van stekken van zijn moederplanten.

 

Ik experimenteerde dit jaar met een aantal van mijn gefeminiseerde zaden. Gewoonlijk gebruik ik bijna altijd stekken van mijn moederplanten. Kushadelic, Somantra, NYCD, Somalicious, Lavender, Buddha’s Sister. De planten hadden zulke levendige kleuren, en bladeren waarvan sommigen zo groot waren dat ik mijn borstkas mee kon bedekken. Een van de Somantra planten werd een indrukwekkende 4 meter hoog en had zoveel toppen en takken, dat de plant eruit zag als vier planten. Sommige van de Kushadelics werden zo topzwaar dat ze tot aan de grond ombogen, maar breken deden de takken niet. En de Somalicious heeft zulke mooie bladeren, soms met wel elf bladvingers en prachtige paars- en blauwtinten. Sommigen groen aan de bovenkant en paars aan de onderkant.

Vleermuizenmest brengt het beste in een wietplant naar boven, ik kan iedereen aanraden om het als basis-meststof voor wietplanten te gebruiken

Er is iets magisch aan de geur van een wietplant in de buitenlucht. Het is als puur parfum waarin je alles herkent van een rijpe rode grapefruit tot een verse mango met soms zoete, soms citrusachtige, en soms kruidige aroma’s. Vleermuizenmest brengt het beste in een wietplant naar boven, ik kan iedereen aanraden om het als basis-meststof voor wietplanten te gebruiken.

image1

Er kleeft iets magisch aan de geur van een wietplant in de buitenlucht.

Positieve gedachten en trillingen (vibraties, good vibes) zijn erg belangrijk als je tuiniert. Wietplanten zijn uitstekend in staat om energie aan te voelen, of het nou in de vorm van zonlicht is of het heilige licht dat een ganjafarmer met een positieve mindset uitstraalt. Angstgedachten en kwaadheid of haat zijn altijd zeer contraproductief bij het verzorgen van wietplanten. Dankbaarheid, liefde en eerbied kunnen wietplanten laten floreren. Moed is ook een belangrijk ingrediënt in het huidige politieke klimaat, planten voelen aan dat je lef hebt en zullen hun waardering uiten bij de oogst.

Aan het einde van het seizoen maakt iedere goed gekweekte buitenwiet de wereld nog een beetje beter. Het is goud om de gezichten van je vrienden te zien wanneer je de vruchten van een half jaar zon, regen, wind en aandacht in de vorm van een heerlijke joint met ze deelt en de goede vibe via de rook hun harten bereikt.

Love and Light, Soma

(advertentie)