(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er zijn wellicht enkele kwekers die er anders over denken maar er gaat toch eigenlijk niets boven biologisch gekweekte cannabis. En dat begint volgens cannabisgoeroe Soma allemaal bij een goede basis, oftewel aarde. Of zoals Soma het zelf noemt: Soil for the Soul.

Aarde… Goede aarde is onbetaalbaar. Het is een van de meest bepalende factoren voor het kweken van kwalitatieve medicinale wiet. In de 52 jaren sinds ik het Heilige Kruid voor het eerste gebruikte, ben ik continu bezig geweest met verbeteren. Ik heb mezelf aangeleerd om afstand te nemen en het geheel van cannabis te blijven zien. Het kweken heb ik me van de grond af aangeleerd, dus laten we daar in dit artikel ook mee beginnen. Aarde.

Als cannabis kon praten en je haar zou vragen of ze van goede aarde zou houden… dan zou ze zonder twijfel volmondig ‘JA!’ antwoorden. De cannabisplant is gek op goede aarde.

Soil for the Soul

Met een goede vriend met wie ik mijn kennis over cannabis meer dan eens deelde, heb ik echt geweldige aarde gemaakt. Een persoonlijk recept, en de perfecte bodem voor wietplanten wat mij betreft.
Maar laten we eerst eens kijken wat wietplanten zelf een goed aardemengsel vinden. Goede aarde voor cannabis moet luchtig zijn, en niet hard aangedrukt. Het moet namelijk net genoeg vocht kunnen vasthouden maar tegelijk ook goed kunnen afwateren. De zuurtegraad (pH-waarde) moet binnen cannabis-vriendelijke waarden blijven en het moet de juiste verhoudingen aan stikstof, fosfor en kalium (NPK) bevatten.

In het verleden heb ik aarde vaak hergebruikt maar dit jaar heb ik alleen het aardemengsel gebruikt dat ik samen met mijn vriend maakte. Het heeft de perfecte samenstelling voor cannabisplanten, en we noemen het Soil for the Soul.

Alleen water

Dat onze Soil for the Soul goed werkt, werd al snel duidelijk. Toen de plantjes nog klein waren en ik kokos stonden om hun wortels een goede start te geven, heb ik ze naar het aardemengsel verpot. Binnen slechts één week werden de bladeren diepgroen en kregen ze een mooie glans, precies zoals ik het graag zie. In de weken daarna ontwikkelden de planten fantastische zijtakken, die ik vervolgens supercropte om de planten breder te laten worden.

Omdat de aarde tot dan toe meer dan genoeg voeding bevatte, hoefde ik ze eigenlijk alleen water te geven. Alleen van de derde tot de achtste week van de bloeifase, heb ik wat extra Guano Thee (vloeibare vleermuizenmest) gegeven zodat ze wat extra’s hadden om hun bloemen te kunnen produceren. Daarna hield ik het weer bij puur water om te spoelen.

Afwatering

De zomer van 2019 eindigde met bakken regen uit de lucht. Het regende continu en non stop, en dat gaf me de kans om te zien hoe goed onze aarde kon afwateren. Wietplanten kunnen misschien dorstig zijn maar houden er absoluut niet van als hun wortels verdrinken in te natte aarde, en door een gebrek aan zuurstof niet kunnen ademen.

Jawel, ademen. Cannabisplanten nemen via hun wortels ook zuurstof en CO2 op. Wanneer de omstandigheden zo nat zijn als ze dit jaar waren, is een gezond wortelstelsel des te belangrijker. Cannabis’ wortels kunnen gemakkelijk rotten als ze constant nat staan. Dit breidt zich dan vaak snel uit naar de toppen en voor je het weet is je oogst verloren.

Mijn technieken werden dit jaar flink op de proef gesteld maar uiteindelijk werden ze beloond met een heerlijke oogst, puur biologische cannabis. In andere jaren vergeelden de planten op mijn dakterras, en verloren ze hun glans in de laatste weken. Dit jaar bleven ze echter mooi glanzen, zelfs toen de toppen van groen naar paars kleurden.

Onze Soil for the Soul is momenteel helaas nog nergens te koop maar wel in de eerste fase van de productie. Ik raad je aan om ernaar uit te kijken, je wietplanten zullen je dankbaar zijn. En onthoud: als je wietplant er oogstrijp uitziet, wacht dan nog een week met oogsten.

Keep it green!
Soma

(advertentie)