(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als er één veerkrachtige levensvorm is, dan zijn dat wel wietplanten. Dat hoef je ons natuurlijk niet te vertellen, maar dat doet cannabisgoeroe Soma uiteraard wel. Hij vertelt hoe je afgebroken takken, uitgedroogde wortels, en zelfs afgebroken toppen nog kunt redden, en daarna héérlijk kunt oproken. 

Eén van de dingen die mij na 49 jaar wiet kweken wel zijn opgevallen, is de enorme veerkracht van wietplanten. Het vermogen van deze plant om de zwaarste omstandigheden te overkomen is enorm. Met name in de laatste 25 jaar is me duidelijk geworden hoe goed de wietplant zichzelf kan genezen. In dezelfde periode merkte ik daarnaast ook hoe de cannabis mijzelf ook veerkrachtiger heeft gemaakt.

True OG Kush toppen bloeien rustig af in een vaas met water…

Als het leven op wat voor manier dan ook NEE tegen een wietplant zegt (een gebroken tak, verdronken wortels na een regenbui, insecten en plagen etc. etc.), dan vindt de plant haar eigen manier om toch JA! te zeggen tegen het leven. Het heeft me de kunst van dankbaarheid en JA geleerd.

De True OG Kush spliff was heerlijk!

True OG uitgedroogd…

Ik heb gebroken takken weer vast getaped, planten uit kokend hete grond gered, spintmijt verdreven zonder bestrijdingsmiddelen, de pH-waarde aangepast en nog veel meer. Het heeft me geleerd dat een zieke wietplant met de juiste behandeling altijd kan herstellen.
Een mooi voorbeeld hiervan groeide dit jaar op mijn dakterras. Ik heb namelijk een kleine kas op het dak, waar ik groenten, tomaten, kruiden en kleine wietplanten tot ongeveer een meter hoog kweek.

In juli was een week lang ver boven de 30 graden, en ik was vergeten om twee kleine True OG Kush planten water te geven. Ik schrok me het apelazarus toen ik mijn kas opende. De twee planten waren uitgedroogd en dood, in ieder geval voor minstens 90 procent. In paniek heb ik de twee planten onmiddellijk nat h=gemaakt en terug in de kas gezet. Binnen vier dagen ontstonden nieuwe scheuten uit de internodes. Niemand had het nog gedacht maar de planten maakten een volledig herstel, en ik heb een heerlijke oogst genoten.

Afbloeien in een vaas

Ik heb ook regelmatig gebroken takken van groeiende wietplanten, met tape verbonden, waarna deze weer volledig herstelden. Dit jaar zorgde een zware windstoot er echter voor dat er meerdere takken afbraken, die nog maar een dag of tien hoefden te bloeien. Er zaten mooie toppen aan maar vast tapen was helaas geen optie meer. In plaats daarvan heb ik deze takken toen in een mooie vaas binnen gezet. Op deze manier hebben ze hun bloeifase met gemak kunnen afronden, gewoon in een vaas met water in de keuken.

Terwijl ik dit schrijf maak ik net een joint uit van een afgebroken True OG Kush top. Ik had er meerdere die door regen en wind waren afgebroken, maar die ik gered heb door ze in flessen water te zetten. Net als snijbloemen bloeiden ze probleemloos verder en konden ze hun laatste 10 dagen rustig afmaken. Gewoon in het raamkozijn werkt deze methode prima voor afgebroken takken die bijna klaar zijn.

Drogen doet Soma altijd eerst een paar dagen in een warme, droge ruimte.

Lavnesia, onthoud die naam…

Lavnesia drogen

Een van mijn nieuwe soorten die ik dit jaar heb getest was ontzettend lekker, en moet je zeker even onthouden. Het was de Lavnesia die je hierboven op de foto ziet.
Bij het drogen adviseer ik altijd om wietplanten in het begin even in een droge warme ruimte te hangen, zodat het grootste deel van het vocht verdampt. Zo deed ik het ook met de Lavnesia. Na ongeveer 7 dagen leg ik de takken dan in een kartonnen doos, die ik één keer per dag controleer, en om de toppen om te draaien. Je eigen wiet kweken is de enige manier om echt zeker te weten wat je rookt, en hoe deze heilige plant zijn leven leeft.

Keep it Green Soma

(advertentie)