(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Willie heeft zijn planten een beetje links laten groeien maar dat mag de kweekpret echt niet drukken. Alle Mohammeds staan er namelijk weer mooi groen bij, en genieten in het licht van de 315 Watt CMH lamp. Onze wietman doet zijn best om de stekken en zaailingen op gelijke hoogte te brengen. 

Het is de tweede week met de Mohammeds in de CNNBS G-Kit XL (of moet ik zeggen, XXL). Het was een wat rommelige week voor mij, waardoor ik niet de tijd en aandacht aan de dames heb kunnen besteden die ik had gewild. De wietplantjes hebben zich er gelukkig weinig van aangetrokken en zijn vrolijk verder aan het groeien. Ik heb de kleinste Mohammeds nu ook naar een grotere pot verhuist. De twee kregen wat last van vergeling in de bladeren, en hadden geen ruimte meer in de kleine potjes.

De twee Mohammeds aan de linkerkant zijn mooi groen aan het worden. Ze zijn bijna even groot, namelijk 16 en 17 centimeter. Ze hangen er wat slap bij want beide dames waren op het fotomoment redelijk dorstig. De stammen van de stekjes zijn een stuk minder flexibel dan het nieuw aangegroeide deel.
De twee Mohammeds aan de rechterzijde van de grote G-Kit XXL hebben wel een aardig hoogteverschil. De ene heeft een hoogte van 17 centimeters en de ander heeft een hoogte van 22 centimeters. Ook deze dames zijn nu veel groener dan vorige week.

De twee in het midden zijn de Mohammeds die uit een zaadje zijn gekomen. Ik heb deze recht onder de binnenzon geplaatst en hopelijk kunnen ze hun zusters bijhouden. Na het verpotten heeft de bovenste op de foto een hoogte van 8 centimeter en die eronder een hoogte van 6 centimeter.

Het klimaat

De binnenzon staat nog steeds op 80 procent van zijn vermogen en hangt nog op dezelfde hoogte als vorige week. Ik heb de hoogte niet aangepast omdat ik de grote planten verder van de 315 Watt CMH binnenzon heb geplaatst. In de loop van komende week gaat de CMH op vol vermogen. Ik maak nog steeds gebruik van het 18/6 lichtschema (18 uur aan en 6 uur uit).

Yeah, ik heb weer grafieken! Dankzij de nieuwe sensor zijn ze terug van weggeweest. De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 25,43 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 48,94 procent en dat gaat de goede kant op. Het bakje water met een ventilator erop lijkt goed te werken. De bewatering van de planten gebeurt nog steeds zonder voeding. De grote dames krijgen 150 milliliter water per twee dagen. De twee kleine 80 milliliter per dag. Uiteraard controleer ik eerst even of ze het ook nodig hebben, en dat geldt natuurlijk ook voor de grote dames.

Hoe bevalt de XXL-upgrade?

Na zo’n eerste week met de extra ruimte die nog niet gebruikt wordt: goed. Ik had verwacht dat het erg droog zou worden in de G-Kit XXL, maar zoals je kunt zien zit er een stijgende lijn in. Het geeft wel een goed gevoel dat de dames dit keer niet zo snel tegen de lamp zullen groeien. En extra ruimte betekent ook weer meer plaats voor de camera’s.

Daarover gesproken: deze week zie je de kleine Mohammeds in de video wat harder groeien. De dames staan  ook weer lekker te dansen. Helaas is er wel één camera stuk maar die wordt de komende weken vervangen.

Volgende week ga ik in mijn kweekavontuur aan de slag met de ventilatoren. Met een beetje geluk zijn de Mohammeds dan wel even hoog. Ik hoop het.

Willie Wietman

(advertentie)