(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dat is wel een terechte vraag na het kweekverslag van vorige week. Als je het gemist had: Willie onderzocht een bruin plekje op een van zijn toppen, en moest hals over kop oogsten om te voorkomen dat zijn wiet aan toprot ten onder ging. Deze week neemt hij de schade op en kweekt hij vol goede moed verder. Respect!

De oogst is gedroogd en gewogen en het was gelukkig niet zo slecht als ik verwacht had. Toch was het al met al een moeizame kweek. De start was moeizaam en de kweek zou hierdoor uiteindelijk 17 weken duren. Zou ik het nog een keer zo aanpakken? Nee, ik had beter met de eerste twee Mohammeds door kunnen gaan en daarna gewoon opnieuw kunnen beginnen. Maar wat heeft het opgeleverd? Laten we eens kijken…

Meer dan verwacht

Na 12 dagen drogen (in de CNNBS G-kit met verhogingsset) was de Mohammed klaar om gewogen te worden. Ik heb het droognet laag voor laag geleegd en gewogen. Op de bovenste laag lag 64 gram en op de twee laag lag na het wegknippen van een tak exact evenveel, namelijk ook 64 gram. De laag daaronder had 43 gram.

Op de onderste laag van het droognet had ik de wiet te drogen gelegd die van de toppen met toprot kwamen. Deze heb ik extra goed gecontroleerd en zien er goed uit. Ze hebben geen sporen van toprot en ruiken heerlijk. Het gewicht ervan was 24 gram. Op de bodem van de G-Kit had ik ook nog wat toppen, het gewicht hiervan was 30 gram. Het totaal komt daarmee uit op 227 gram lekkere Mohammed.

Nog een rondje Mohammed

Het was geen mega-oogst maar gezien de toprot ook niet superslecht. De Mohammed smaakt gewoon heerlijk en nam de hoofdpijn die me al een paar dagen teisterde, helemaal weg. Ook na het drogen is de Mohammed nog steeds erg plakkerig. Na twee jointjes liep m’n grinder er al op vast.

Natuurlijk heb ik niet stil gezeten en ben ik me alweer druk aan het voorbereiden op de volgende kweekronde. Ik had hiervoor drie zaadjes in een koffiefilter gedaan en deze onder de microscoop gelegd en om te laten ontkiemen. De beelden hiervan zijn helaas mislukt maar de zaadjes zijn uitgekomen en daar draait het uiteindelijk om. Ook de komende kweekronde ga ik weer aan de slag met de Mohammed. Waarom ik weer voor de Mohammed ga? Het is een sterke wietplant en ik vind hem erg lekker!

Na het kiemen van de zaadjes heb ik deze in de vochtige aarde geplant. Omdat de kleine G-kit nog bezet is heb ik ze meteen in de G-Kit XL gezet. Na de eerste dag in de kweekkast kwam er al één kleine Mohammed boven de aarde kijken. De andere twee zijn ook goed onderweg en zijn ook al een beetje zichtbaar.

In de CNNBS G-Kit XL staan de vier Mohammed stekjes die ik eerder maakte. Deze zijn nog een beetje aan het bijkomen van de verschillende lichtbronnen van de afgelopen tijd. Ze staan nu net een week onder de 315 Watt binnenzon en dat lijkt ze goed te bevallen. Ze zijn een stuk groener dan vorige week en ook iets gegroeid, en zijn nu gemiddeld 14,5 centimeter hoog.

Het klimaat

De 315 Watt CMH lamp hangt op een hoogte van 50 centimeter boven de kleine plantjes. Ik heb het vermogen de afgelopen dagen langzaam opgevoerd van 50 procent, naar 70 procent vandaag. De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 25,42 graden Celsius en de gemiddelde luchtvochtigheid was 36,70 procent. Dit is wat aan de lage kant maar was ook de kamer waar de wiet aan het drogen was, dat zal wel wat oplopen volgende week.

De (k)weekvideo is er deze week helaas niet. Er ging iets mis, maar in de loop van de week zal ik hem posten op mijn YouTube kanaal. Volgende week zal er dus wel weer een (k)weekvideo zijn. Dan in mijn kweekavontuur verder onder meer: zijn de kleine Mohammeds al groter? Update van de meetapparatuur en meer… Tot dan!

Willie Wietman

(advertentie)