(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onze eigenste Willie Wietman mag eindelijk de zevende bloeiweek tellen. En waar ze een paar weken geleden nog omlaag gehouden moesten worden, blijven zijn toppen nu bijna niet meer zonder hulp omhoog. Willie schikt zich nog wel even wezenloos, maar waarvan dat legt hij je zelf uit…

Zeven weken geleden zette ik de Mohammed wietplanten van deze ronde op 12/12, en dat zie je! De hele kweekkast zit vol met zoet ruikende, plakkerige toppen. Het binddraad dat ik had gebruikt om de takken omlaag te houden is niet meer nodig. Nu de toppen zwaar zijn moeten ze eerder omhóóg gehouden worden.  Ze zijn deze week weer goed in gewicht toegenomen, waardoor ook veel taken tegen de wand hangen. Met nog ongeveer een week of twee te gaan, loopt de spanning op… Kom, laten we een kijkje nemen in de G-Kit XL.

De drie toppen hierboven groeiden eerst nog redelijk dicht bij de kweeklamp maar zijn nu weg aan het zakken naar de zijkant van de kweekkast. In de G-kit XL groeien nog een paar van dit soort mooie exemplaren maar die zitten achterin verstopt. En aangezien ik nog steeds best veel pijn aan mijn rug heb, kan ik daar nu even niet goed bij om foto’s te maken. Volgende week beter…

Wezenloos…

Op het eerst gezicht was er niets aan de hand. Totdat ik bij het maken van de foto’s hieronder inzoomde op een bruine vlek. Daar binnenin zag ik iets pluizigs wat ervoor zorgde dat ik me even wezenloos schrok! Ik dacht, ‘nee! Het zal toch geen spint zijn of nu al toprot!?’. Terwijl ik aanstalten maakte om naar boven te lopen liep het zweet al over mijn gezicht.

Eenmaal achter de computer lijkt het er op de foto erger uit te zien, dan in het echt. Er zit inderdaad een iets wits maar het zijn dicht op elkaar groeiende trichomen die het licht weerkaatsen. Dit is ook meteen het eerste exemplaar dat ik onder de loep neem. De top heeft een lengte van 17 centimeter en heeft op het dikste punt een diameter van 5,5 centimeter. Ik heb ook even een suikerblad onder de microscoop gelegd om de trichomen te bekijken. Deze zijn nog steeds wat transparant en met één amberkleurige zijn ze nog niet klaar voor de oogst.

De tweede top hangt een beetje scheef maar dat maakt natuurlijk niets uit. Deze heeft een lengte van 25 centimeter en een diameter van 5,7 centimeter. Ook hier zijn de trichomen nog erg transparant.

De derde is volgens mij de dikste Mohammed top die op het moment in de kweekkast zit. Deze hangt een beetje tegen twee ventilatoren aan maar lijkt daar geen last van te hebben. De diameter is 8,2 centimeter en heeft een lengte van 31 centimeter. De trichomen lijken wat dichter op elkaar te zitten, maar bevinden zich in hetzelfde stadia als die van de andere toppen.

De vierde top die die achter de fitting groeide. Deze is wat onstabiel aan het worden zit vast aan het armatuur. Hij lijkt wat meer bladeren te hebben dan de andere toppen die ik heb besproken. Deze top staat als enige nog steeds redelijk dicht bij de binnenzon. Dat lijkt ook te resulteren in meer trichomen. Het suikerblad zit helemaal vol met trichomen en ook deze zijn nog redelijk transparant. De top heeft een lengte van 26 centimeter en een diameter van 5,8 centimeter.

Klimaat en bewatering

De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 25,81 graden Celsius en de gemiddelde luchtvochtigheid was 53,91 procent. Dat is iets hoger dan vorige week en dus een reden om deze week in de gaten te houden. De bewatering van de dames ben ik iets aan terugbrengen. Ze gaan van 1 liter water per dag naar 800 milliliter per dag. Deze week krijgen ze nog voeding van Plagron maar vanaf volgende week ga ik dit aanpassen.

Stekjes

De stekjes die ik na het dieven van het knipafval heb gemaakt, hebben een redelijke week achter de rug. Het was een goede week geweest als ik ze niet was vergeten water te geven. Ze zijn alweer hersteld en ik heb de dode bladeren weggeknipt. De stekjes zijn hierdoor niet veel gegroeid, gemiddeld zijn ze nu 14 centimeter hoog. De gemiddelde temperatuur in deze kast was 26,57 graden Celsius en de gemiddelde luchtvochtigheid was 70,35 procent. Ik heb hier het lichtschema ook aangepast; van 19/5 naar 18/6 (18 uur aan en 6 uur uit) Deze stond langer aan zodat de bloeifase terug zou gaan naar de groeifase en dat lijkt gelukt.

(K)weekvideo

Deze week in de kweekvideo: de toppen van de Mohammeds zakken weg door het gewicht. De bladeren gaan ook steeds minder bewegen. In de G-kit met verhogingsset het foutje met het water geven en het snelle herstel van het Mohammed stekje.

Volgende week in mijn kweekavontuur: zijn de toppen nog dikker? Al klaar om te oogsten? Zijn de stekjes nu wel gegroeid?

Willie Wietman

(advertenties)