(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Naarmate de bloei van de Mohammed wietplanten vordert, komt de strek ook langzaam tot stilstand. Wel een klein beetje te laat want enkele toppen groeiden al naast de kweeklamp. In de kleinere kweekkast blijken de stekken gezonder dan ze eruit zien. Kortom: een hagelnieuw kweekverslag van Willie Wietman, uiteraard mét video zoals je gewend bent.

De vierde week van de bloei zit erop voor de vijf Mohammed wietplanten in mijn G-Kit XL. De dames zijn eindelijk gestopt met strekken en dat werd ook wel tijd ook want het past allemaal maar net. Ik ben dan ook blij dat het nu de toppen zijn die groeien, en niet de stammen die strekken.
Het is inmiddels ook verstandig geworden om handschoenen aan te doen voor ik de dames aanraak. De toppen zijn al erg kleverig en geven een heerlijke geur af wanneer je de deur van de kast open zet. Gelukkig ruik je er niets van als de kweekkast gesloten is.

De bloemen van de Mohammeds zijn steeds beter te zien en groeien langzaam dicht. Trichomen zijn ook al volop aanwezig al zijn die nog wat dun en nog niet gevuld. Deze zal ik volgende week maar eens door de microscoop bekijken.

Een kleverig klusje…

De wietplanten zijn langs de zijkanten van het armatuur een beetje omhoog gegroeid. Eén van de takken wil echter van geen wijken weten. Deze tak zit namelijk vast aan de wietplant die in het midden van de kweekkast staat. Als ik er gewicht aan hang om de tak omlaag te krijgen, wil de pot niet meer blijven staan. Ik zal deze tak van de week in de goede richting helpen met behulp van binddraad. Omdat het achter in de kast is, wordt het waarschijnlijk wel een kleverig klusje…

Achter de 315 Watt CMH kweeklamp groeit ook een mooie top. Het is niet heel duidelijk op de foto te zien  maar er is genoeg ruimte tussen de wand en het armatuur zodat deze zich kan ontwikkelen. De beste toppen zijn nu nog wat klein en zitten nog verstopt onder de bladeren. Ook aan de andere kant van de kweekkast groeit een mooi exemplaar. Het is nog iets te vroeg in de bloeifase om nu al blad weg te halen, maar de komende week zal ik wel meer van dit soort pareltjes tegenkomen.

Luchtversterking

Lager in de CNNBS G-Kit XL heb ik wel wat aanpassingen gedaan deze week. De ventilatoren die eerst op de bodem stonden heb ik nu wat hoger (op de randen van de plantenpotten) geplaatst. Ze hebben ook versterking gekregen van drie extra fans, zodat de lucht goed in beweging blijft. In totaal draaien er nu negen ventilatoren van 12 centimeter per stuk.

Hitte op komst

Deze week sla ik de status van de kweeklamp even over, aangezien die al op zijn maximale hoogte hangt. De gemiddelde temperatuur was afgelopen week 26,09 graden Celsius. Dat is net goed maar het moet ook weer niet veel heter worden. De gemiddelde luchtvochtigheid was met 53,54 procent netjes. Het was een redelijk stabiel klimaat de afgelopen weken. Maar of dat na de komende hete dagen nog steeds zo is, is de vraag…

De bewatering van de Mohammeds loopt wel steeds meer gelijk. De afgelopen dagen ging de bewatering in ieder geval gelijk op. Alle vijf de Mohammeds kregen elke dag één liter water met voeding, in de verhouding die aangegeven wordt op het voedingsschema van Plagron.

Erop of eronder

Afgelopen woensdag zou het erop of eronder zijn, voor de overgebleven stekjes in de CNNBS G-Kit met verhogingsset. Maar tot mijn verbazing bleek dat er nog drie stekjes wortels hadden gekregen. Ik had niet echt verwacht dat ze nog wat zouden doen want ze zagen er niet meer zo vrolijk uit.
Ik heb het lichtschema in deze kast iets aangepast en van 18/6 naar 19/5 gezet. Ik hoop ze zo iets sneller voor de gek te houden en dat ze snel stoppen met bloeien en weer gaan groeien.

Toen ik de wortels zag heb ik de stekken natuurlijk meteen in de aarde gezet. Na een paar dagen lijken ze al behoorlijk opgeknapt. Ze staan in potjes van 7 centimeter hoog met een diameter 8 centimeter, en zijn gemiddeld 9 centimeter hoog. Dagelijks controleer ik even of ze vocht nodig hebben. De gemiddelde temperatuur in deze kweekkast was afgelopen week 25,08 graden Celsius en de gemiddelde luchtvochtigheid was 67,86 procent.

(K)weekvideo

Zoals je gewend bent sluit ik af met de video van deze week. Helaas was er een camera mee gestopt, en is het me niet gelukt deze tijdig te herstellen. Maar gelukkig heb ik drie camera’s en dus twee die het nog wel deden. Zo is het toch mogelijk de ontwikkeling van de toppen te volgen en het herstel van de stekjes. Kijk en geniet lekker mee.

Volgende week in mijn kweekavontuur onder andere de eerste foto’s van de trichomen. En natuurlijk ga ik het ook weer hebben over de stekken, en gaan we zien of camera #3 inmiddels weer naar behoren functioneert. Tot dan en geniet van het lekkere weer!

Willie Wietman

(advertenties)