(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na een ietwat trage start, is de bloeifase na 10 weken dan toch begonnen. Alle Mohammed wietplanten groeiden deze week dan ook als een trein, met de kleinste plant als koploper. Komt dat even goed uit, want het levert Willie een mooi bladerdek op, en dat is ideaal om de bloeifase mee in te gaan. De eerste bloemen zijn er ook al.

Deze week is het de tiende week met de Mohammeds en de tweede week op 12/12. De dames hebben een heerlijke week achter de rug. Ze zijn flink breder aan het worden en de kleinste Mohammed heeft een echte groeispurt gehad. Maar laten we maar ‘es gaan kijken, want de planten zijn zichtbaar groter geworden en zoals je ziet ook hard de hoogte ingegaan.

Vijf mooie Mohammed planten

Zoals je gewend bent bespreek ik de ontwikkeling van de planten één voor één. Ik begin met de twee grotere en oudere planten. Mohammed #1 kon ik niet meer uit de kast pakken voor de fotoshoot. Ze was wat aan de zware kant en misschien heb ik haar iets te veel water geven. Ze kreeg per dag 1,1 liter water met voeding, volgens het voedingsschema van Plagron. De komende week zal ik haar maar wat minder water geven.

Mohammed #1

De tweede Mohammed is dan natuurlijk de andere oudere dame. Die was wat makkelijker voor de camera te plaatsen. Met 1,3 liter water met voeding per dag drinkt deze plant duidelijk meer dan haar leeftijdsgenoot. Ik heb besloten om deze kweekronde elke dag water te geven in plaats van één keer per twee dagen. De hoge temperaturen van de afgelopen weken hebben het drinkgedrag van de dames namelijk best onvoorspelbaar gemaakt. Tijdens het verplaatsen van deze dame zag ik de eerste tekenen van de bloei.

Mohammed #3 is de eerste van de wat jongere planten, met vijf weken op de teller. Ze is wat dunner dan haar oudere zussen, maar ook hier zijn de eerste tekenen van bloei zichtbaar. Deze plant drinkt een stuk minder dan de oudere dames, namelijk 650 milliliter water met voeding per dag.

Mohammed #3

De vierde Mohammed is de middelste wietplant op de foto hieronder. Vorige week had deze nog een hoogte van 25 centimeter maar toen ik haar deze week mat, bleek ze maar liefst 70 centimeter. Daarmee is deze de hoogste wietplant in de CNNBS G-Kit XL kweekkast. Om deze dame een beetje in bedwang te houden heb ik haar onthoofd. Net iets onder de top van de plant vond ik in mijn ogen het ideale plekje voor een kleine knipbeurt.

Na de knipbeurt was nummer #4 weer op gelijke hoogte met de rest van de Mohammeds. Als het goed is zal ze nu wat minder hard de hoogte ingaan. Ze is wel wat aan de slappe kant, maar dat is ook niet zo gek gezien het snelle strekken. De snelgroeier drinkt trouwens 500 milliliter water met voeding per dag.

Mohammed #4 groeide zó hard dat Willie haar een topje kleiner maakte…

De vijfde en tevens laatste Mohammed hieronder gaat hard de breedte in. Ze heeft één van de ruimste plekjes in de kweekkast en ook het meeste hoofdruimte. Ze drinkt ook iets meer omdat ze recht voor de ventilator staat. Met 800 milliliter voedingswater per dag een stuk meer dan de andere jongedames. Het leek het me een goed idee om de ventilator meteen maar wat hoger op te hangen zodat ze niet meer vol in de wind staat.

Mohammed #5

Het klimaat

De Mohammeds zijn inmiddels op gelijke hoogte gekomen, en dat is momenteel zo’n 65 centimeter vanaf de rand van de pot. De 315 Watt CMH binnenzon hangt 28 centimeter boven de bovenkant van de wietplanten. Het was wat koeler deze week, dus had ik eindelijk zin om de sensor in de kweekkast van een nieuwe batterij te voorzien. Er zijn daardoor ook weer eens klimaatgegevens beschikbaar. De gemiddelde temperatuur van deze week was 30,24 graden Celsius en de hoogste temperatuur 33,19 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was deze week 44,55 procent.

Mohammed stekken

Ik ben vorige week nog even aan de slag gegaan met het knipafval. Ik heb hier stekjes van gemaakt en deze in de CNNBS G-Kit met verhogingsset geplaatst. Deze stonden onder vier kweeklampen van Ikea à 10 Watt per stuk. Dit alles draaide op de accu en het bijbehorende zonnepaneel …totdat de laadregelaar er van de week mee stopte. Dat oplossen was gelukkig alleen een kwestie van het overzetten van een stekker, maar ik had het leuker gevonden om te vertellen dat de stekjes de hele week op zonne-energie groeiden.

Ik heb even gekeken of er toevallig al worteltjes aan deze kleine plantjes zaten, maar dat was helaas niet het geval. Wat me wel opviel is dat het lijkt alsof de stekjes in bloei gaan maar dat komt denk ik omdat de Mohammeds al even op 12/12 stonden toen ik de stekken eraf haalde. Ze staan nu in ieder geval op het 18/6 lichtschema (18 uur aan en 6 uur uit).

(K)weekvideo

Deze week in mijn kweek video: de kleine Mohammed wordt volwassen en dit gaat best snel. In de CNNBS G-Kit met verhogingsset zie je de stekken van het knipafval. Zal hier veel beweging in zitten? Neem snel een kijkje en kom erachter.

Volgende week in mijn kweekavontuur: is de kleine Mohammed nog in bedwang te houden? Zijn er al meer bloemen, en zouden de stekken inmiddels wortels hebben?

Willie Wietman

(advertenties)