(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na een groeifase die – wat zullen we zeggen – een beetje met horten en stoten op gang kwam, is de bloeifase bij Willie Wietman toch voorspoedig begonnen. In deze eerste week op het 12/12 lichtschema maken alle planten het dan ook goed. De één is weliswaar wat groter dan de ander, maar daar proef je straks helemaal niets meer van. (K)weekverslag!

Het is ondertussen de 9de week van deze kweekronde maar door de opstartproblemen pas de eerste week op het 12/12 lichtschema. Het was weer extreem warm buiten maar ook binnenshuis was het heet. In de huiskamer heb ik de luxe van een airco maar in de rest van het huis niet. In de kamer waar de CNNBS G-Kit XL staat was het ook continu 30 graden. Gelukkig werkt het filter in de G-Kit XL uitstekend, zodat ik mijn woning ’s avonds en ’s nachts even lekker kon laten luchten. De bewatering van de planten is door de hitte weer een dagelijkse bezigheid geweest. Ik deed het met een handdoek over mijn schouder, want net als de planten heb ik zelf ook heel wat vocht verdampt deze week.

Mohammeds op 40 °C

Met de lamp aan liep de temperatuur in de G-Kit XL zelfs op tot 40 graden Celsius! Het was een stuk vochtiger in huis dan een week geleden en dus ook in de kweekkast. De Mohammeds hebben ervan genoten, en een aardige groeispurt doorgemaakt. Laten we maar starten:

De eerste Mohammed (hieronder) die we bekijken is één van de twee oudere en grotere planten. Deze staat er goed voor, met een hoogte van 34 centimeter. Ze krijgt ondertussen 950 milliliter water met voeding per dag. Hiervoor houd ik week 2 van het voedingsschema van Plagron aan.

De tweede Mohammed die ik bespreek is de andere oude dame. Dit is een mooi struikje geworden in een week tijd. Ze had een hoogte van 45 centimeter, maar ik heb haar iets teruggesnoeid. Ze is nu dan ook 40 centimeter en weer een beetje op gelijke hoogte met de rest van de wietplanten in de kast. Ook deze dame drinkt 950 milliliter per dag weg, hieronder zie je haar.

De derde plant waar we het over hebben is de eerste van de later ontkiemde Mohammed zaden. Die hebben net hun vierde week in de kweekkast doorgemaakt. Ze heeft een hoogte van 31 centimeter en krijgt per dag 400 milliliter water met voeding. Ook deze plant is mooi groen. Vergeleken de oudere dames zijn de nieuwe Mohammeds nog wel wat aan de slanke kant, zoals je hieronder kunt zien.

De vierde dame is dan natuurlijk de tweede van de nieuwkomers. Dit was vorige week nog een kleine plantje die moeite had om rechtop te blijven staan. Maar kijk haar nu eens trots staan. Ze is met 25 centimeter nog steeds de kleinste maar doet haar uiterste best om mee te komen. Ze drinkt 350 milliliter water met voeding per dag maar ik ben bang dat dat te veel is. Tijdens de fotosessie til ik de planten altijd even van hun plek en dit was de zwaarste pot. Dat wijst erop dat ik de dame aan het overbewateren ben, aangezien ze de kleinste is. Ik zal haar de komende week even extra in de gaten houden, en zorgen dat ze wel alles opdrinkt voor ze nieuw water krijgt.

De laatste Mohammed had ik tijden de fotoserie overgeslagen, maar heb ik (hieronder) alsnog even op de foto gezet. Ze heeft een hoogte van 30 centimeter en drinkt 400 milliliter water met voeding per dag.

Geen hennep voor de Wietman

Het hennepzaad dat ik in de kleine CNNBS kweekkast (met verhogingsset) aan het ontkiemen was kon wat minder goed tegen de hitte. Ze hadden genoeg water maar de 30 graden plus die het in de kweekkast werd is ze te veel geworden. Er zat geen beweging meer in en ik ben er maar mee gestopt. Ik denk dat ik even wacht tot het wat minder warm is voor ik hier weer mee verder ga.

(K)weekvideo

Deze week is in de kweekvideo een groeispurt te zien. De kleinste Mohammed zie je twee keer zo groot worden en in de G-Kit met verhogingsset is het leven tot stilstand gekomen. Veel kijkplezier!

Volgende week in mijn kweekavontuur: zijn er al bloemen? Lukt het om alle Mohammeds op gelijke hoogte te krijgen? Tot dan!

Willie Wietman

(advertentie)