(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Net als in heel Nederwietland stegen ook de temperaturen in huize Wietman tot ongekende hoogte. Dat niet alleen maar de grootste Mohammed planten liepen ook weer uit op de kleinere. Willie snoeit ze nog één laatste keer terug en schakelt over op 12/12. Hij is het wachten nu wel zat en wil dikke toppen kweken!

Groeiweek 8 voor de twee oudste Mohammeds en pas de derde week voor de nieuwkomers. Een hele hete week bovendien, waarin het kwik overdag de 31 graden aantikte. Gelukkig hadden de dames er niet veel last van. Ze leken het wel fijn te vinden. Tijdens de warme dagen bezoek ik de planten wat vaker om te kijken of ze nog voldoende vocht hebben. Het één keer per twee dagen bewateren was deze week niet genoeg.

Met nog meer warme dagen in het verschiet heb ik vanmorgen besloten om over te gaan op het 12/12 lichtschema (12 uur aan en 12 uur uit). Dit zal de temperatuur in de kamer hopelijk wat omlaag brengen aangezien de lamp, dan overdag bijna niet meer brandt.

Terugsnoeien

De eerste wietplant die ik onderhanden neem is de achterste en een van de twee grotere Mohammeds. Deze had ik vorige week al een knipbeurt gegeven, maar de dame was alweer net zo groot als voor de knipbeurt. Ze was 43 centimeters hoog en ik heb haar teruggesnoeid naar 34 centimeter. Zo krijgen de kleine plantjes nog even wat tijd om op gelijke hoogte te komen.

De tweede Mohammed is de andere oudere dame, met de vergroeiing aan haar stam. Daar zijn deze week trouwens geen nieuwe uitlopers meer uitgekomen. Deze dame was vóór de knipbeurt 41 centimeter hoog en na de knipbeurt was dat 30 centimeter. De twee oude dames geef ik nu 950 milliliter water met voeding per dag, volgens het voedingsschema van Plagron van week #1. Dat ze twee keer zoveel drinken als vorige week, heeft natuurlijk te maken met de warmte. De planten verdampen nu extra veel vocht, om zich te koelen.

De derde plant is de eerste van de kleinere Mohammeds. Deze was 17 centimeter hoog, heeft een kleine knipbeurt gehad en is nu 15 centimeter. Ik heb de top uit deze dame gehaald zodat ze wat meer de breedte in gaat groeien.

De volgende dame is de achterste van de rij van drie op de groepsfoto. Ze was voor haar onthoofding 20 centimeter en daarna nog maar 15. De bewatering van deze plantjes gebeurt momenteel ook dagelijks en daarbij krijgen ze 350 milliliter per keer. Eveneens volgens het voedingsschema van Plagron van week #1.

Dikke toppen!

De laatste Mohammed is die recht onder de binnenzon. Je zou denken dat deze het snelst zou groeien maar het tegendeel is waar. Ze is maar 10 centimeter hoog en heeft moeite met rechtop staan. Ik heb haar daarom wat ondersteuning gegeven met behulp van een paar satéstokjes. Zo is ze meteen ook wat dichter bij de lamp en groeit ze hopelijk wat sneller door. Deze dame is eigenlijk nog te kleine voor het bloei-lichtschema maar mijn geduld is nu wel een beetje op. Ik wil dikke toppen kweken!

Hennepzaden…

De hennepzaden waarmee ik het ontkiemen oefen, zijn we uitgekomen maar er zit geen snelheid in. Ik denk dat het te maken heeft met de temperatuur want ze hebben water en licht. De CNNBS G-Kit met verhogingsset staat in een kamer waarop het grootste gedeelte van de dag de zon staat. Dit is zomers niet de ideale locatie voor je kweekkast. De temperatuur is overdag 35 graden Celsius en daalt ’s nachts bijna niet. Om de temperatuur toch zo laag mogelijk te houden, staat de afzuiger op stand twee en continu aan. De hoge temperaturen zal die kleintjes vast geen goed doen. Ik ben erg benieuwd hoe komende week zal verlopen met de hennepzaadjes.

(K)weekvideo

Deze week is één van de camera’s in de G-Kit XL naar de beneden gevallen. Door de warmte was het ook niet mogelijk om deze terug te plaatsen. Hierdoor wel unieke beelden met een onderaanzicht, dus geniet er maar van want je zal ze niet veel vaker tegenkomen.

Volgende week in mijn kweekavontuur: houden de Mohammeds het hoofd nog koel? Gaat er nog iemand naar de kapper?

Willie Wietman

(advertenties)