(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

219 kilo. Dat is best veel. Helemaal als het om 219 kilo wiet gaat, want dan praat je bij de huidige marktprijzen toch over pak ‘m beet 1 miljoen euro of daaromtrent, uiteraard afhankelijk van de strain en de kwaliteit. Dus dan zou je denken dat de eigenaren van dat virtuele miljoen heel voorzichtig zijn met de handelswaar. Maar ja, dat zijn ze dus niet geweest…

Brabantse sloddervossen

Over naar de Boterbloemstraat in Sint Willebrord, een dorp in Noord-Brabant met net iets meer dan negenduizend inwoners. In het holst van de nacht of bij het allereerste krieken van de dag pakte de politie daar zaterdag drie gasten in de kladden. Of om met Woezel & Pip te spreken: drie sloddervossen!

Want geloof het of niet, maar ook ’s nachts en/of ’s ochtends in alle vroegte is er politie op straat. Inderdaad; nooit als je ze echt nodig hebt maar dus wel als je ze niet nodig hebt. Bijvoorbeeld als je net een partijtje wiet van 219 kilo aan het verplaatsen bent, een bezigheid die bij voorkeur op genoemd tijdstip wordt uitgevoerd. Maar dan moet je natuurlijk niet die wiet als een zwarte piet sloddervos laten vallen/rondstrooien.

Vluchtpoging strandt om de hoek

Nou ja, je voelt ‘m aankomen. Dat deden de 19-jarige man uit Lepelstraat, de 25-jarige man uit Bergen op Zoom en de 40-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats dus wel. Er lag in het aardeduister namelijk zoveel wiet rond hun bestelbusje dat zelfs de patrouillerende politie het vanuit de dienstauto konden zien liggen!

Helemaal lijdzaam afwachten deed het drietal niet: de twee jongste gasten reden namelijk weg vanaf de Boterbloemstraat in de bus en een personenauto. Maar ze kwamen niet verder dan de Rozenstraat. Afgaande op de straatnamen ligt die niet heel ver van de Boterbloemstraat. De 19- en 25-jarige werden stante pede gearresteerd toen de politie de 219 kilo wiet in het busje ontdekte.

Hans & Grietje in Sint Willebrord

Einde verhaal? Nee, want er liep gelijk het sprookje van Hans & Grietje een ‘hennepspoor’ naar een woning aan de Boterbloemstraat, zo meldt de politie op haar landelijke website. Geen wonder dus dat de agenten dat eens gingen checken. En daarbij inderdaad stuitte op ‘restanten van hennepplanten in de woning’.

Het werd nog even spannend toen de 40-jarige verdachte via de achtertuin probeerde te ontsnappen. Maar nog in de tuin werd ook hij aangehouden, meldt de politie droogjes. De drie van Sint Willebrord zitten nu ‘vast voor onderzoek’ en de politie heeft het vermoeden (haha) dat er in het pand aan de Boterbloemstraat een ‘hennepknipperij’ was gevestigd…

(advertenties)