(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Willie Wietman heeft goede moed, en is razendsnel in een nieuw kweekavontuur gedoken. Vier stekken staan alweer onder de 325 Watt binnenzon, naast drie jonge Mohammed zaailingen. Oh, en Willie heeft zijn G-Kit XL ook een upgrade gegeven. Benieuwd waarmee? Lees dan snel verder…

Een nieuwe week, een nieuwe kweek. Dat gaat snel hè; twee weken geleden oogstte ik nog Mohammeds en deze week kweek ik er alweer vier. Het zijn vier stekken die ik tijdens het dieven van de vorige kweek maakte, en drie zaadplantjes die ik vorige week liet ontkiemen. Verder kwam er deze week ook een upgrade binnen voor mijn kweekkast, de CNNBS G-Kit XL.

CNNBS G-Kit XXL

Het pakket bevat een verhoging voor de CNNBS G-Kit XL en is afkomstig is afkomstig van G-Tools. Met deze uitbreiding verhoog ik de kast met 56 cm en komt de totale hoogte op 232 cm. Als het goed is hoef ik de wietplanten nu niet meer zo snel te buigen met deze extra hoogte erbij.

Het in elkaar zetten van de uitbreidingsset is een klus voor twee personen en is met een anderhalf uur gefixt. Ik denk zelf dat het wel sneller had gekund als je de ruimte hebt om goed te kunnen bewegen. Bij het bestellen van de uitbreidingsset had ik uiteraard extra opgelet wat de nieuwe hoogte van de kast zou worden. Ik had alleen geen rekening gehouden dat hij ook nog in elkaar gezet moest worden. Althans… wel dat hij in elkaar gezet moest worden maar niet met het feit dat je dan een paar extra centimeters nodig hebt om de boel in elkaar te schuiven.

Datalogger

Het is natuurlijk wel gelukt om hem in elkaar te zetten, en wat staat ie er mooi bij! Naast de upgrade voor de kast heb ik ook de nieuwe datalogger gekocht van het merk Brifit. De oude datalogger van Inkbird heeft een draaisluiting om de batterij te verwisselen, en deze sluit en opent niet meer zo goed. De nieuwe trek je open met een nep lederen riempje om de batterij te verwisselen.

Na de verbouwing is het natuurlijk ook leuk om een foto van verhoogde binnenruimte te maken. De laatste foto is vanaf onder genomen. Waar de ring zit, zat de afzuiger voorheen nog aangesloten. De meeste wietplanten die ik tot nu toe heb gekweekt kwamen rond die hoogte uit als ik niet had ingegrepen door te buigen of weg te knippen. Ik hoop dat dat dus in de toekomst verleden tijd is. De tweede foto is uiteraard van bovenaf genomen, met de camera tegen de afzuiger aan. Ik zou er bijna hoogtevrees van krijgen.

4 Stekken, 3 zaailingen

Na het klussen aan de G-Kit XXL was het tijd voor de kleine plantjes. Het viel me op dat het blad van de stekjes wat lichter aan het worden was. Toen ik er één bij had gepakt en deze voorzichtig uit het potjes had getrokken zag ik dat het tijd was voor een grotere woonruimte voor de stekjes. Ik heb de vier stekjes naar hun nieuwe 6-literwoningen verhuisd en weer onder de 315 Watt CMH lamp gezet.

We zijn een paar dagen verder. De Mohammed stekjes verdienen geen schoonheidsprijs maar het gaat de goede kant op. Tijdens de verhuizing heb ik de kleine dames wat dieper in de grond gezet zodat ze nu allemaal precies 13 centimeter hoog zijn.

Vorige week had ik de net gekiemde Mohammed zaadjes in de aarde geplant. Twee van de drie zaadjes gaan als een speer. De grootste hier is al 8 centimeter hoog en de kleinste heeft al een hoogte van 6 centimeter boven de rand van de plantenpot. Het derde zaadje lijkt ook al onderweg te zijn. De eerste groene bladeren komen boven de aarde uit. Als deze kleine dames zo doorgroeien kunnen de eerste twee over drie dagen ook naar een grotere woning verhuizen.

Het klimaat

Dat start natuurlijk met de binnenzon. De 315 Watt CMH hangt op een hoogte van 37 centimeter boven de kleine wietplantjes. De lamp draait nu op 80 procent van zijn vermogen. De gemiddelde temperatuur was  deze week 24,23 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 45,10 procent. Dat is aardig wat hoger dan vorige week.
Ik heb er deze week een bak water in de kast gezet, met een ventilator op het water gericht, om de luchtvochtigheid wat op te schroeven. Dit heeft een redelijk goed effect. De bewatering van de vier stekjes is 100 milliliter water per dag, zonder voeding. Natuurlijk voel ik eerst even of ze het wel nodig hebben.

(K)weekvideo’s

Deze week zie je in mijn video de start van de kweekronde met de Mohammeds. Je ziet de net ontkiemde zaadjes letterlijk de grond uit schieten. De nieuwe video’s zijn voortaan trouwens ook in een resolutie van 1440p (HD)  te bekijken in plaats van maximaal 1080p.

Ook heb ik de video van vorige week nog voor je tegoed. Er ging wat mis met het uploaden maar inmiddels is dat alsnog gelukt. Ik heb hem onder de video van deze week gezet, dus veel kijkplezier! De video omvat de complete afgelopen kweekronde.

 

 

Volgende week in mijn kweekavontuur: zijn de kiemplantjes verhuisd? Hoe bevalt de upgrade?

Willie Wietman

(advertentie)