(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De eerste bijdrage van cannabisguru Soma op RollingStoned gaat over de game-changer die de heilige cannabisplant is. Hij bespeurt een wereldwijde ommekeer van een destructieve, aan olie verslaafde beschaving naar een bewust vredelievende wereld met cannabis in de hoofdrol. Een geweldig vooruitzicht!

Terwijl de bewijzen zich vanuit de hele wereld blijven opstapelen, vanuit Israël, Colorado tot Uruguay en zelfs hier in Nederland en België, blijkt cannabis op zichzelf een heler van wereldklasse te zijn. Er zijn letterlijk 50.000! milieuvriendelijke toepassingen voor de cannabisplant. Zelf lanceer ik binnenkort een nieuwe zadenverpakking die gemaakt is van biologisch afbreekbaar hennepplastic. Wij als mensen, kunnen fossiele brandstoffen vervangen voor biologische gemaakt van hennep. Het zal een grote klus worden van herstructureren maar het kan een realiteit worden.

sogoudaxogkush

Soma’s So Gouda x OG Kush

Er zijn historische bewijzen dat mensen cannabis al minstens 12.000 jaar intensief hebben gebruikt. Zonder de plant was er geen beschaving geweest zoals we die nu kennen. We waren zonder cannabis niet eens in de buurt gekomen van een beschaving. Ieder zeil, elk touw en elk zeewaardig schip werd gemaakt van of met behulp van cannabis. Zonder dat waren ontdekkingsreizigers nooit erg ver gekomen. In één schip werd al ongeveer 60 ton aan cannabis verwerkt!

We waren zonder cannabis niet eens in de buurt gekomen van een beschaving. Ieder zeil, elk touw en elk zeewaardig schip werd gemaakt van of met behulp van cannabis. Zonder dat waren ontdekkingsreizigers nooit erg ver gekomen

En dan is er nog de medicinale kant van de plant, ik ben zelf een medicinale cannabisgebruiker. Ongeveer 11 jaar geleden heb ik een open hart operatie overleefd, en dankzij cannabis als enige medicijn leef ik in goede gezondheid. Er is geen betere remedie tegen stress dan organische medicinale cannabis. Ik geloof ook heilig in het entourage effect, waarmee ik bedoel dat cannabis het beste als hele plant gebruikt kan worden. Men hoeft geen aparte stoffen uit de plant te extraheren in laboratoriums want alle ingrediënten en stoffen uit de planten zijn goed. Alle cannabinoïden en andere stoffen werken samen en maken het beste medicijn zonder dat één specifieke stof als enige als legaal bestempeld wordt en het publiek geen toegang meer heeft tot de rest van de plant.

Het kweken van je eigen cannabis is een helende therapie op zichzelf. De stille uitwisseling van stoffen tussen mens en planten in een kweekruimte (uitgeademde CO2 wordt door de planten omgezet in zuurstof die de kweker weer inademt) is een krachtige synergie. Als alles wat wij mensen deden in die lijn was, dan zouden we in een paradijs leven.

ogkush

OG Kush in Amsterdam

We leven in een tijd waarin de bewustwording over cannabis in een stroomversnelling gaat. Het zal niet lang meer duren voor de militante industriële manier waarop wij de planeet nu nog besturen, verworpen wordt. Alle oorlogen, alle haat, de armoede, verdeeldheid en vernietigende wapens zullen worden omgevormd tot een cannabisindustrie waarin vele milieuvriendelijke banen worden gecreëerd en er geen werkloosheid meer is. Iedereen wordt bewust van de helende kracht van cannabis omdat deze heilige plant de vele (welvaarts)ziektes geneest.

We leven in een tijd waarin de bewustwording over cannabis in een stroomversnelling gaat. Het zal niet lang meer duren voor de militante industriële manier waarop wij de planeet nu nog besturen, verworpen wordt

In plaats dat jongvolwassenen studeren voor een baan in de wapen- of olie-industrie welke de mensheid alleen maar vernietigen, leren ze om wiet- en hennepplanten te cultiveren of andere banen te vervullen die de heilige plant met zich meebrengt. Zoals Jack Herer mij altijd zei: ‘deze plant kan de wereld redden’, en weetjewat? Dat is waar. Ik wil in dit eerste RollingStoned artikel tot slot ook graag mijn vriend Adam Dunn quoten: Drop Seeds, Not Bombs. 

Keep it green, Soma – somaseeds.nl

 

(advertentie)