(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op de drempel van een nieuw jaar doet cannabisgoeroe Soma een paar verassende voorspellingen. Over cannabis natuurlijk en de wereldwijde politiek rond deze wonderlijke helende plant. Meer en meer landen legaliseren en de échte waarheid over cannabis komt naar buiten – met wiet kun je de wereld veranderen!

Ik werk al meer dan een halve eeuw zorgvuldig aan een diepgaande vriendschap met een miraculeuze plant. Doorkruiste het terrein van cannabis. Van iemand met totale naïviteit over wiet, werd de cannabisplant een van mijn allerbeste vrienden. Cannabis helpt me te lachen als het maar kan en het helpt me huilen in verdrietige tijden. Het helpt me te overleven en zorgt ervoor dat ik anderen kan helpen. Cannabis is op zoveel manieren een bondgenoot voor me geweest. In Oregon heb ik vastgezeten omdat ik het kweekte. Sinds 1990 ben ik een grote activist voor cannabis en nu – op mijn 68-ste – zal ik de echte waarheid over cannabis blijven verkondigen.

In de cannabisrevolutie is het inmiddels bijna 12 uur.

De waarheid

De echte waarheid is dat deze heilige helende meester van een plant zo ongelooflijk nuttig is dat er niet gelogen 50.000 manieren zijn waarop het de mensheid kan helpen. Ik zit hier in mijn broek die voor 100% uit hennep bestaat, een van mijn nieuwste producten. De stof is zo sterk, de broeken gaan ongeveer 20 jaar mee. Je begrijpt waarom de zeilen van de schepen it de VOC-tijd van hennep gemaakt werden.

Als medicijn gebruik ik cannabis persoonlijk om van een open hart operatie te herstellen, die ik 13 jaar geleden onderging. Ik gebruik geen andere medicijnen en het werkt. Cannabis is ook een geweldig medicijn voor mensen met epilepsie en kanker en zelfs kwalen als oorsuizen, waar verder geen kruid tegen is opgewassen. CBD wordt overal op de wereld erkend als een helend voedingssupplement. Met THC in haar kielzog omdat het entourage-effect de grootste potentie heeft. Ik noem het de genezing van het volledige spectrum.

Voortrekkersrol

Hier zit ik, als inwoner van Nederland, zo’n fijn land. Ik ben dagelijks dankbaar voor de prachtige stad Amsterdam. Heerlijk vegetarisch eten, geweldige sauna’s, heerlijke clubs en DJ’s, gezellige coffeeshops, fietspaden en voor moeders in spe fantastische verloskundigen. Wat een heerlijke plek om op te groeien voor een kind.

Amsterdam, prachtige stad in een land met slechte wietwetten.

Maar slechte wietwetten helaas. Het zou economisch en sociaal gezien zoveel beter kunnen. Sinds het midden van de jaren ’80 is Nederland zijn superioriteit als leider op het gebied van cannabis verloren. Ooit leidde Nederland de wereld in de richting van de waarheid over cannabis, maar die rol is overgenomen door USA, Uruguay en Canada.

En wat een geweldige rol is dat! Kijk alleen maar naar het effect van cannabis op de economie van Colorado alleen. Stel je eens voor dat legale cannabis datzelfde ook hier in Nederland zou kunnen doen, zoals het nu ook in Spanje begint te doen. Ik begon me in Spanje te interesseren in 2004 en nu, 14 jaar later, schieten de cannabis social clubs als paddestoelen uit de grond. Clubs die velen helpen te helen en ervoor zorgen dat mensen een boterham kunnen verdienen zonder ervoor gearresteerd te worden.

Degelijke Duitse cannabis?

De lijst met staten in Amerika die cannabis legaliseren wordt langer en langer. Het zal niet stoppen maar doorgaan tot de de echte waarheid over de vele mogelijkheden van cannabis bij iedereen bekend is. Alle straffen voor het werken met deze meesterlijke plant zullen uiteindelijk worden afgeschaft. Uiteindelijk wordt wiet kweken even normaal als een paar aardbeienplanten in de achtertuin. Ook Duitsland begint te versoepelen ten aanzien van cannabis. De Duitsers zijn behoorlijk goed in het produceren van dingen als auto’s en het zal interessant zijn om te zien of ze hun Duitse degelijkheid ook op cannabis gaan doorvoeren.

Cannabis is een geweldig medicijn tegen epilepsie en kanker en zelfs kwalen als oorsuizen, waar geen ander kruid tegen is opgewassen.

Revolutie

Dus. Hier staan we dan aan het begin van 2018. Ik voorspel dat de cannabisrevolutie in dit nieuwe jaar in een stroomversnelling komt. Hoe meer vrijheid, hoe meer bewijs de wereld krijgt van de onschuld van deze wonderlijke plant. Industriële hennep zal nog verder tot bloei komen als meer en meer bedrijven het belang inzien van milieuvriendelijke producten en eerlijk voedsel. Het zal een revolutie in de moderne geneeskunde en de farmaceutische industrie teweeg brengen. Uiteindelijk kunnen zij niet anders dan luisteren naar de feiten. Cannabis zal een wederopstanding meemaken die zijn weerga niet kent en de opkomst van digitale munten als Bitcoin doet verbleken. Cannabis is namelijk in tegenstelling tot Bitcoin wel echt. Je kunt het vasthouden en er de wereld mee veranderen!

 

Keep it Green Soma

(advertentie)