(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabis heeft de potentie om wereldwijd vele honderdduizenden banen te creëren, en doet dat inmiddels ook in landen als Canada en Amerika én Nederland. Zadenmaker en cannabisgoeroe Soma breekt een lans voor kleinschalige biodynamische teelt waar met liefde en aandacht wordt gekweekt, en wil de gevestigde orde met cannabis overwoekeren!

Hoe zou ik mijn dreadlocks – een meter langer dan ikzelf – ooit in zo’n, door grote wietbedrijven in supersnelweg-kweekfabrieken vereist haarnetje kunnen proppen? Ik ken de cannabisplant goed; we zijn al 51 jaar beste vrienden maar mijn met wietolie doordrenkte dreads zouden nooit in een haarnetje passen. Ze zijn bedoeld voor kortgeknipte hoofden.

Zeker. Ik zou een kundige cannabisconsultant zijn maar wanneer de plant mijn handen en hart raakt, gebeurt er iets magisch.

In mijn ervaring is groter niet altijd een verbetering. In de biodynamische boerderijen die ik hier in Holland zie, is een kleine schaal juist een grote kracht. Hoe groter iets wordt, hoe moeilijker het is om er je ziel en zaligheid in te leggen. Aandacht en liefde zijn onmisbare ingrediënten voor alles wat je onderneemt en voor goede wiet in het bijzonder. Daarom ben ik van mening dat iedereen die cannabis in zijn of haar leven nodig heeft, zou moeten leren om het zelf te kweken.

Je eigen cannabis leren kweken opent vele nieuwe inzichten en mogelijkheden voor je, die in de plantenwereld bestaan. Alle planten hebben vergelijkbare behoeften; wanneer cannabis eenmaal in je leven groeit leer je als vanzelf ook de mogelijkheden die andere planten te bieden hebben.

Voor mij is simpelweg naar planten kijken, terwijl we zuurstof en koolstofdioxide met elkaar delen, een opwindende helende ervaring. Wanneer je je wiet altijd door een ander laat kweken, zie je nooit wat bliksem, een volle maan of een eclips met de planten doet. Om het in de wind te zien bewegen en buigen, is als een gracieuze dans tussen Mary Jane en moeder natuur. Cannabis’ complexe wortelstelsel werkt als een indrukwekkende uitwisseling waarbij aardse energie zich manifesteert als heilige groene materie.

“Cannabis’ complexe wortelstelsel werkt als een indrukwekkende uitwisseling waarbij aardse energie zich manifesteert als heilige groene materie. “

Begrijp me niet verkeerd, cannabis kan duizenden banen te creëren. Intensief werk dat zweet en fysieke inspanning vereist, helemaal wanneer je het zo min mogelijk automatiseert. Op die manier bieden grote kweekoperaties enorme mogelijkheden en banen voor hun omgeving.

In landen over de hele wereld is de economie momenteel erg fragiel. Banen, gecreëerd door legale cannabis, zouden helpen om de economie sterker te maken. Er wordt inmiddels al zoveel onderzoek gedaan naar legale cannabis, dat fictieve angsten plaatsmaken voor positieve wetenschappelijke feiten over wiet. Wetten zullen in iedere natie en staat veranderen, rekening houdend met de feiten over de helende kracht van deze plant.

Soma’s eigen Lavender. “Wanneer je je wiet altijd door een ander laat kweken, zie je nooit wat bliksem, een volle maan of een eclips ermee doet.”

En niet alleen ten aanzien van CBD overigens, want THC is de meest geneeskrachtige cannabinoïde in cannabis. Om nog specifieker te zijn is het juist de samenwerking van alle stoffen, cannabinoïden en terpenen samen, waar de wonderlijke geneeskracht van cannabis vanuit gaat. Precies zoals moeder natuur het bedoeld heeft. Als medicinaal gebruiker van cannabis, en al 14 jaar gezond na een open hart operatie, weet ik uit eigen ervaring dat wiet werkt. Zelfs mijn cardioloog is het ermee eens dat cannabis mijn enige medicijn is.

Mijn boodschap is om de gevestigde orde met cannabis te overwoekeren. Grow your own en keep it green!

Soma

(advertentie)