(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Philips Lighting ziet in de legaliseringsgolf van cannabis in de VS ‘een geweldige kans’. Daarmee mag het Eindhovense bedrijf zich wat ons betreft ‘Hypocriet van de Eeuw’ noemen, want in 2014 nog zei men een lucratief en jarenlang lopend contract met een Nederlandse groothandelaar op, uit angst voor represailles van de Haagse politiek die toen met de growshopwet kwam!

Philips bang voor growshopwet

Even terug naar februari 2014: 1 maand nadat Colorado recreatieve wiet legaliseerde in de VS en 1 maand voordat de growshopwet in Nederland ging gelden. Uit angst voor de toorn van justitieminister Ivo Opstelten (satan hebben zijn politieke ziel) – om gelinkt te worden aan de wiethandel dus – maakte Philips een einde aan een jarenlange samenwerking met een tussenhandelaar die de gewilde Philips kweeklampen afzette in het toen nog bloeiende growshop circuit. Die pikte dit niet en ging in de publiciteit in de tegenaanval.

RollingStoned schreef hierover begin 2014 in het artikel ‘Philips stapt uit de wiethandel’ onder meer: ‘Het toont weer eens aan hoe hypocriet Nederland is als het om cannabis gaat. Enerzijds vindt lampenfabrikant Philips het geen probleem om jarenlang – van 2002 tot een paar maanden geleden – grof geld te verdienen aan groeilampen voor de wiethandel, anderzijds durven ze daar dus niet openlijk voor uit te komen.’

shutterstock_353828165

Philips laat zich (opnieuw) van zijn meest hypocriete kant zien… [beeld: Sergiy Palamarchuk/Shutterstock]

‘Geweldige kansen’

Fast forward naar nu, een week na de Amerikaanse verkiezingen waarbij opnieuw 4 staten – waaronder grote vis Californië – recreatieve cannabis legaliseerden. Nu ineens laat Philips een heel ander geluid horen over de wietteelt waarvoor hun lampen zo geschikt blijken te zijn (wat geen toeval is hoor).

In De Telegraaf lezen we namelijk dit, afgelopen dinsdag:

‘De legaliseringsgolf van softdrugs in de Verenigde Staten heeft er een opvallende medestander bij. Philips Lighting noem deze ontwikkeling een „geweldige kans”. Op een congres over Smart Cities sprak senior vice-president Jeff Cassis zijn enthousiasme uit over de recente legalisering van marijuana in diverse Amerikaanse staten. Hij zag hier naar eigen zeggen mogelijkheden in om zaken te doen.’

Met de huichelachtige billen bloot…

Nou ja zeg! En de hypocrisie wordt nog fraaier blootgelegd als een woordvoerder van Philips Lighting vervolgens niet weet hoe snel hij de woorden van Cassis – een Amerikaan – moet ontkennen: ‘Philips ondersteunt deze industrie niet’.

[openingsbeeld: Alex Tihonovs / Shutterstock.com]

 

(advertentie)