(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Natuurlijk is ook Gweedo dit jaar weer van de partij op CNNBS, al kwam zijn buitenwietseizoen dit jaar wat langzamer op gang dan gewoonlijk. De inspiratie die hij nodig had om op te starten vond hij in de metro van Barcelona tijdens het Spannabis weekend in maart. Hoe dat zit en wat het opleverde hoor je natuurlijk van de buitenkweker zelf.

Het is nog lange tijd koud geweest en de lente liet op zich wachten. Zelf was ik ook druk bezig met van alles, en ik had eigenlijk nog geen idee wat ik in de tuin zou zetten. Spannabis stond wel op de planning en is dé plek voor de nodige inspiratie.

Tha Melon x Sour Rainbow

Metromannen

Na dag twee van de beurs zit ik in de metro om terug te gaan naar Barcelona centrum. Tegenover mij komen twee mannen zitten die Nederlands spreken. Het logo op hun shirts herkende ik echter onmiddellijk. Het waren de mensen van Spliff Seeds. Vorig seizoen had ik aardig wat genetica van dit zadenbedrijf in de tuin, en ik vond het dan ook erg leuk om ze nu eens te ontmoeten. Vandaar dat ik ook dit jaar weer iets uit de Spliff Seeds zadencollectie zal groeien.

Old school cannabis ontkiemen

Na de zoete en fruitige soorten van vorig jaar wil ik nu eens wat van hun old-school soorten proberen. Back to the roots! De gouwe ouwe White Widow en AK komen dit jaar uit, in de fotoperiode-gevoelige categorie. Op 7 april ben ik begonnen met het ontkiemen van de AK en de White Widow.

Ik heb er deze keer voor gekozen om ze te ontkiemen tussen vochtig keukenpapier. Dit had ik gedaan in de propagator met een warmtematje eronder. Zo hield ik de temperatuur constant op 23 graden. Ik maakte regelmatig het papier opnieuw vochtig met de plantenspuit, met water op kamertemperatuur.

Na vier dagen zaten alle kiempjes in een potje. Maar buiten was het nog koud, zelfs in de kas dus hebben de meisjes de nacht binnen mogen doorbrengen. Nu IJsheiligen voorbij is, begint ook de temperatuur langzaam te stijgen en kunnen ze lekker van het zonnetje genieten. De groei is al flink op gang gekomen en het wordt snel tijd voor een grotere pot.

Tha Melon x Sour Rainbow

Cheese Automatic

Automatics

Ook met de autoflowers ga ik dit jaar voor strains die hun naam in cannabisland al hebben gemaakt, namelijk Spliff Cheese Automatic en Mega Power Plant Automatic. De Cheese zat bij de eerste ronde van zaden die ik liet ontkiemen. Ook zij kreeg de eerste dagen wat extra warmte in de nacht, en ging dus ook naar binnen wanneer de zon onder ging.

Na ongeveer een week vond ik dat ze verder de nachten in de kas mocht doorbrengen. Wel heb ik de weer-app goed in de gaten gehouden, want er waren toch nog een paar nachten bij waar de temperatuur richting het vriespunt ging. Mega Power Plant zat bij de volgende ronde ontkiemen op 2 mei. Ook weer op dezelfde manier onder keukenpapier.

En zo kwam het allemaal wat langzaam op gang, maar de zomer is nog jong en er kan nog van alles gebeuren. Mijn eigen kruising van Tha Melon x Sour Rainbow werd zeer gewaardeerd op The HomeGrown Cup en ik heb er veel positieve reacties op gekregen. Ik had er nog zaden van en kon het niet laten om deze ook te ontkiemen. Van de EggNog van vorig jaar had ik de twee onderste takken van één plant bestoven met pollen van Sweets. Ben zeer benieuwd wat eruit gaat komen.

Hou het groen!

Gweedo

(advertentie)