(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De grootste hardcore prohibitionisten, oftewel vóórstanders van de tachtigjarige oorlog tegen drugs, vind je doorgaans in de religieuze partijen zoals de christenunie, Denk en SGP. Ironisch genoeg zijn er sterke aanwijzingen zijn dat Jezus niet alleen wiet gebruikte maar misschien ook wel zwaar op LSD en paddo’s tripte. Wat die aanwijzingen zijn zie je in deze video, check it out.

Bestseller auteur Brian Muraresku doet al 25 jaar onderzoek naar het drugsgebruik in oude beschavingen, en schreef er het boek The Immortality Key over. Erin lees je bijvoorbeeld over de mysterieuze rituelen die volgens velen de de beschaving bijeen hield, en die de vaders van onze Westerse beschaving zoals Plato en Aristoteles ook ondergingen. Het zou hen helpen om hun onsterfelijke ziel te vinden.

Brian (check vooral ook zijn sokken) vertelt overtuigend dat de drank die ze tijdens zulke rituelen dronken waarschijnlijk geen gewone wijn was, maar dat het psychedelica bevatte. De rituelen waren volgens Muraresku waarschijnlijk heftige psychedelische trips die het begin van het christendom zwaar beïnvloedt zouden hebben. Smullen dus van een interessant gesprek over het gebruik van psychedelica, en waarom Jezus misschien wel de beroemdste psychonaut ooit was.

(advertentie)