(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In Thailand gaan ze helemaal los sinds het Aziatische land vorige zomer ineens cannabis legaliseerde. Zo werd afgelopen weekend bijvoorbeeld de allereerste Phuket Cannabis Cup gehouden. Inderdaad, op dat bekende toeristeneiland ja. Want toeristen zijn absoluut een belangrijke doelgroep voor de fonkelnieuwe – nou ja, ineens legale dan toch – Thaise cannabisbranche.

Eén van de meer spectaculaire onderdelen van het wietfestijn, was een wedstrijdje joint rollen. Wie oh wie is de snelste jonko-fikser van heel het land? Welnu, dat is zonder twijfel Ativat Janmuangthai, een Thaise kerel van in de dertig. Hij deed er precies 43 seconden over om 1 gram pure wiet + lange vloei netjes in een rookbare vorm om te toveren.

Hij heeft al/pas 5 jaar rolervaring op zak en kan inmiddels dus net zo easy een THC-toeter in elkaar flansen met een blinddoek voor. Behalve eeuwige roem en een glimmende beker, verdiende de kampioen ook nog eens een geldprijs van vijfduizend baht. En dat is, inflatie of niet, toch mooi 134 euro…

(advertentie)