(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gebeurt iedereen één keer in het leven: ertussenuit knijpen, maar dan forever. Ofwel de wietpijp definitief aan Maarten geven. Nou is er in Delft echter een start-up die het uitchecken hartstikke duurzaam voor je kan regelen: met een doodskist gemaakt van plantenmateriaal waardoor je langzaam transformeert van mens naar boom. Maar nog veel cooler is de urn gemaakt van hennep en paddo’s!

’s Werelds eerste levende doodskist en een paddo/hennep-urn

Loop Biotech – opgericht in 2020 in Nederland door Bob Hendrikx – is de visionair en biodesigner van ‘s werelds eerste ‘levende’ doodskist die de aarde verrijkt. Het bedrijf hoopt hiermee de balans met de natuur te herstellen door een milieuvriendelijk alternatief voor alledaagse producten aan te bieden, op internationale schaal. Beginnend met de uitvaartindustrie.

De Loop Living Cocoon is een baanbrekend, innovatief en duurzaam alternatief voor de traditionele kist. De lancering van de levende doodskist, baar (Loop Forestbed) en urn (Loop EarthRise) bevestigen de behoefte aan natuurvriendelijke oplossingen voor uitvaarten.

En wat denk je welke natuurvriendelijke, duurzame en helemaal bij ons soort (dode) mensen passende substanties ze daarvoor gebruiken in Delft? Juist; mycelium – het ondergrondse wortelnetwerk van paddenstoelen en hennep!

Dus, als je gaat uitchecken (wat we natuurlijk niet op korte termijn hopen, maar zoals gezegd gaat het toch gegarandeerd een keertje gebeuren), denk dan eens aan een levende doodskist of een urn van hennep/paddo’s… Nog een fijne Pinksteren!

(advertentie)