(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vandaag, donderdag 25 mei 2023, is de dag dat Amsterdam afscheid neemt van haar geuzentitel die het tientallen jaren met trots kon dragen: Cannabis Capital of the World. Nou was het al niet heel erg gezellig meer de laatste jaren met de vele tientallen coffeeshops die dicht moesten, maar met het blowverbod op de Wallen is het echt en definitief gedaan met de pret. 

Krankjorum in Mokum

Honderd euro. Zoveel mag je naar de staatskas overmaken wanneer je onverhoopt met een brandende joint wordt gesnapt in het befaamde Red Light District van onze oh zo liberale en tolerante hoofdstad Amsterdam. Blowen mag op de Wallen alleen nog achter de gesloten deuren van je eigen huis of in de coffeeshops.

Ook de bewoners van dit bijzondere stukje Mokum mogen namelijk niet meer op straat of voor hun huis een jointje opsteken. Beetje vreemd, aangezien het hele circus is opgetrokken om de buitenlandse toerist te weren uit de stad. Tenminste, die toeristen die komen om te blowen, snuiven en zuipen.

De lokale omroep AT5 ging eens peilen hoe het er met het humeur van de mensen voor staat aan de vooravond van het blowverbod op de Wallen:

(advertentie)