(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wellicht heb je ‘m wel eens door Amsterdam zien lopen, of een duik zien nemen in de Amstel: de markante wietgoeroe Soma. Voorzien van dreadlocks waarmee je in nood een behoorlijke hangbrug kunt maken in de jungle, is de al jaren in Amsterdam wonende Amerikaan een opvallend figuur binnen de nationale en internationale cannabisindustrie. Dat hebben ze in Californië ook door, want daar werd Soma onlangs toegevoegd aan de Breeders Hall of Fame tijdens de befaamde Emerald Cup Awards.

Man van Amnesia Haze en New York City Diesel

Zaterdag 13 mei was dus een mooie dag in het toch al bepaald niet saaie leven van Soma, want opgenomen worden in de bekendste Hall of Fame binnen ons wereldje, dat is zonder meer een eer!

Het bedrijf Soma’s Sacred Seeds bestaat al meer dan 25 jaar en biedt hoogwaardige wietsoorten aan, zoals de klassieke Amnesia Haze en de populaire New York City Diesel. Soma heeft in de loop der jaren talloze prestigieuze prijzen en cannabis cups gewonnen en is uitgegroeid tot een erkende en gerespecteerde cannabis legende. En daar kwam er in Richmond onlangs dus nog eentje bij.

Biowiet en anders niet(s)

Soma is altijd een voorstander geweest van biologische teelt – hij begon in 1971 (!) al met het kweken van zijn eigen strains – en heeft talloze mensen geholpen om de medische en spirituele voordelen van cannabis te begrijpen via zijn Church of the Universe in Amsterdam.

“Hij blijft de voordelen van biologische landbouw prediken en streeft ernaar om bewustwording te verspreiden over de positieve effecten van cannabis op het lichaam en de geest”, aldus een  naaste medewerker van de levende cannabisgoeroe in Mokum.

Soma opent winkel in Thailand en krijgt een documentaire

Later dit jaar zal de flagshipstore van Soma in de Thaise hoofdstad Bangkok gelanceerd worden, uiteraard met alle bekroonde klassiekers. Ook komt er dit jaar nog een geactualiseerde versie van het boek met Soma’s biologische kweekmethode uit.

“Daarnaast zullen er enkele prachtige nieuwe kruisingen worden geïntroduceerd. Bovendien wordt er een documentaire uitgebracht over het leven van Soma, waarin zijn leven als een persoon, cannabis ondernemer en activist wordt belicht”, aldus Soma Seeds in het persbericht over de opname in de Hall of Fame voor wietkwekers.

Soma op CNNBS

Ook voor vaste bezoekers van CNNBS zal de naam Soma geen onbekende zijn. In de loop der jaren heeft hij 22 artikelen geschreven voor onze website. Je vind ze HIER allemaal terug, mocht je je verder willen verdiepen in deze bijzondere man.

Het laatste woord is zoals te doen gebruikelijk voor de glorieuze winnaar zelf.

“Soma’s Sacred Seeds blijft zich inzetten om bewustwording te verspreiden over de positieve effecten van cannabis op lichaam en geest. Ik moedig anderen aan om zich bij onze inspanningen aan te sluiten om het groen te houden en het licht te verspreiden”

(advertentie)