(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel het weer buiten nog wat druilerig is, lieten meer deelnemers hun buitenwiet-testzaden alvast ontkiemen. We nemen deze week een kijkje in de kweekkeuken van Bas, Nico, Sebastiaan, Vincent, Claude Pouche, Myriam, Ras Rasta en Nan, en ontdekken onder meer één mutatie en twee uitvallers (van de 40).

De meeste testzaden zijn op het moment nog gewoon zaadjes maar er zijn de afgelopen week ook weer de nodige zaden ontkiemd. Testkweker Bas deed dat toepasselijk genoeg op 20 april, oftewel four twenty, met 100% succes voor alle zaadjes. Helaas is dat niet bij iedereen gelukt want er zijn ook twee uitvallers, en bij Claude Pouche is een mutant geboren.

Bas

Update 20 april 2023: Goedendag CNNBS mensen, hierbij mij eerste mail. Ik heb vandaag – op de mooiste dag van het jaar: 4/20 – alle vijf de wietzaden laten ontkiemen. Ik heb ze daarvoor in een klein laagje water gedaan in een ondoorzichtige beker, en de namen op de bekers gezet. Ik ben heel benieuwd en ik kan me voorstellen jullie ook. Tot in de nabije toekomst!

Update 24 april 2023: Hallo redactie, hier ben ik weer met een korte update over het kiemen. Alle vijf de zaden zijn binnen 48 uur ontkiemd, wat voor mij zegt dat de kiemkracht van de strains goed is. Ik heb ze gisteravond geplant, en ik hoop binnen een week een mooi klein plantje de grond uit te zien komen! Met vriendelijke groet,

Bas

Nico

Update 22 april 2023: Hallo redactie, ook ik ben begonnen met het laten ontkiemen van m’n zaadjes, en de plantjes zijn inmiddels boven. Mijn eerste indruk is dat het stevige plantjes zijn. Alleen er is iets misgegaan tijdens het ontkiemingsproces, waardoor ik de plantjes nu niet meer van elkaar kan onderscheiden!

Stom, stom stom, ik had de zaadjes namelijk direct in de aarde laten ontkiemen en daar sloegen ze niet aan, waardoor ik alsnog de koffiefilter methode heb toegepast. Dat werkte binnen drie dagen! Ik hou jullie op de hoogte, voor nu een fijn high weekend!

Nick

Sebastiaan

Update 27 april 2023: Hier ben ik met mijn eerste verslag. Op woensdag 12 april kreeg ik een mailtje dat de zaden onderweg waren. Op donderdag had ik het pakketje ontvangen 😍

Bij mijn ‘sollicitatie’ had ik verteld dat ik onmiddellijk zou starten bij ontvangst. Ik heb echter beslist om een weekje langer te wachten, en pas na onze feestdag (420, red.) te starten. In de tussentijd heb ik me bezig gehouden met het maken van vier houten kisten, bekleed met geotextiel (op basis van hennep), naar het smartpot-principe. Zaadje nummer vijf komt in een grote plastieken kuip.

Zaterdag 22 april: Ik heb besloten dat het tijd is om de vijf aan hun reis te laten beginnen. De zaadjes worden tussen twee borden, tussen een vochtig koffiefilter geplaatst bij een temperatuur van 20 tot 25 graden. De temperatuur wordt gecontroleerd met een warmtemat.

Zondag 23 april: Vier zaden zijn reeds uitgekomen, deze vrouwtjes hebben er duidelijk zin in.

De reis in de aarde begint in turfpotjes. In de turfpotjes maak ik gaten in de onderkant en zijkant voor een betere afwatering en vlottere wortelvorming.

De potjes worden voor 80% gevuld met een mengsel van perliet en potgrond. De bovenste laag bestaat uit enkel potgrond waar het ontkiemde zaadje wordt ingeplant. De Strawnana Gum blijft eenzaam achter op het koffiefilter.

Maandag 24 april: Nog geen beweging bij het zaadje van de Strawnana Gum, filter vervangen en voorzien van vers water (Spa Blauw). De vier anderen hebben het duidelijk naar hun zin onder het 6500K kunstlicht op een 20/4 lichtschema. Van links naar rechts: Dynamite Kiks, #25 Dynamite, Double Bubble & Jack Hulkberry.

.Dinsdag 25 april: nog steeds geen beweging bij Strawnana Gum, het filter is nog voldoende vochtig. Met vriendelijke groeten,

Sebastiaan

Vincent

Update 25 april 2023: Ik heb de plantjes (zie de eerste update op CNNBS) voorlopig onder een SANlight 15 Watt lamp geplaatst, en wat ondersteuning gegeven. Normaal doe ik dit niet – de ondersteuning dan 🙃 als ze niet overleven is het pech.

Maar voor de test een uitzondering… En dit is de serre waar ze in volle grond gaan, die al jaren meegaat… Elk jaar verse compost onder, perliet en klaar… Mijn absolute buitensoort momenteel is Frisian Dew, echt een topper. Maar wie weet; bij deze vijf zit misschien ook iets tops, we zien wel.

P.s. de vijfde liet op zich wachten maar heeft de rest ingehaald 😁

Claude Pouche

Update 26 april 2023: Hey goedemorgen 😊 een kleine update van de Strawnana. Ze begon raar toen er twee bladeren aan elkaar gegroeid waren, maar nu komt er nog iets raars uit de zijkant van van het blaadje. Het gekartelde blad komt er denk ik langs de zijkant uit. Ik heb het zo goed mogelijk proberen te fotograferen; is echt iets raars maar wel leuk 🤣🤣😁 Groet,

Claude Pouche

Myriam

Update 26 april 2023: Hallo CNNBS, vorige week ben ik begonnen met het ontkiemen van de vijf geselecteerde zaadjes. Vier zaadjes hadden na een dag al worteltjes. Eén zaadje is helaas niet ontkiemd en wel de Double Bubbles. Een foto van het niet ontkiemde zaadje en een foto van een van de andere vier wel ontkiemde zaadjes.

Groene groet, Myriam Pelkmans

Ras Rasta

Update 26 april 2023: Op donderdag 13 april een pakketje in de bus… Daar is de testset. De zaadjes zijn welkom en krijgen een rustige slaapplaats.

Vrijdag 14 april: Het is een zonnige dag en ik besluit de zaadjes te laten ontkiemen volgens de beproefde methode. Ongebleekte koffiefilter nat maken zaadje erin met puntje naar beneden, alles in een plastieken lunchzakje ophangen op een warme donkere plaats. Het is nu 16:20 (420) ja echt wel 🙂 Tijd dus voor een pauze met een lekkere splif en afwachten tot de zaden uitkomen.

Zondag 16 april: Een mooie dag want alle zaadjes zijn mooi gekiemd… Potjes met biologische zaai- en stekgrond erbij, en planten. Nog een lekkere reggae tune, en even zegenen met de blauwe rookwolk van de net aangestoken splif… Give thanks, Jah Rastafari

Maandag 17 april: En de winner is … Strawnana Gum! Die liet als eerste zijn kopje zien… Bravo!

Dinsdag 18 april: Dynamite Kiks is de tweede die boven water is. Nog twee te gaan…

Zaterdag 22 april: Ik vroeg me af waarom de twee andere zaadjes nog steeds niet komen boven piepen … toen jawel, daar is opeens plantje nummer 4… Nu nog wachten op de #25 Dynamite en mooi weer natuurlijk, want zodra de zon daar is gaan de meisjes naar buiten. Heb nog andere plantjes staan ook, die zijn al wat groter.

Dinsdag 24 april: Ik vrees dat de #25 Dynamite er nooit gaat komen. Raar, want ze kregen allemaal dezelfde behandeling. Nu nog wat foto’s erbij en mijn eerste verslagje is klaar.

Greetings from Ras Rasta

Nan

Update 26 april 2023: Hey Hey, hier in België 🇧🇪 zijn we ook gestart. Nu hopen dat het ontkiemen lukt, en dan zijn we vertrokken 😃 Ik heb ze deze keer op jullie manier ontkiemt want tussen watten lukte toch maar een 50% van de keren. Nogmaals bedankt om mee te mogen spelen 😋 Al een paar foto’s bij gedaan ✅

Met vriendelijke groeten, Nan

(advertentie)