(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Uiteraard nemen we ook deze vrijdag na hemelvaart een kijkje aan het buitenwietfront. Het zonnetje schijnt eindelijk en steeds meer testkwekers melden zich met hun eerste bevindingen. Deze week hebben we dan ook updates van De Groene Tuinman, Heady McDank, KritischeMassa, Myriam, Bas, Ras Rasta, Claude Pouche, Vincent, Sage, Frederike en Byond Context. 

De Groene Tuinman

Update 12 mei 2023: Hallo CNNBS en alle lezers, ik ben vandaag begonnen met planten. Heb de zaden eerst in kleine bakjes gedaan en zodra ze boven zijn ga ik ze gelijk overpotten. Het was de bedoeling ze in de volle grond te poten maar omdat dat onze schutting eruit is lijkt me dat niet heel verstandig. Het was wel heel toevallig; ik had de zakjes in mijn jaszak en trok ze per toeval precies in dezelfde volgorde eruit, zoals de bakjes stonden. Dit is mijn update voor deze week, groetjes van De Groene Tuinman.

Heady McDank

Update 13 mei 2023: De zaadjes zitten in de grond; de #25 Dynamite en de Jack Hulkberry steken er al bovenuit.

Update 19 mei 2023: De Jack Hulkberry is nog mini maar ik heb d’r meteen in d’r laatste thuis gezet (eindpot, red.).

KritischeMassa

Update 13 mei 2023: Na 48 uur op mijn altijd comfortabel warme router te hebben gelegen (gratis tip!), waren alle zaadjes op maandag 8 mei perfect gekiemd. Elk zaadje kreeg een klein bakje lightmix van BioBizz, en is in de propagator onder een G-Tools LED bar van 50 Watt gezet.

Alle plantjes zijn uiteraard voorzien van een label, om de soortjes uit elkaar te houden.

Op woensdag 10 mei was de Strawnana Gum als eerste boven de grond. De andere vier lieten nog even op zich wachten maar op donderdag 11 mei staken ook de Jack Hulkberry en de #25 Dynamite hun kopjes boven de aarde.

Vrijdag 12 mei zag de Dynamite Kiks ook eindelijk het licht, maar nog geen teken van leven bij de Double Bubble.

Zaterdag 13 mei 2023. Ten tijde van deze update nog steeds geen teken van leven bij de Double Bubble. Opmerkelijk, want de omstandigheden (type aarde, ontkiemtemperatuur en plaats) was bij allen identiek. We wachten het even af…

De Bumblebee tomaten en de paprika’s zijn ondanks het matige weer naar buiten gestuurd. Enerzijds omdat ik de ruimte nodig had, maar ook omdat de tomaatjes al kleine bloemknopjes kregen inmiddels. Hopen dat het weer wat aantrekt, al hebben de kiemplantjes hier geen last van. Die staan voorlopig nog lekker warm onder de G-Bar LED aan te sterken, zoals jullie kunnen zien op de bijgevoegde foto.

Update 16 mei 2023: Kan alvast verklappen dat er bij mij na 9 dagen (ruim) een mirakel heeft voltrokken 😁

Myriam

Update 13 mei 2023: Hi hi, ik ben er een weekje tussenuit geweest maar had natuurlijk oppas in huis voor mijn dieren en mijn stekjes. De Double Bubble is niet ontkiemd. Ook niet na waterstofperoxide toegevoegd te hebben aan het water, dit op aanraden van CNNBS …helaas…

Van de overige stekjes doen drie het uitstekend en eentje blijft achter, namelijk de #25 Dynamite. Ze hebben tot vandaag voor het zonnige zolderraam gestaan, een lamp had ik nog niet geïnstalleerd.

Vandaag zijn de plantjes ook voor het eerst in de volle zon, op mijn groendak zodat ik ze nog makkelijk binnen kan halen, indien nodig.

Halverwege volgende week ben ik van plan om ze voorgoed naar buiten, beneden in mijn tuin te verplaatsten. Als ze naar mijn idee groot en sterk genoeg zijn gaan ze de volle grond in. Tot zover voor nu…

Groene zonnige groet, Myriam

Bas

Update 15 mei 2023: Hallo lieve mensen, ik heb 20 dagen geleden de zaden laten ontkiemen en toen was het afwachten… Nu (op 14 mei) heb ik er nog vier over waarvan ik de Jack Hulkberry, Strawnana Gum en de Double Bubble binnen heb staan, met een glazen pot erop voor extra warmte en broei.

De 25# Dynamite staat al wel buiten om voor mezelf te zien of het veel verschil maakt en dat doet het dus eigenlijk helemaal niet. Ze groeien allemaal goed en ik zie geen mutaties of rarigheden.

Ras Rasta

Update 16 mei 2023: Beste redactie, er was weinig te melden de laatste week. Slecht weer en kou zijn niet bevorderlijk voor de groei, nietwaar? Ondertussen zijn de vier resterende planten in de volle verrijkte grond beland. Na de lightmix gebruik ik nu royal mix van Plagron. Beste van al meen ik.

Na een eerste nacht in de volle grond kregen ze meteen al een ganse dag plensende regen op hun mooie hoofdjes, en daarop een stevige wind uit het westen… Ben toch even ongerust geweest maar ze hebben het mooi doorstaan. Ik controleer dagelijks op slakken en dat ziet er goed uit… Een mooi voorbereide grond helpt natuurlijk wel.

Mijn Strawnana Gum was als eerste uitgekomen en is ondertussen de kleinste van de vier planten geworden. De 25# Dynamite steekt er al een stuk bovenuit… Tijd voor een spliff, de nieuwste plaat van Zion Train op de speaker, en de zon op mijn tuin… Want ja hoor, weed planten houden ook van Reggae en Dub.

Wordt vervolgd… Ras Rasta

Claude Pouche

Update 17 mei 2023: Hey hey hey, hier zijn we terug met de wekelijkse update 😁🙏 Sinds vorige week vrijdag/zaterdag staan ze in het zonnetje. Ze staan er allemaal mooi bij, al heb ik door de wind en regen van vorige week wel hier en daar een stokje ter ondersteuning geplaatst. Verder heb ik niet zoveel hoeven doen behalve genieten om te zien hoe zij genieten van het zonnetje.

De bladeren staan ‘biddend’ omhoog dus ik denk dat ze gelukkig zijn 😁👌 Verder heb ik bij alle potten een grote dosis slakkenkorrels gedaan, want ze hadden op andere plaatsen en planten flink geknaagd.

Aan de Strawnana Gum is niks meer te zien van de mutatie, en het is een mooie jongedame geworden 😁 Ze staan er alle vier zeer mooi en gelukkig bij 😃 Fijn weekend gewenst 🙏

Groet, Claude Pouche 😁👊

Vincent

Update 17 mei 2023: Hoi hoi! Vorige week zijn ze verplaatst naar de veranda. Een kwestie van het natuurlijk patroon aan te nemen, dus vanaf volgende week naar de serre. Het zijn wel lange slungels 😅 dus ik zal ze zeker een stukje dieper ingraven…

Sage

Update 18 mei 2023: Met vriendelijke groet, Sage

Frederike

Update 18 mei 2023: Maandag 8 mei heb ik het Jack Hulkberry zaadje gewoon op in de grond gestopt. In de koffiefilter gebeurde er niets. Ach ja, is die er gewoon bij. Begraven wellicht… heel misschien wordt het toch nog wat.

Op dag 9 hebben de andere vier allemaal 4 blaadjes; ze groeien wel een centimeter per dag. Double Bubble is ondertussen het kleinste maar heeft kleine kiemblaadjes (lobblaadjes, red.) in vergelijking met de eerste kroonblaadjes. Dynamite Kiks heeft nog de kleinste kroonblaadjes en is vooral erg lang.

Dag 13: Alle vier groeien ze lekker door. Terloops werp ik nog een blik naar het Jack Hulkberry zaadje dat ik maar gewoon in de grond had gestopt…. en er is wat te zien! Jahoeee! Jack Hulkberry komt ook op! De vier mogen van mij naar buiten. Jack zet ik nog even voor het raam.

Dag 15: De groei stagneert een beetje en ze worden erg lang en dreigen te gaan liggen. Op advies verminder ik het water geven en vul ik de potten aan met grond. Bij drie van de vier plantjes doe ik toch even een stokje voor wat stevigheid. Het waait ook behoorlijk buiten.

Dag 18: Jack Hulkberry heeft het toch niet gehaald. Het worteltje is uiteindelijk toch verschrompeld, waarschijnlijk door te weinig water. De overige plantjes heb ik gisteren gewaterd.. ze staan nu weer buiten. De temperatuur en wind was de afgelopen dagen zo straf dat ik ze weer even binnen had gehaald. Vandaag heb ik de standplaats buiten klaargemaakt en verse compost aangebracht. Nog even en ze kunnen wat mij betreft de grond in.

Beyond Context

Update 18 mei 2023: En de week is weer omgevlogen. Ondanks de wat bewolkte dagen een prima progressie. De dames staan sterk en stabiel en naderen hun weg in het grote boze planten en dierenrijk. Mwa.. Dat gaan deze wel volbrengen met een beetje opvoedhulp. Daarna vol en rechttoe de zonnegloren bereiken. De Hulkberry staat voornamelijk al te popelen om de natuur vol te benutten, de #25 Dynamite (die voorheen een kleine achterstand had) lijkt haar potentie ook meer dan duidelijk te maken.

Alles kan altijd beter, en daar heb ik zonder meer vertrouwen in dat dat ook gerealiseerd wordt. Ieder een zeer fijn en zonnig weekend gewenst 😃

Beyond Context

(advertentie)