(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De wekelijkse ‘keek op de buitenwietkweek’ wordt steeds mooier en spectaculairder. De planten hebben veel warme en zonnige uurtjes gehad, en ook het regenwater heeft een duit in het groene zakje gedaan. Al is de Double Bubble van Selma door de storm wel een tak kwijtgeraakt. Je snapt ‘m: we reizen weer virtueel af naar het buitenwietfront en kijken mee met Marcel, Marc, De Groene Tuinman, Ras Rasta, Vincent, Frederike, Beyond Context, Selma en mtegrowin!

Marcel

Update 16 juni 2023: Sorry, de deadline halen is weer niet gelukt 🙁 maar de volgende ga ik halen, beloofd! Bij deze alvast een foto van de huidige toestand. Alle vijf de planten zijn nog gezond en wel, en dit zijn ze:

Marc

Update 16 juni 2023: Negen dagen geleden liet ik de zaden ontkiemen, maar zoals ik vorige week al aangaf gingen twee van de vijf niet zo lekker. Ik ben bang dat deze laatste twee het toch niet gaan redden, zie foto’s na ruim een week. Ik heb ze toch maar in de aarde gestopt, want ze kunnen je nog wel eens verbazen.

De anderen gaan redelijk goed en ontwikkelen zich volgens schema.

Groet, Marc

De Groene Tuinman

Update 21 juni 2023: Hallo allemaal, hier weer een update van De Groene Tuinman. De planten zijn de afgelopen week aardig gegroeid. De kleinste begint nu ook aardig te groeien en gaat nu redelijk de goeie kant op. Maar ze is vooralsnog klein vergeleken met de rest.

Sommige planten hebben denk ik een beetje last gehad van de zon; ze hebben hier en daar wat schroeiplekjes maar ze doen het aardig goed, en beginnen zelfs al wat te ruiken. Het beginnen nu ook volle planten te worden. Eén plant heeft wat last van wat witte plekjes ik hoop niet dat het iets van meeldauw is maar ik zal het goed in de gaten houden. Hierbij wat foto’s van mijn dames:

Ras Rasta

Update 21 juni 2023: “Sun is shining, the weather is sweet”, zingt de zoetgevooisde stem van Bob Marley op de achtergrond. De lucht is bezwangerd van een zoetige weeë geur maar die komt van mijn autoflowers die al hevig bloeien.

De grootste verandering echter, is achteraan in de tuin waar de testplanten blijkbaar aan het racen zijn om de grootste te worden, en dit met amper extra algae grow en bewatering, en ondanks de droogte. De Dynamite Kiks steekt warempel de Bruce Banner voorbij, die al twee weken eerder het levenslicht zag. Ze kennen er wat van die Denen …

Maar ze doen het allemáál goed hoor, gewoon de natuur zijn gang laten gaan… Natural Mystic om nog maar eens Bob en zijn Rasta wijsheid te vernoemen. Give thanks and praises, Jah Rastafari!

One love, Ras Rasta

Vincent

Update 21 juni 2023: Hey hey, alweer 2 weken geleden… Het is nog steeds topweer en the girls love it! Ondertussen zijn ze al een paar keer getopt ook. Ik ga dit zoals altijd blijven doen, tot eerste verschijnselen van de bloei. Ten eerste ik heb een hekel ontwikkeld voor knippen, en ten tweede; mijn buurman is je vriendelijke agent 👮‍♂️ maar schappelijke man 😁 Ik ben ook geen 16 meer en lijd een normaal leven…
Maar genoeg gerateld, de dames:

Frederike

Update 21 juni 2023: Hallo, het regent! Het regent!

Omdat het zóóó droog was en ook de watervoorraad in de gierkelder opraakte, ben ik er wel blij mee. Maar de hoeveelheid zon en warmte heeft de plantjes afgelopen week ook veel goeds gedaan. Ze zijn allemaal weer rond de 20 cm gegroeid. Zo’n 70-80 cm zijn ze nu. Alleen die gele vlekjes …hmmm?! Alle 4 stuks hebben ze dat nu op een paar blaadjes.. Ik maak me nog steeds niet veel zorgen, maar denk wel dat ik bij één plant als proef wat aangetast blad ga weghalen.

Ik ben me überhaupt aan het verdiepen in snoeien. Gisteren was de langste dag, de zonkracht neemt eigenlijk alweer wat af vanaf nu, en snoei geeft groei!

Veel groeten, Frederike

Beyond Context

Update 23 juni 2023: Hoi mensen, de dames zitten goed in hun vel.. Hier is een zeer korte review, echter de foto’s vertellen de progressie.

Fijn en zonnig weekend!

Selma

Update 23 juni 2023: Op de valreep nog even een verslag van de afgelopen week. Vandaag is te zien wat de regenbuien van afgelopen week voor goeds hebben gedaan.

De Dubble Bouble heeft wel wat trouble. Helaas is gisteren een mooie tak afgebroken, ze zijn die regen niet gewend. Om de planten te beschermen krijgen ze dit weekend allemaal een ‘kooitje’. De Dynamite Kiks en de Double Bubble zijn nu al groter dan ik, en dus officieel geen meiden meer maar echte dames.

Ik geef ze nog steeds bijna alleen maar water. Liefst regenwater. Ik heb al wel een grote ton met gier (brandnetel, smeerwortel en heermoes) klaarstaan, maar nog weinig gebruikt. Dit jaar hebben de planten heel veel compost gekregen en ik wil niet overdrijven met de voeding.

De combinatie van zon, warmte en regen mag van mij wel aanblijven.

Allen een goed weekend toegewenst!

mtegrowin

Update 23 juni 2023: Hierbij een nieuwe kweekupdate. Als het nu goed weer is staan de dames altijd buiten, en ze beginnen nu echt met groeien door de zon. Zelfs de Jack Hulkberry is weer tot leven gekomen en maakt nieuwe blaadjes aan. Hierbij een paar foto’s:

(advertentie)